ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2023

Η αγορά των F35 και τα SSI (ΑΩ) των 600-800$ mil που μας ζητάνε, δεν μπορούν να προηγούνται της αποδέσμευσης κάποιων κρίσιμων όπλων, όπως οι stand off JASSM-ER και οι νέοι αντιπλοϊκοί AGM-84N με αμφίδρομη ζεύξη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η αγορά των F35 και τα SSI (ΑΩ) των 600-800$ mil που μας ζητάνε, δεν μπορούν να προηγούνται της αποδέσμευσης κάποιων κρίσιμων όπλων, όπως οι stand off JASSM-ER και οι νέοι αντιπλοϊκοί AGM-84N με αμφίδρομη ζεύξη.

Τα φτερά των F16 είναι το ίδιο άοπλα με την εποχή 2015-2019 και έχουμε φτάσει 2023. Κανείς δεν μας απάντησε τι έγινε σχετικά με τα Rampage και τα spice, απ' το Ισραήλ. Πως η Ελλάδα θα μπορέσει να χτυπήσει τους S-400 για παράδειγμα;; Με JDAM;;

 Έχουμε μια αεροπορία χωρίς σύγχρονα ραντάρ, χωρίς όπλα αέρος εδάφους για τον κύριο κορμό της, χωρίς μεταγωγικά, με ξεπερασμένη αεράμυνα πέραν των patriot και με ΑΣΕΠΕ που λαμβάνουν σε δώσεις FOS και αναμένουν ακόμα την υπογραφή με την SAAB. Με 800 mil που ζητάει η LM προκηρύσουμε διαγωνισμό για νέα μεταγωγικά μεταξύ embraer, airbus, LM και παίρνουμε το καλύτερο στη καλύτερη τιμή με τα μέγιστα αντισταθμιστικά οφέλη. Ο Δενδιάς δηλαδή τζάμπα πήγε και υπέγραψε στη Βραζιλία; Μήπως θα μας βγουν φθηνότερα νέα C130J;;

Οι Ολλανδοί έκαναν διαγωνισμό και το πόρισμα του είναι πως τα C390 της embraer είναι και καλύτερα και φθηνότερα και οι Βραζιλία κάνει πως και πως να μπει σε περισσότερες νατοϊκές αγορές και μαζί με την L3Harris εξελίσσουν το C390 στον τομέα του εναέριου ανεφοδιασμού  Με 800 mil μπορείς να βάλεις link 16 σε ότι πετάει και να ξεκινήσει η αναβάθμιση και των F16 blk 30 και 50 σε blk 70, ανεβάζοντας όλον τον στόλο στον ίδιο επίπεδο, διατηρώντας τους αριθμούς για τα επόμενα 40 χρόνια.

Σαν Έλληνες, σαν αρμόδιοι για τους κλάδους και την άμυνα μας πρέπει να τονίσετε στους Αμερικανούς πως πρέπει να βελτιώσουν τους χρόνους που τους παίρνει να απαντήσουν στις LoR για το ποια όπλα αποδεσμεύονται, γιατί σε ότι έχει να κάνει με το να πουλάνε άοπλες πλατφόρμες, το  επιτυγχάνουν σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Υ.Γ  Με τόσα χρήματα που ζητάνε παίρνουμε την 4η FDI ή αλλά 6 Rafale F4.1 και μαζί με τα 6 καινούργια του 2024 φτιάχνουμε μια μοίρα κρούσης.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Λύκαστρε καλημέρα.
Σας είχα γράψει πριν κάμποσα άρθρα (για τα ιπτάμενα αεροπλάνα/ραντάρ)ότι οι Ρώσσοι είχαν ένα επίγειο σύστημα εντοπισμού.
Βρήκε ψες αργά ΄ενα άρθρο, και έκρινα σκόπιμο να σας το στείλω, όχι ότι δεν πιστεύω πωε δεν το ξέρετε καθόλου, αλλά επειδή δεν μ'αρέσει να σχολιάζω χωρίς τεκμήρια

https://slpress.gr/diethni/rosia-kai-kina-echoyn-idi-anti-stealth-farmako-gia-ta-f-35/

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

Ανώνυμος είπε...

Βρήκα και ένα άρθρο για την θητεία του Ρουμπάτη στην ΕΥΠ, αν θυμάστε πριν 1-2 μήνες σας είχα πει για την σεξουαλικήπαρενόχληση κατά στελέχους στην Θράκη,που τελικά άφησε άδειο το γραφείο.Βέβαια ο Σπίνος δεν είναι και ο πιό αξιόπουστος που λέει και ο ΓΑΠ, αλλά έτσι τα ειχα ακούσει απόαλλού

https://edolio5.blogspot.com/2023/02/172.html

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα κ.Ξενοδόχε....φυσικά και το γνώριζα. Αλλά ΠΡΙΝ από όλους (πολύ σωστός ο κ.Γρίβας) τι λέγαμε εμείς ΕΔΩ από τον Ιούνιο του 21 ;;:

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2021/06/f35-raffalle.html

" άχρηστα είναι τα αντιρανταρ του συστήματα (stealth στην μιλιταριστί) με δύο συστοιχίες παθητικών ραντάρ των 3εκ είναι το ίδιο ορατά όπως και οι πάπιες...έχουμε εγκατεστημένο παθητικό ραντάρ από το 04 σε ελληνικό αεροδρόμιο από τα ρέστα της Ολυμπιάδας, αυτό που κάνει τα F35 αχρήστα, ούτε που θα το ξέρουν ακόμα τα επιτελεία."

Ακόμα και οι S-400 το βλέπουν το ιπτάμενο μπιφτέκι.!!!

Κρατάμε το "αόρατο" μαχητικό όσο πιο αόρατο γίνεται απ' τα ραντάρ του εχθρού, για αυτό δεν συζητάμε αγορά όπλων. Θα αυξηθεί το rcs του f-35, εάν χρειάζεται να ανοίγει η κοιλιά του για να φεύγουν τα πυραυλάκια. Μην μιλήσουμε και για πυραύλους στα φτερά... Εκεί να δείς χαμός.

Το F-35 είναι ιδανικό για ένα γνωστό και μη εξαιρετέο σενάριο που έχουν επί χρόνια κατά νου οι Ισραηλινοί (ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ επίθεση στην Περσία) αλλά σε αεροπορικό αγώνα υψηλής εντάσεως, όπως εδώ στο Αιγαίο είναι ΑΧΡΗΣΤΟ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Οι χειριστές της 116 ΠΜ που έλαβαν μέρος στη Blue Flag, πετώντας εντατικά (μαζί) με F-35 (και χειριστές LM όντες, άρα θετικά διακείμενοι), γύρισαν προβληματισμένοι και απογοητευμένοι με το αεροσκάφος (ειδικά για την ΠΑ).