ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΩΣ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΝΘΕΣΤHΡΙΑ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ, ΔΥΟ ΛOΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΒΕΙΡΙΑ ΜΥΣΤΉΡΙΑ ΩΣ ΡΗΤΡΑ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ (Χρονογράφημα σε ήχο πλάγιο Τσιφορικό)
 
Πάντα σε αυτή την γωνία του κόσμου είχαμε κάτι αντιμαχόμενα μεταξύ τους Μυστήρια για να την βγάζουμε καθαρή. Είναι η Πρωτομαγιά απεργία ή αργία προς τιμή των λουλουδιών;; Συνέχεια μιας ματωμένης απεργίας του Σικάγου πριν 150 χρόνια και δεκάδων άλλων Πρωτομαγιων μετά ή συνέχεια των Ανθεστηρίων μυστηρίων πριν 3000 και βάλε, όπως επιμένουν κάτι κυρατσες των Βορείων προαστίων;;
 
Ας ξεκαθαρίσουμε λοιπόν όλα αυτά τα μυστήρια περί των αντιμαχόμενων μυστηρίων. Γράφε:
 
Εν αρχή ήταν λοιπόν τα Καβείρια μυστήρια, αυτά που όρισαν και όλα τα ΙSO του τελετουργικού των επόμενων. Μade in Λήμνος και Σαμοθράκη τα πρώτα.
 
Άνθισαν μέχρι να περάσουμε στην επόμενη παγκοσμιοποίηση υπό τους Αιγύπτιους για να εκτοπιστούν από τα Βακχικά-Διονύσια, για να έχει ο πάσας εις, πλην δουλοπάροικων, λόγους να ξεδίνει και να τσιλιμπουρδίζει επαρκώς για την διατήρηση της ψυχικής του υγείας εν γένει. Ξεπόρτισμα με βούλα θρησκευτική, αν με εννοείς, και αι γυναίκαι στο σπίτι ως μη μυημένες. Αλλιώς τι μυστήρια θα ήταν;; Βούκινο θα τα έκαναν, λέει η παράδοση.
 
Συσπειρώθηκε όμως τότε το γυναικιστάν της εποχής και έκανε αντίπραξη στα εισαγόμενα μυστήρια με τα Ελευσίνια, πουλώντας τον ίδιο μύθο των Καβείριων αλλά σε συσκευασία πιο μονδέρνα, αναθεωρητική. Η σπορά και ο γεωργικός κύκλος μέσω της Δήμητρας και της Περσεφόνης αντί της λατρείας της φωτιάς και του Ήφαιστου η μόνη ουσιαστική αλλαγή, αφού είχαμε ήδη περάσει, τότες, στην φάση της 4ης Γεωργικής Επανάστασης και είχε αντικατασταθεί ο χαλκός με τα σίδερα. Κανένα μυστήριο πλέον στο πως άναβε το μαγκάλι. 
 
Και άρχισαν έκτοτε τα μυστήρια να αντιμάχονται μεταξύ τους σκληρά, ακόμα και μέσα από τα χριστιανικά, που αναγκάστηκαν να τα υιοθετήσουν υπό άλλο όνομα και Αγίους για να μην φάνε μπαν οι παπάδες από το ποίμνιο τους και έχουν μετά αλλά.
 
Προοδέψαμαν είπαν από τότε.
Την τύφλα μας προοδεψαμαν όμως αφού παραμένουν ακόμα όλα αυτά κρυμμένα μέσα στις απόκριες, τα ψυχοσάββατα, τα ήθη και στο πολιτιστικό μας DNA. Το μόνο που έμεινε αναλλοίωτο μετά από τους τόσους πειρατές και σταυροφόρους που πέρασαν από εδώ, και μην ακούτε τι τσαμπουνάει περί του αντιθέτου ο κάθε ακροδεξιός παπάρας με πετιγκρι τηλεπλασιέ ψυχάκια, τύπου Άδωνις ή Λιακόπουλος.
 
Αλλά έβαλε ο Δίας και οι υπόλοιποι Θεοί του Ολύμπου πάλι το χεράκι τους και ήμασταν πάλι μια από τις πρώτες χώρες του πλανήτη που, λόγω της θέσης της, θα έπρεπε να διαλέξουμε πάλι τώρα, λέει, γεωπολιτικό στρατόπεδο και τα σχετικά μυστήρια που έχει το κάθε ένα ένα για να πορεύεται.
Εντός μεν μιας ΕΕ, πλέον τσίρκο μυωπικών εθνικισμών (δεν συμφέρει κανέναν να διαλυθεί τώρα τώρα ) αλλά πάλι με το δίλημμα "κάτω από την Γερμανία, και στο βάθος Κίνα, ή με τον θείο Σαμ";;
 
Αλλά πριν το απαντήσουμε αυτό, σκάει μύτη ένας Πούτιν στην Ουκρανία, χώρα άσκησης των μυστηρίων του Βορρά από τα αρχαία χρόνια, και τα κάνει της Βαλχάλας το κάγκελο! Το αποτέλεσμα: ο Γερμανός στο καναβάτσο, μαζί με το ευρώ αγκαλίτσα και ο Ρώσος αντ' αυτού αγκαζέ με την Κίνα να φτιάχνουν αντιδολάρια. Άγιο είχαμε που δεν προλάβαμε να μπούμε στο δίλημμα!
 
Το ίδιο δίλημμα παίζει όμως ακόμα στον ανατολικό μας γείτονα, που πρέπει τώρα και αυτός να διαλέξει, με πολύ χειρότερους από εμάς όρους, αν θα παραμείνει ενωμένος στην ζώνη του δολαρίου ή θα δει κάποια κομμάτια του να παίζουν μέρος στο παίγνιο του ματς ΗΠΑ-Κινα, αν το συνεχίσει το "στεφόμενος προς την Ανατολή". Εκεί, βλέπεις, κατά Άγκυρα μεριά, ακόμα παραμένουν πιστοί στα μυστήρια των Σούφη και των Μεβλεβήδων, που όλα τα βλέπουν αλλιώς, ανατολίτικα. Πλανήτες εταιρόφωτοι γύρω από άλλα ουράνια σώματα,. Καμία η σχέση τους με την δική μας Καβείρια φωτεινή παράδοση. (Λέμε τώρα, για να δικαιολογήσουμε την κωλοφαρδία μας στην προκειμένη στιγμή ως στοιχείο πολιτιστικής ανωτερότητας με βάθος αιώνων)
 
Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν εκεί έξω, αντίστοιχες με τις εξελίξεις επί του ανωτέρω διλήμματος θα είναι και οι ανακατατάξεις και ανακατανομές των "κέντρων εξουσίας" στα πολιτικά μας κόμματα, για την δημιουργία ίσως και νέων συμμαχιών μεταξύ τους. Νταξ, όχι ολόκληρα, μην και εκτεθούμε. 
 
Κομμάτια από εδώ κομμάτια από εκεί, κουρελούδες ένα πράγμα. Συνεκμετάλλευση και αποστρατικοποίηση νησιών ή no-Συνεκμεταλλευση με τον Ανατολικό μας ασθενή το νεο μυστήριο δίλημμα. Εδώ σε θέλω!
 
Έτσι βλέποντας τα πράγματα, τίποτα δεν είναι Μυστήριο. Κινήσεις όλα και μετατοπίσεις εντός του Μεγάλου Παίγνιου που σκιαγραφεί η μετάλλαξη της προηγούμενης Παγκοσμιοποίησης, η "του δολαρίου", προς την νέα. Αυτή με τους πολλούς πόλους, την ψηφιοποίηση των πάντων και την θεοποίηση μιας δήθεν Πράσινης Ανάπτυξης που θα μας σώσουν από τους ίδιους αρχέγονους φόβους, όπως επί της εποχής των Ελευσινίων και των Διονυσιακών.
 
Κάτσε τώρα εσύ να παρασύρεσαι με δήθεν οπαδικές κραυγές με βάση κάποιο χρώμα φανέλας αλά ΠΑΣΟΚ vs NΔ vs KKE της εποχής της 20th Century Fox στα πολιτικά μας δρώμενα, που ώρες ώρες μοιάζουν με μυστήρια. Δεν υπάρχουν αυτές οι φανέλες! Τις κατάπιε το Netflix. Μόνο κάτι ψήγματα πατριωτισμού εδώ και εκεί υπάρχουνε, για να δικαιολογούν το τελευταίο άρθρο του Συντάγματος, αν θέλουμε να κρίνουμε με αυτόν τα πράγματα και όχι υπό την οπτική γωνία της Γιαδικιάρογλου and Co που χαζεύει ακόμα το Καφέ της Χαρας στο Μεγκα. Ή ως μυστήρια του τύπου "πίστευε και μην ερεύνα". Δηλαδή του σκάσε και σκάβε μην και πάρουν τελικά χαμπάρι ποιός έχει την εξουσία σε αυτόν τον τόπο όταν της έρθει και ξανααναρωτηθεί η Μπέτυ για δεύτερη φορά.
 
Βλέπεις, εδώ και 200 χρόνια, με κάτι πολύ σπάνια διαλείμματα, απουσία σύγχρονων δομών αστικού κράτους δυτικού τύπου (μετά την δολοφονία του Καποδίστρια), παραμένουν πάντα καλά κρυμμένοι κάτι τύποι, αθέατοι συνήθως, αυτοί που έχουν την εξουσία, ακόμα όταν και ο της Μπέτυς έχει την κυβέρνηση. Όπως, καλή ώρα, τώρα μια χούφτα εφοπλιστές/χορηγοί και κάτι αντιπρόσωποι ξένων funds, που αναλαμβάνουν να παίξουν, σε κρίσιμες στιγμές, τον θετικό ή αρνητικό ρόλο τους, σύμφωνα όμως με τα στενά δικά τους συμφέροντα και διεθνείς δεσμεύσεις, εισάγοντας νέα Μυστήρια. Κυρίως σε όσα έχουν να κάνουν με την επιτήρηση ή όχι του εξ Ανατολών μας Μέγα Ασθενή, που ξανα-αρρώστησε και έπαθε οξεία Οθωμανία και βάλθηκαν τώρα λυτοί και δεμένοι να τον συνεφέρουν, μην τυχόν κάνει τελικά την αποκοτια και το γυρίσει στα ανατολίτικα μυστήρια του Κομφουκισμού και του Κουνγκ Φου.
 
Άντε τώρα να εξηγήσεις γιατί τούτοι εδώ, οι σημερινοί, τα έχουν βρει μαζί του και το γύρισαν ήδη και οι ίδιοι στον Σουφισμό και τον ανατολίτικο αποκρυφισμό, για να εισάγουν ΑΠΕ χαρίζοντας του χώρο για να κάνει δουλίτσες ο Ασθενής με τους χορηγούς και ευεργέτες μας. Απερίγραπτοι!
 
Τούτων λεχθέντων σε ήχο πλάγιο, σχεδόν Τσιφορικό, μένει πριν φιλήσω πάλι την ζερβοδεξια σας να υπενθυμίσω τι έμαθα πρόσφατα ψάχνοντας αφορμές για να διαλύσω πάλι το νευρικό σας σύστημα με κάτι αλλά μυστήρια υπό το όνομα blockchain, ή w3b3.0. (Άσε κάτι αλλά για Decentralized Finance και για εταιρίες χωρίς μανατζαραιους και τσίους που φτιάχνουν τώρα στην υπερπόντια Εσπερία, μέσα στο στόμα του λιονταριού).
 
Εκείνα, που λες, τα Καβίρεια, ήταν τα μόνα στην μέχρι σήμερα καταγεγραμμένη ιστορία των μύθων και των μυστηρίων, που δεν έκαναν face control στην είσοδο! Συμμετείχαν ακόμα και οι δούλοι και οι σκλάβοι, η τότε πηγή ενέργειας, ισότιμα. Και έτσι δεν χρέωναν με ρήτρα αναπροσαρμογής τα πενταπλά, όταν οι δούλοι έκαναν κουπί στο κάτω κατάστρωμα της γαλέρας. Τους γνώριζαν όλοι με το όνομα τους έναν έναν. Πως να κάνεις αναπροσαρμογή έτσι χωρίς ιερογλυφικά με dt, ολοκληρώματα, άγνωστους χι και συναρτήσεις ασυνάρτητες για να συντηρείται στα μυαλά ηλίθιων το μυστήριο δίλημμα "φαΐ ή πληρωμένος λογαριασμός της ΔΕΗ";;
 
Μυστήριο πράγμα αυτά τα Καβείρια τα χωρίς face control, αν το καλοσκεφτείς αφού ακόμα εκείνο το μονδέλο παραμένει ακόμα το ζητούμενο.

4 σχόλια:

Μμ. είπε...



'Σαι' Τσιφ-ωραίος!!!

ΑΡΡ. είπε...



Δεν θα τους ήξερε αλλιώς ούτε ο θυρωρός των, αν το σατανικό ολοκληρωτικό Σύστημα δεν είχε επιλέξει (κατόπιν εξετάσεων, βεβαίως-βεβαίως) και επιβάλει ως κεχαγιάδες των ψυχών και των σωμάτων ημών.


Η ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΣ

Ο φανατικότερος «διώκτης» των ανεμβολίαστων πολιτών από πλευράς της Ελλαδικής Εκκλησίας, αρνητής των παρενεργειών των εμβολίων και τριπλά εμβολιασμένος Μητροπολίτης Δράμας κύριος Παύλος πέθανε ξαφνικά από έμφραγμα του μυοκαρδίου σήμερα.

Ο Μητροπολίτης είχε ταλαιπωρήσει πολίτες που αντετίθεντο στον υποχρεωτικό εμβολιασμό φοβούμενοι τις παρενέργειες των εμβολίων καταθέτοντας μηνύσεις.


(Ο σχιζοφρενικώς ελεήμων θεός της αγάπης των αβούλων και υποταγμένων όσον και ταυτοχρόνως μισαλλόδοξος γενοκτόνος των αυτοβούλων και φιλελευθέρων συγχωρήσοι αυτόν.)



ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Φίλε ΑΡΡ.....Για να αφυπνιστεί ο κόσμος πρέπει ίσως να κοιμηθούν/πεθάνουν αυτοί που τους υπνωτίζουν.Θα πέσει πολύς ύπνος σε πολλούς εμβολιασμένους.

Ανώνυμος είπε...

Τσιφόρος αξεπέραστος!