ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ, ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ (που ήδη ταξιδεύει προς την Ασία...) ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΡΟΪΔΟΠΑΚΕΤΟ 250δισ€.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΏΠΗ, ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ (που ήδη ταξιδεύει προς την Ασία...) ΚΑΙ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΟΡΟΪΔΟΠΑΚΕΤΟ 250δισ€.

Τι δεν θα σου πούνε τα ΜΜΕ με τρόπο κατανοητό:
 
🔸Τα βεβαιωμένα αποθέματα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ είναι 13.167κυβικα χιλιόμετρα.
 
🔸Οι ΗΠΑ καταναλώνουν κάθε χρόνο 850κυβικα χιλιόμετρα και η Ευρώπη άλλα 350 περίπου. Σύνολο 1.200 κυβικά χιλιόμετρα φυσικού αερίου τον χρόνο. 
 
🔸Οι πολιτικές "Πράσινης Μετάβασης" με ΑΠΕ και φαραωνικού μεγέθους επενδύσεις και δανεισμούς, αναμένεται να μειώσουν, στην καλύτερη, την αντίστοιχη ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι το 2050 κατά 30%. Δηλαδή περίπου 1% μείωση κάθε χρόνο. Στην χειρότερη, όπως λένε και τα τρέχοντα σενάρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Ενέργειας, καθόλου ! Οι ΑΠΕ θα καλύψουν μέχρι το 50 την αύξηση της ζήτησης ενέργειας κατα 47%, αν φυσικά βρεθούν τα μέταλλα σε αυτόν ή άλλους πλανήτες για να "τα κάνουμε όλα ΑΠΕ", κατα το πως λένε αδαείς ή πονηροί πολιτικοί.
 
🔸Προς αυτή την κατεύθυνση φαίνεται ότι θα στραφούν και τα 250δισ€ που θα διαθέσει τώρα η ΕΕ για τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, που η ίδια πυροδότησε. Ένα ΚΟΡΟΪΔΟΠΑΚΕΤΟ για να ενισχύσει το κορονοιοπακέτο των 750δισ προς μια ουτοπική "Πράσινη Μετάβαση" που, εμμονικα, συνεχίζει να αγνοεί όλα τα πιο πάνω στοιχεία της σκληρής πραγματικότητας.
 
✔️ Άρα η στρατηγική πλήρους εξάρτησης της Ευρώπης μόνο από το Αμερικανικό LNG "τελειώνει" τα αμερικανικά αποθέματα σε 11-12χρόνια το πολύ, και στην καλύτερη περίπτωση.
 
Μετά τι γίνεται;;
 
Άρα απαιτείται μία τελείως διαφορετική πολιτική ενεργειακής (άρα και αμυντικής) ασφαλείας της Ευρώπης και σε όλο τον πλανήτη από αυτόν που επιχειρείται βλακωδώς τώρα με το Ουκρανικό. Αυτή οδηγεί στο ΌΛΑ τα σοβαρά μεγάλα αποθέματα ενέργειας του πλανήτη να συνδέονται για να εξυπηρετήσουν την οικονομική ζώνη περί την Κίνα η την ευρύτερη Ευρασία και για την κάλυψη των αναγκών της ανερχόμενης Ινδίας, που πλέον μπορούν να αναπτυχθούν με φθηνή ενέργεια.
 
Πόσο θα αναπτυχθούν;;
 
Όσο ακριβώς θα χάσει από την περίφημη "ανταγωνιστικότητα" της η Ευρώπη, κυρίως η Γερμανία, πληρώνοντας πανάκριβα την εισαγόμενη ενέργεια που χρειάζεται. Ξέρεις, αυτήν που καθορίζει πλέον πάνω από το 35% του κόστους όσων προϊόντων παράγει (οι νεοφιλελέ πολιτικές της ακόμα προσπαθούν να περιορίσουν μόνο το εργατικό κόστος, που συμμετέχει μόλις στο 10-11% αντίστοιχα...)
 
Όμως:
 
🔹 Οι ποσότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζεται στα 26.300 κυβικά χιλιόμετρα, το 40% περίπου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ. Αυτήν που έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές μας και η Τουρκία με τις πλάτες όσων νοιάζονται να ξεπουλήσουν ακριβά.
 
Δηλαδή η Ευρώπη έχει όσο ένα Κατάρ ή όσα δυο ΗΠΑ στην αυλή της! Αποθέματα που της επιτρέπουν με ασφάλεια και ρεαλισμό να ολοκληρώσει της "πράσινη μετάβαση" της μέχρι το 2050 με άνεση, και χωρίς την οικονομική αφαίμαξη της.
 
Όλα τα άλλα, αυτά που γίνονται τώρα και αυτά που πρέπει εμείς να κάνουμε ως Ελλάδα, ως χώρα της Ευρώπης, συνάγονται με την χρήση του κοινού νου. Ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρειάζεται.
Τι δεν καταλαβαίνεις;;
 
Ότι μόνο έτσι μένουμε Ευρώπη και δεν γινόμαστε υπανάπτυκτοι Αφρικανοί, ξερωγώ, εκεί που μας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια η νεοφιλελέ ηλιθιότητα τύπου Μητσοτάκη και των συνεταίρων του στην ηλιθιότητα ανά τας Ευρωπας;;

Οι καλά τεκμηριωμένοι υπολογισμοί Φώσκολου για τα κοιτάσματα φ.α στην Ανατολική Μεσόγειο και οι ουτοπίες των προγραμμάτων Πισαριδη και Σταθακη ΕΔΩ....

Η μεθοδολογία υπολογισμού του ενεργειακού κόστους στο μοναδιαίο προϊόν ΕΔΩ (με στοιχεία του 2014) 

Τα πιο τελευταία δημοσιευμένα στατιστικά ενέργειας της ΕΕ ΕΔΩ (όλη η τεκμηρίωση που υπάρχει σχετικά) 

Τα σχετικά geopolitics και geoeconomies πίσω από όλα αυτά σε ένα εξαιρετικό άρθρο του Μιχάλη Ψύλου ΕΔΩ... 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

η €υρωπε'ι'κή €νωση θέλει να μας κάνει Αφρική, τόσο σε χρήμα όσο και σε χρώμα,και πουλάει πράσιν'άλογα