ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 21 Μαΐου 2022

Διάβημα γιατί;; Έχουμε ακόμα αρμοδιότητα στον εναέριο χώρο πάνω από την Αλεξανδρούπουλη;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πέταξε πάνω από την Αλεξανδρούπολη, έριξε μια ματιά και είπε εις άπταιστον τουρκικήν:
 
"Όπου ακούς ακριβά κεράσια, κράτα μικρό καλάθι."
 
Και το έβαλε στα πόδια.
(Άγιο είχαμε πάλι, έπος οι τιμές...20 ευρώ το κιλό.)
 
Και μια και μιλάμε για την Αλεξανδρούπολη  Λύστε μου μια απορία: Τους Αμερικανούς για ποιο λόγο να τους ενοχλεί να πετάνε συμμαχικά μαχητικά κοντά στις βάσεις τους;;
 
Απάντηση : Δεν τους ενοχλεί καθόλου.!  Νατοϊκό έδαφος είναι άλλωστε..είτε πετάνε τουρκικά αεροπλάνα, είτε ελληνικά για αυτούς ΝΑΤΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΕΤΑΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΝΑΤΟΙΚΟ ΕΔΑΦΟΣ.! Ίσα-ίσα που έτσι αυξάνεται το μιλιταρυ φουτπριντ των αλάιζ στην περιοχή.
 
Έκανε λέει διάβημα η Αθήνα κατά της Τουρκίας γιατί τα τουρκικά μαχητικά έφτασαν σχεδόν πάνω από την Αλεξανδρούπολη.! Διάβημα γιατί;; Έχουμε ακόμα αρμοδιότητα στον εναέριο χώρο πάνω από την Αλεξανδρούπουλη;; Και δεν το ξέρω;; Και οι σύμμαχοι που εγκαταστήσαμε εκεί για να την προστατεύουν τι κάνουν;; Να, αυτά δεν μπορώ...Δεν τα καταρρίπτουμε για έναν και μόνο λόγο. Ποιος;; Εάν τα καταρρίψουμε, τότε θα μειωθεί ο αριθμός των αεροσκαφών τους και θα φέρουμε σε δύσκολη θέση τους Αμερικανούς και ειδικά το state department που θα βλέπει η ζυγαριά τις ισορροπίας να γέρνει υπέρ μας.
 
Όπως έχω ξαναγράψει το ΝΑΤΟ είναι ο κακός Αγαμέμνων και η όλη κατάσταση θυμίζει την αχαριστία του Αγαμέμνονα/Η.Π.Α/ΝΑΤΟ στον Αχιλλέα/Ελλάδα...όταν ενώ εκείνος μάτωνε και πολεμούσε για την συμμαχία...εκείνος του φέρθηκε πούστικα και του πήρε την "Βρισηίδα" .Θα τα πούμε όμως καλά με τα κοπρόσκυλα...μην ανησυχούν θα φάνε "μπιφτέκι". 
 
Εξαιτίας αυτού του βδελύγματος της απερισκεψίας και της υπεροψίας του πέθαναν πολλοί και άξιοι άντρες/πολεμιστές. Έκανε κατάχρηση της θέσης του και της εξουσίας που είχε όταν του πήρε την Βρισηίδα. Αυτό που κατάφερε ο Αχιλλέας ..ακόμα και νεκρός , εκείνος δεν το κατάφερε ποτέ.  Ο Αχιλλέας απέδειξε στους πάντες ότι ακόμα και το φάντασμα του έχει μεγαλύτερη δύναμη ακόμα και από όλο τον στρατό του Αγαμέμνονα. Το όνομα του Αχιλλέα δήλωνε δύναμη , ενώ το δικό του αδυναμία. Οι Έλληνες βρέθηκαν σε δεινή θέση μόνο όταν εκείνος δεν πολεμούσε...και δεν ήταν μαζί τους.

Ο μόνος που μπορούσε να ρίξει τον Αγαμέμνονα από την ηγεσία του στρατού ήταν ο Αχιλλέας. Και για αυτό έπρεπε να τον βγάλουν από την μέση.


6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αν και έχω γεννέθλια σήμερα,και δεν κάνει να κακίζω,μάλλον πρέπει ν'αλλάξετε το "Αχιλλέας" στην εξίσωση με το "Βρισηίδα"......
"Και των Αρχαίων παλιάτσοι" που λέει και ο Παλαμάς στο "Γύριζε"

Ανώνυμος είπε...

Ψιλα γραμματα για τα προβατα της Ανθουλας και του Παπαϊατ

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα σε όλους , δυστυχώς ούτε στο έδαφος δεν έχουμε αρμοδιότητα πλέον με προδότες και φίλους , όχι στον αέρα . Τα 2 μίλια δεν είναι εναέριος χώρος υποτίθεται . Όπως έλεγες παλιά no mans land και σίγουρα όχι των Ελλήνων . Δεν υπάρχει φιλοπατρία , εσύ που ξέρεις δεν δυσανασχετούν εκεί οι στρατιωτικοί ? ή μας κλείνουν τα αντιαεροπορικά οι φίλοι μας .
Έπεται πόνος για όλους μας δυστυχώς .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλό μεσημέρι Νικόλα. Πολύ σωστά αυτά που μας είπες και συμφωνώ.Σε αυτό που με ρωτάς για το αν δυσανασχετούν οι στρατιωτικοί.Θα μου πει κανείς ότι δεν είναι όλοι το ίδιο. Όμως οι περισσότεροι έχουν νοοτροπία ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.!!Και αυτό είναι κακό πολύ κακό.

Όλοι αυτοί οι στρατιωτικοί που οι παλαιότεροι και οι νεώτεροι γνώρισαμε όταν πήγαμε φαντάροι, δεν θυμάμαι να κάνανε τίποτα περισσότερο, για να αποτρέψουν την υπογραφή και ψήφιση των προδοτικών συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου, απ' ότι κάνανε οι σημερινοί, για να αποτρέψουν την υπογραφή και ψήφιση της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι συμφωνίες Ζυρίχης - Λονδίνου είναι το ακριβές αντίστοιχο των Πρεσπών και κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγήσει την Μακεδονία, εκεί όπου οδήγησαν εκείνες την Κύπρο.

Οπότε η φιλοπατρία πρέπει να έχει χειροπιαστά αποτελέσματα και πράξεις και όχι μόνο λόγια εντυπωσιασμού. Εγώ κοιτάω τα πεπραγμένα τους εδώ και δεκαετίες και βλέπω ότι πάμε κάθε χρόνο και χειρότερα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Όπως έλεγες παλιά no mans land και σίγουρα όχι των Ελλήνων "

Έχω πάθει πλάκα που θυμάσαι σχολιασμούς μου από το 2019.!!! Εδώ το είχα γράψει..." Ο Έβρος και γενικά η Θράκη είναι για το Ν.Α.Τ.Ο " No man's land " ..."

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/11/blog-post_34.html

kakos04 είπε...

Πρόσωπα δεν θυμάμαι, με χαιρετά κόσμος και ψάχνω να θυμηθώ που τον ξέρω. Αλλά σε αυτά που διαβάζω συγκρατώ πολύ καλύτερα. Μου είχε λυθεί η απορία όταν το έγραψες γιατί ένα κομβικό σημείο της χώρας, γεωπολιτικά σε σταυροδρόμι ήταν τόσο περιορισμένο επίτηδες. Δρόμοι λιμάνια ποτάμια χωράφια και οι γειτονικές χώρες περάσματα και δεν αξιοποιείται τίποτα, ούτε για διεθνείς μεταφορές . Το ίδιο και η Κρήτη εδώ, αντί να έχει υποδομές Κύπρου και καλύτερες και κόμβος μεταφορών, κρατάνε τον περισσότερο κόσμο σε νοοτροπία αγροικου και ας έχει λεφτά + τους φτηνούς τουρίστες που μας φέρνουν.

Οι εμπεριστατωμένες απόψεις μένουν στο χρόνο και τα σοβαρά επιχειρήματα . Το επίπεδο συζήτησης euroβυζιον μόλις δεις το επόμενο βυζιον ξεχνάς το προηγούμενο.
Να είσαι καλά που μας ξεστραβώνεις με τις γνώσεις σου.