ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Μαΐου 2022

Το ΝΑΤΟ «διευκόλυνε» την Ρωσία; Ο Πάπας Φραγκίσκος μίλησε για τον πόλεμο και άναψε φωτιές

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : Καταλαβαίνεις ότι η παρακμή του ορθολογισμού στο δυτικό αφήγημα είναι ανεπίστρεπτη, όταν Πρέσβης υπερδύναμης μιλάει για "διαμάχη του καλού με το κακό" ενώ ο Πάπας Ρώμης (προσπαθεί να) κάνει γεωπολιτική ανάλυση.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera, μίλησε για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και τα όσα είπε, έχουν αναδημοσιευθεί σε όλο τον κόσμο ,εκτός από την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal ο Πάπας  «περιέγραψε τη στάση της Ρωσίας στην Ουκρανία ως “οργή που δεν ξέρω αν προκλήθηκε, αλλά ίσως διευκολύνθηκε” από την παρουσία στην κοντινές χώρες του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου..


Στην Ουκρανία, άλλα κράτη ήταν που δημιούργησαν τη σύγκρουση», είπε ο Πάπας Φραγκίσκος στη συνέντευξη, χωρίς να προσδιορίσει ποια κράτη. Παρομοίασε τον πόλεμο με άλλες συγκρούσεις που είπε ότι υποκινούνται από διεθνή συμφέροντα: «Συρία, Υεμένη, Ιράκ, ο ένας πόλεμος μετά τον άλλο στην Αφρική». <…>
«Δεν ξέρω πώς να απαντήσω –είμαι πολύ μακριά– αν είναι σωστό να προμηθεύονται οι Ουκρανοί» με όπλα», είπε ο Πάπας. «Αυτό που είναι ξεκάθαρο είναι ότι σε αυτή τη γη τα όπλα δοκιμάζονται… Οι πόλεμοι γίνονται για αυτό: για να δοκιμαστούν τα όπλα που φτιάξαμε».

ΠΗΓΗ

 

1 σχόλιο:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Δελφινι ο Παπας,τι ντριπλα ειναι αυτη που εκανε ε?
Μαλλον ερχεται γαμησι οι Ρωσοι φενεται δεν αστειευονται και ετσι βγαζει την ουρα του απ εξω.
Και τη ουρα με κεντρι στην ακρη δεν μοιαζει και πολυ με τον αμνο του Θεου.