ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ του Σαββάτου

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η "άχρηστη" πληροφορία για τον πρωινό καφέ του Σαββάτου
 
Είναι γνωστό ότι τα κύτταρα επικοινωνούν μεταξύ τους με φωτεινά σήματα (!), στην μπάντα των 200-400 nm, δηλαδή με laser, έχοντας αναπτύξει ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης των γειτόνων τους με φωτεινά σήματα για να προειδοποιήσουν για σοβαρές τους αλλαγές (ιοι, μεταλλάξεις, stress κλπ). Σε αυτό το σύστημα το ιεραρχικό νευρικό σύστημα που καταλήγει στον εγκέφαλο, δεν παίζει απολύτως κανένα ρόλο.
 
Τα αναγνωρίζαμε πάντα αυτά τα σήματα αθροιστικά ως την άλω στις φωτογραφικές πλάκες (τα φωτοστέφανα των αγίων στις εκκλησιαστικές εικόνες ή η λάμψη μιας ερωτευμένης γυναίκας που την ομορφαίνει). Αλλά δεν δίναμε και πολύ σημασία. 
 
Σε αυτό το αυτοοργανούμενο οριζόντιο σύστημα διαβίβασης πληροφοριών, επεισέρχεται όμως πάντα και "θόρυβος" από το περιβάλλον των κυττάρων (ακτινοβολίες, χημεία, κλπ), υπερφορτίζοντας το συχνά με πιο πολυ πληροφορία απ' όση χωράνε αυτά τα κανάλια επικοινωνίας. Και έχουμε μάλλον έτσι και την δημιουργία μεταλλάξεων, νεοπλασμάτων ή αυτοάνοσων, ως το αποτέλεσμα της ερμηνείας "ψευδών ειδήσεων" (θόρυβος) που "τρελαίνουν" τα γειτονικά κύτταρα.
 
Με αυτή την βασική παρατήρηση, που σήμερα έχει γίνει κλάδος της βιολογίας, κάποιοι ασχολήθηκαν με την έρευνα της μαθηματικής αποτύπωσης τέτοιων βιολογικών φαινομένων σε αυτό το πολύπλοκο σύστημα επικοινωνίας, που δικαιώνει τον ...Καστοριάδη.
 
Τα πρώτα αποτελέσματά της έστρεψαν γρήγορα στην πληροφορική, από τύχη. Παραμένω στα ίδια με δική μου απόφαση συμμετέχοντας ενεργά στην πρώτη σοβαρή προσπάθεια της ανθρώπινης διανόησης να οργανώσει κάθε λογής συστήματα με τον ίδιο τρόπο που οργανώνουν και τα κύτταρα την "κοινωνική" τους συμβίωση, με τις τεχνολογίες που λέγονται blockchain.
 
Με την καλημέρα μου στους κανονικούς ανθρώπους
 
Για τους μελετηρούς/ες ΕΔΩ...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Λέτε κ.Λύκαστρε να επηρεάζει τα κύτταρα και το ψυχρό φως από τις οθόνες και τις λάμπες "οικονομίας";;Απότι διαβάζω τον κύκλο του ύπνου όντως τον χαλάνε τέτοια φώτα(τα οποία από τις πρώτες λάμπες φθωρίου, τα έβρισκα κακάσχημα στην αισθητική μου.λάτρης της ΝΑ Ασίας γαρ, των κεριών και των πυρακτώσεως, και μάλιστα των βεριτάμπλ , των διάφανων)
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ