ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

Take the money and run

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Take the money and run

Από το 2019 μέχρι σήμερα έχει γίνει η τρίτη συνεχόμενη (και μεγαλύτερη) αναδιανομή πλούτου στην Ελλάδα από την ίδρυση της! Από τα κάτω όμως προς τα πάνω πάλι , όπως με το Χρηματιστήριο επί Σημίτη και το PSI.
 
Γράφε:
 
♦️20 δισ€ μέσω των αυξημένων λογαριασμών ενέργειας προς ενεργειακούς παρόχους, εισαγωγείς και εφοπλιστές αλλά και στα supermarkets
 
♦️Από αυτά, αυξήθηκαν τα κρατικά έσοδα του ΦΠΑ κατά περίπου 5δισ€ που έγιναν 10δισ απ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους και προκαταβολές απ ευθείας αναθέσεων αγορών 15δισ εξοπλισμών
 
♦️56δισ€ χάρισμα φόρων σε funds και servicers κόκκινων δανείων ύψους άνω των 80δισ, που τα ψώνισαν στο 5-10% της αξίας τους από τις Τράπεζες, με δάνεια που πήραν με εγγυήσεις της ΤτΕ ύψους 24δισ από το "μαξιλάρι"
 
♦️Περίπου 70δισ€ που δανείστηκαν οι Τράπεζες από την ΕκΤ με αρνητικό επιτόκιο "για στήριξη μικρομεσαίων". Χορηγούνται τώρα με το σταγονόμετρο και καπέλο 6-8% σε όσους δεν έκλεισαν από τα lockdowns (χάθηκαν 400.000 επαγγελματικά ΑΦΜ). 
 
♦️Κοιτάσματα νικελίου και κοβαλτίου της ΛΑΡΚΟ αξίας 40δισ (120 η αξία τους το 2030), που τα πούλησαν στο Γεραπετρισταν έναντι 6,5 εκ, απορροφώντας στο δημόσιο 500εκ χρέη.
 
♦️Αναβαλομενοι φόροι των Τραπεζών ύψους 2δισ (και κατι ακόμα ψιλά από το πάγωμα είσπραξης τελών για τις τηλεοπτικές άδειες).
 
♦️Μη καταβολή των αναδρομικών σε συνταξιούχους.
 
♦️67 δισ€ αύξηση του δημοσίου χρέους με διπλά πάλι ελλείμματα
 
Θα περίμενες από αυτά τα, τουλάχιστον 126,5δισ€ που ήδη εισπράχθηκαν από τους "πάνω", ότι θα είχαν γίνει κάποιες επενδύσεις για "καλές θέσεις εργασίας" . Πριτς!
 
Και στον τομέα των άμεσων επενδύσεων το ταμείο είναι όμως μείον! Μόνο ότι επιδοτείται από το ΕΣΠΑ και τα κορονοϊοπακετα κινείται, εισάγοντας κυρίως φουρφούρια για εγκατάσταση στα κορφοβούνια.
 
Που πήγαν τα λεφτά ορέ κλεφτόπουλα;; Put the money down , ρε αλήτες..

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ληστεια μετα φονου