ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

ΚΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΚΑΤΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ, ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ "ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ" ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΝ ΒΑΡΚΑΡΗ.

Χθές είχαν εκλογές στην ΕΕΕ, ξέρετε, το συνδικαλιστικό όργανο των "σκληρά εργαζόμενων" "Ελλήνων"  Εφοπλιστών, εκεί που ο κάθε ένας ψηφίζει ανάλογα με τα πλοία που έχει.
 
Κυριάρχησαν, όπως αναμενόταν, οι δυνάμεις στήριξης των business plans Mareva στην στεριά έναντι των αντιπάλων, που είχαν κατά καιρούς συνταχθεί για την δια χορηγιών υποστήριξη των αντίστοιχων που είχαν δημιουργηθεί περί το μπλοκάκι του Σημίτη και των PSI του Μπενυ. Ξέρετε, Μαρινάκης, Κοπελουζος, Λασκαριδηδες και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις.
 
Η εν λόγω εκλογική "μάχη" θα μου ήταν παγερά αδιάφορη αν :

- Οι επιχειρηματικές αποφάσεις επενδύσεων σε κατασκευές νέων πλοίων στην Κορέα, Κίνα κλπ ύψους πάνω των 19δισ τώρα δεν μπέρδευαν τον Άδωνη που μας βλέπει ως πρωταθλητές στις ξένες επενδύσεις.Αυτά μετράει και αντιστρέφει τον πίνακα που μας φέρνουν στον πάτο της σχετικής λίστας ξένων επενδύσεων του ΔΝΤ, αφού οι εδώ περιορίζονται σε αυτές των funds που εξαγόρασαν κόκκινα δάνεια, κάτι Ραφαλ που ψωνίσαμε βερεσε και από τις εξαγορές 2-3 εταιριών τύπου viva wallet η efood από πολυεθνικές. Όπερ, επενδύσεις με σχεδόν μηδενική παραγωγή νέων θέσεων εργασίας εντός συνόρων.
 
- Αν σε αυτό το "συνδικαλιστικό όργανο" την ΕΕΕ, δεν είχε ανατεθεί ο ρόλος των πραγματικών Υπουργείων Εξωτερικών και Ενέργειας του Ελληνικού γκουβερνου. Κάποιος πρέπει να πληρώσει, στο τέλος, τον βαρκάρη γι αυτές τις επενδύσεις τους, τι τους θεμε τώρα τους EastMed και τις εξορύξεις φυσικού αερίου? Θα το κουβαλάμε εμείς, λέει, με καπέλο 300-350.000 ευρώ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ για κάθε πλοίο που μεταφέρει LNG απο την Αμερική, το Καταρ ή την Αίγυπτο στην διψασμένη ενεργειακά ΕΕ. Ζωάρα.
 
Οι λεπτές ισορροπίες ανάμεσα σε αυτά τα επιχειρηματικά τζάκια, επηρεάζουν σαφέστατα (και παραδοσιακά) και τις αντίστοιχες φράξιες στην ΝΔ ή το ΚιναλοΠΑΣΟΚ κυρίως. Δια χορηγιών που δεν μοιράζονται πλέον με μαύρες σακούλες αλλά με futures & options για δουλειές τους και στην στεριά. Όπως πχ ποιο Καζίνο θα λειτουργήσει πρώτο στην Αθήνα. Του Ελληνικού ή στο Μαρούσι;; Κάπου πρέπει να μπαίνει και καμιά μπουγάδα στα μαύρα που κινεί αυτό το σύστημα, βρε αδερφέ.
 
Στην άλλη παραδοσιακή συνδικαλιστική οργάνωση, τον ΣΕΒ (σύνδεσμος Επιχειρήσεων ελλείψει Βιομηχανίας) έχει ανατεθεί άλλο Υπουργικό χαρτοφυλάκιο σε ρόλο ΔΝΤεσωτερικου. Δουλειά του να εποπτεύει την διαδικασία εσωτερικής υποτίμησης και αύξησης των δανείων, μέχρι να αναλάβει πάλι το ΔΝΤεξ να μας σώσει από μια ακόμα χρεοκοπία. Έναντι υποθήκης, αυτή την φορά, εκείνων των παλιοκοιτασμάτων αερίου. Για μας είναι άχρηστα, λέει. Τα χρειάζονται οι Γερμανοί φίλοι μας να τα κάνουν αυτοί Πράσινη Αναπτυξη. Να βοηθήσουμε έτσι λίγο και τον δύστυχο τον Ερντογάν, βρε αδερφέ, με καμία συνεκμετάλλευση με κάποιον Κοτς. Ξέρετε, εκείνον από ένα business plan Mareva.
 
Τέλος την τριπλέτα των συνδικαλιστικών οργάνων με υπουργικό θώκο συμπληρώνει η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, υπό τον Στουρνάρα. Αυτών το mission είναι να κλώθουν τα κορονοϊοπακετα της Λαγκάρντ μέχρι να μειωθούν τα επαγγελματικά ΑΦΜ των μικρομεσαίων κάτω από τις 100.000 (από τις 860.000 πριν τα lockdown) και να μοιράζουν τα πάγια των νεοπτωχευμένων σε ημέτερα funds διαχείρισης κόκκινων δανείων.
 
Αυτά βλέπει τώρα η Ευρώπη και λέει "πάει, το κάνανε ήδη στην Ελλάδα κομμουνιστικό το κράτος αφού το διοικούν Σοβιέτ". Έτσι, λέει, δεν εμπιστεύεται το σημερινό μονοκομματικό γκουβέρνο, αφού δεν συνεννοούνται καλά μεταξύ τους τα υπουργεία ΕΕΕ, ΣΕΒ και ΕΕΤ στο μοίρασμα των κορονοϊοενισχυσεων σε όσους επιβιώσουν μέχρι το 23. Κυβέρνηση τεχνοκρατών λοιπόν τύπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ υπό την Ομπρέλα των Σημητικών, μην χαθεί πάλι ο έλεγχος και έρθουν στα πράγματα τίποτα ινδιάνοι που θέλουν να κάνουν τίποτα ενδογενείς αναπτύξεις και άλλα τέτοια από το βιβλίο του Μπάτση από την δεκαετία του 50 και έχουμε άλλα.
 
Μετά, όλο και κάτι θα γίνει και θα αγοράσουμε ψήφους ζαβών. Σακούλες για τα ΜΜΕ υπάρχουν.
(Εσύ προς το παρόν πλήρωνε τον βαρκάρη μέσω των λογαριασμών ενέργειας. Κάτι γράφει σχετικά σήμερα ένας Κιμπι εδώ....Who pays the ferryman;;
 
Σχετικό και αυτό ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: