ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Ο Φίδης της ΔΕΗθώμεν.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

O Φίδης της ΔΕΗθώμεν.

Αν τολμάς άντε μέτρα κατανάλωση 🙂 

Είχα και εγώ έναν τέτοιον φίλο στο εξοχικό στο χωριό , 2 μέτρα είχε φτάσει ο αθεόφοβος. Δεν είχε αφήσει οχιά και ποντικό. Μικρό μεγάλο παστρεύει. Τέτοιους φύλακες δεν βρίσκεις εύκολα.Είχα πει όποιος τον πειράξει θα του κόψω τα ποδάρια.
 
Τσαντιζόταν μόνο αν τον πετύχαινα αξημέρωτα στον καναπέ την αυλής να κάθεται αραχτός και τον έδιωχνα λέγοντας του " κουμπάρε κοπάνα την από δω γιατί είναι η θέση μου" και έφευγε αργά με ένα αχνό σφύριγμα νευριασμένος.
 
Μια φορά τον είδε ο Φώντας, παιδί της πόλης, και η κιτρινίλα από τον φόβο του έφυγε μετά από μια εβδομάδα 🙂
 
Ο πατέρας  ενός συμμαθητή μου στο λύκειο ο κυρ Χρήστος είχε μεγάλη ικανότητα στο να "μιλάει" και να "μαγεύει" τα φίδια. Ότι τους έλεγε τα φίδια το έκαναν. Μικρό μεγάλο δεν είχε σημασία...άπαξ και ο κυρ Χρήστος ψιθύριζε τις λέξεις αυτά υπάκουαν. Το καλοκαίρι που τα χωράφια στον κάμπο ήθελαν περισσότερο πότισμα, είχαν βάλει σύστημα και σειρά κάθε μέρα και ένας να είναι η σειρά του και να παίρνει το νερό γυρνώντας την βάνα και να ποτίζει. Και την επόμενη μέρα αλλουνού θα ήταν η σειρά για πότισμα.
 
Μέχρι που ένας νταής εξυπνάκιας χωρίς να είναι  η σειρά του, αποφάσισε ότι θέλει να ποτίζει μόνο τα δικά του χωράφια για μια βδομάδα συνεχόμενα. Έτσι είσαι μάστορα τώρα θα σε σιάξω καλά είπε ο πατέρας του συμμαθητή μου. Πάει και παίρνει έναν φίδαρο 3 μέτρα και τον βάζει επάνω στην βάνα ποτίσματος ( παρόμοιες βάνες σαν αυτές που θέλει να ελέγχει ο Ερντογάν αλλά θα του σιάξουμε κι αυτουνού την "γραβάτα")...και "μιλάει" του φιδιού και του λέει : "εδώ θα καθίσεις και δεν θα φύγεις μέχρι να έρθω να σε πάρω εγώ".

Ο φίδης λοιπόν κάθισε επάνω και κουλουριασμένος γύρω γύρω από την βάνα ποτίσματος και δεν το κούνησε από εκεί. Πάει την άλλη μέρα ο νταής εξυπνάκιας να ανοίξει την βάνα για να ποτίσει τα χωράφια του....και βλέπει ένα μεγάλο φίδι επάνω στην βάνα...και να μην φεύγει όσο και να το διώχνει. Πέρασαν κάνα 2-3 μέρες ο φίδης εκεί πάνω στην βάνα (όχι την Μπάρμπα) μέχρι που ο εξυπνάκιας κατάλαβε ότι το φίδι ήταν "μιλημένο"...και πήγε και ζητούσε μετά με παρακάλια να πάρει το φίδι ο κυρ Χρήστος για να μπορέσει να ποτίσει.

Συμπέρασμα : Kαι η ΔΕΗ θέλει τον φίδαρο της.

6 σχόλια:

Μμ2 είπε...



Καλόοοο! Δηλαδή ¨ούτε φίδι στη βάνα σου¨ αντί ΄στον κόρφο-κόλπο σου¨
θα λέμε εφεξής, χα, χα!

Ανώνυμος είπε...

Είχα δεί παλιά στην τηλεόραση ένα ντοκυμανταίρ μ' έναν Άραβα, που έκανε ακριβώς τα ίδια: μιλούσε στα φίδια! (Και παραδοσιακή τέχνη, λέει, από πατέρα σε γυιό.) Άρχιζε ένα μακρόσυρτο μουρμουρητό με ακατάληπτους ήχους, κάτι σαν μούρ-μούρ-μούρ νιάρ-νιάρ-νιάρ, το φίδι κάπως υπνωτιζόταν ( ; ) και στο τέλος το έπιανε και το τσουβάλιαζε.
Τον ζητούσαν οι χωριάτες να βγάζει και ν' απομακρύνει τα φίδια απ' τις αχυροκαλύβες τους και τον φιλοδωρούσαν μετά.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 6 Μαΐου 2022 - 9:56 π.μ.

Καμία σχέση με τον άραβα...ο πατέρας του συμμαθητή μου δεν τα υπνώτιζε. Τα μιλούσε τους έδινε εντολές και αυτά έκαναν ακριβώς ότι τους έλεγε.!

Για παράδειγμα μια φορά ένα μεγάλο φίδι ήταν κρυμμένο κάτω από μια ξύλινη καρέκλα στην αυλή. Του είπε : " εντάξει τώρα βγές, και μπές εκεί που θα σου δείξω"....όντως το φίδι βγήκε από κάτω από την καρέκλα και μπήκε μέσα σε μια μεγάλη γυάλινη νταμιτζάνα ....που του έδειξε με το δάχτυλο του χεριού του.

Έκαναν ακριβώς ότι τους έλεγε....να κατέβουν από το σημείο που ήταν, να μπουν κάπου αλλού...να μείνουν για ώρες στο ίδιο σημείο....να φύγουν από την μέση του δρόμου....να μην πλησιάζουν το σπίτι. Και ένα σωρό άλλα. Όταν ήταν μικρός και πήγαινε δημοτικό φοβόταν τα φίδια και μια μέρα σκότωσε ένα. Ο δάσκαλος του του έμαθε να μην τα φοβάται και του δίδαξε την μυστική γλώσσα τους. Έχουν ολόκληρο αλφάβητο με το οποίο δημιουργούν ολόκληρες λέξεις. Δυστυχώς ο πατέρας του φίλου μου έχει πεθάνει και μαζί του χάθηκε και η μυστική γλώσσα των φιδιών. Μόνο 2-3 λέξει πρόλαβε και έμαθε σε έναν γιό του.

Ο ΄άραβας απλώς τα υπνώτιζε για να μπορέσει να τα πιάσει και να τα τσουβαλιάσει. Ο πατέρας του φίλου τους ΕΔΙΝΕ ΕΝΤΟΛΕΣ και αυτά τις εκτελούσαν. Καταλαβαίνει την διαφορά;; Δεν είχα ξαναδεί φίδι να του λένε μπές μέσα στην γυάλα...και αυτό να μπαίνει μόνο του.!! Δεν είχε σημασία τι είδους φίδι ήταν....μεγάλο η μικρό αυτό εκτελούσε ακριβώς τις εντολές/οδηγίες που του έδινε.

Ταυτόχρονα με τις λέξεις που τους έλεγε...έκανε και κάποιες μικρές κινήσεις με τα δάχτυλα του χεριού του.

Ανώνυμος είπε...

δεν ξέρω αν είχαμε δει το ίδιο ντοκυμανταίρ, αλλά ήταν το 2002 στην ΕΡΤ2 ,ένας Αιγύπτιος ανημιστής, ο οποίος έπιανε τις κόμπρες για να τις πουλήσει στους φακίρηδες.Αναποδογύριζε τις πέτρες, και όταν βρήκε μία της ζητούσε συγγνώμη που θα την ξεβολέψει και της εξηγούσε ότι πρέπει να τα'ί'σει τα παιδιά του,αλλά δεν θα την έδινε σε κάποιον που θα την σκότωνε.Μετά τον έδειξε να γυρνάει σπίτι με ένα σάκο γεμάτο φίδια, τον οποίο τον άνοιγε και τα έβγαζε στο σπίτι για να παίξουν τα παιδιά του!!!
Το ντοκυμανταίρ τελείωνε με μια λατρευτική τελετή των ομόφυλων του, όπου μετά από μια συνεχή μουσική και κυκλικό χορό, άρχιζαν τα.........έμορφα: χαρακώματα με μαχαίρι,αυτοτραυματισμοί, τρυπήματα με βελόνες στα μάγουλα (του προσώπου), έβαζαν μαχαίρια στις κόγχες των ματιών και άλλα εξωπραγματικά , προς τιμήν του Θεού που πιστεύαν

Δράκος είπε...

Μόνο πού τώρα...δέν χρειάζεται νά μετρούν...!
Έχουν βάλει τούς "έξυπνους μετρητές"...κ βλέπουν τήν κατανάλωση...
κατευθείαν από τήν "θέση τους"...!
Ακόμα δέν έχει γίνει σέ όλη τήν Ελλάδα,αλλά σιγά-σιγά...θά γίνει παντού...!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αγαπητέ κ.Δράκο (Γιάγκος Δράκος;;) οι "έξυπνοι" μετρητές δεν είναι και τόσο έξυπνοι διότι είναι ευάλωτοι σε επιθέσεις hacker .Ακόμη και απλές συσκευές παρεμβολών μπορούν να σαμποτάρουν τη λειτουργία των έξυπνων μετρητών.