ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Το Ιράν ανακοίνωσε το σύστημα SEPAM που διασυνδέει τις ρωσικές τράπεζες με τις Ιρανικές.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ιρανός τραπεζικός αξιωματούχος δήλωσε την Πέμπτη ότι όλες οι ρωσικές τράπεζες και 106 τράπεζες σε 13 άλλες χώρες έχουν συνδεθεί με το σύστημα χρηματοοικονομικών μηνυμάτων του Ιράν γνωστό ως SEPAM.

Με τo SEPAM, οι ιρανικές τράπεζες δεν χρειάζονται πλέον το δίκτυο της Εταιρείας για την Παγκόσμια Διατραπεζική Χρηματοοικονομική Τηλεπικοινωνία (SWIFT), επιβεβαίωσε ο Μοχσέν Καρίμι, αναπληρωτής διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν (CBI) για διεθνείς υποθέσεις.

Την Κυριακή, το CBI ανακοίνωσε ότι το SEPAM και το Σύστημα Χρηματοοικονομικών Μηνυμάτων της Τράπεζας της Ρωσίας γνωστό ως SPFS, ένα ρωσικό ισοδύναμο του SWIFT, συνδέθηκαν μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ των δύο κεντρικών τραπεζών την ίδια ημέρα.

Η κίνηση ήταν το πρώτο βήμα του κοινού σχεδίου δράσης για την τραπεζική συνεργασία μεταξύ του Ιράν και της Ρωσίας που συμφωνήθηκε από τις κεντρικές τράπεζες των δύο χωρών πέρυσι, λέει ο διοικητής της CBI, Mohammadreza Farzin.

Το Ιράν και η Ρωσία, και οι δύο υπό τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, επεκτείνουν τις πολιτικές και οικονομικές τους σχέσεις για να αντιμετωπίσουν τις κινήσεις των ΗΠΑ. Μόλις η Κίνα, η Ινδία και η Σαουδική Αραβία συνδεθούν και αυτές, θα αποφασίσουν για το καλάθι συναλλάγματος που θα απαιτήσουν ως πληρωμή για τα προϊόντα τους. Υποθέτω ότι ο χρυσός θα καταλήξει να είναι η συμφωνημένη βάση της συναλλαγής και ότι ο φυσικός διακανονισμός θα απαιτείται κάθε τόσο και αυτό θα αφήνει τις Ηνωμένες Πολιτείες, στα κρύα του λουτρού.

Το "King Dollar" καθ' οδόν προς τον κάδο ανακύκλωσης  της ιστορίας.Όσο η Δύση ασχολείται ακόμα με ανούσια θέματα όπως εμβόλια και LGBT παρελάσεις η Ενωμένη Ευρασία προελαύνει.!! Και άντε να δω ποιος θα αντιμετωπίσει τους κατά πολύ ισχυρότερους νεώτερους Τρώες και τους συμμάχους τους.!!

Η είδηση ΕΔΩ...


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Αλήθεια κ.Λύκαστρε, οι άλλες 13 χώρες ποιές να είναι;
ΞΕΝΔΟΧΩΦ