ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΟΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΓΙΑ "ΔΟΥΛΕΙΕΣ" ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟ ΤΟΥΡΚΟΛΥΒΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΟΥ.

Έχουμε ήδη από την μία :
 
🔸 Καταγγελία Καραχάλιου για εμπλοκή του Μητσοτάκη σε μεσιτεία για χρηματοδότηση του Φαραωνικου έργου παράκαμψης του Βοσπόρου με κονδύλια της ΕΕ. Δηλαδή σε παράκαμψη της συνθήκης του Μοντρέ, απόρροια της συνθήκης της Λωζάνης. Δύσκολα θα αποδειχθεί αυτό γιατί μάλλον δεν κρατήθηκαν ηλεκτρονικά πρακτικά που ίσως αποτυπωθούν και σε κάποια υπεράκτια πχ του Παναμά ως μέρος ενος business transaction.
 
Από την άλλη, το σκάλισμα όμως αρχείων που διέρρευσαν από τα Pandora Papers για τουρκικές εταιρίες που εμπλέκεται άμεσα ή έμμεσα ο Ερντογάν και μέλη της οικογένειας του, αποκαλύπτουν:
 
🔸Εμπλοκή εταιρίας "φίλων" του Ερντογαν στην Λιβύη για εκμετάλλευση πετρελαίων και γεωτρήσεις σε συνεργασία με την Ιταλική ΕΝΙ (σε αυτήν που πούλησε ο Μητσοτάκης τα δίκτυα αερίου της ΔΕΠΑ και τις συμμετοχές της σε εξορύξεις νότια της Κρήτης)
 
🔸Πακτωλός κατασκευαστικών έργων στις εταιρίες φίλων του Ερντογαν στην Λιβύη έναντι πετρελαίου.
 
Αυτές έχουν τώρα ένα λαμβάνειν υπόλοιπο ύψους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον Ερντογάν! Αν μπορούσε να πείσει τη νέα λιβυκή κυβέρνηση να πληρώσει, θα μπορούσε γρήγορα να πάρει περίπου 4 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εαυτό του ως προμήθεια, κατά τα στοιχεία που διαθέτουν οι ερευνητικοί δημοσιογράφοι που σκαλίζουν αυτά τα αρχεία! 
 
🔸Οι μίζες έχουν επίσης πλουτίσει τους υπουργούς υποδομών της Λιβύης, οι οποίοι απολάμβαναν σχεδόν πλήρη αυτονομία στη σύναψη συμβάσεων, συχνά με τις πιο φρικτές παραβιάσεις των βασικών διαδικασιών και της κοινής λογικής. 
 
🔸Ο Αμπντούλ Χαμίντ Νταμπάιμπα, ο οποίος έδωσε δισεκατομμύρια συμβόλαια σε τουρκικές εταιρείες μόλις μεταξύ του 2006 και της Λιβυκής επανάστασης τον Φεβρουάριο του 2011, ήταν υποψήφιος πρωθυπουργός στις συνεδριάσεις που διεξήχθησαν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών τους τελευταίους μήνες. Προς έκπληξη κανενός, η Τουρκία τον στηρίζει και η Μερκελ τον αποδέχτηκε στην σύσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο (εκεί μας εκπροσώπησε η κα Μερκελ και στην επόμενη ο Ντράγκι)
 
🔸Διείσδυση της εταιρίας Calik, που εμφανίζεται παντού σε όλα τα πιο πάνω, στις χώρες του Σαχελ (σιδηρομεταλλεύματα και εξόρυξη χρυσού) με αποικιοκρατική σύμβαση που διερευνάται από δίκτυο ακτιβιστών Αφρικανών δημοσιογράφων και ερευνητών για μίζες στην κυβέρνηση της Γουινέας.
 
🔸Συμβόλαια πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας σε Έλληνες εμπόρους ηλεκτρισμού (ορατοί και μη εξαιρεταίοι από πρωθυπουργικά dinners εδώ) από σταθμούς ΑΠΕ τουρκο-κινεζικών συμφερόντων, με εμπλοκή και της ιαπωνικής τράπεζας Mitsubishi.
 
✔️Δεν είναι καθόλου περίεργο που οι εταιρίες που εμπλέκονται στο τελευταίο, την σκανδαλώδη προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ με πανάκριβες τιμές (έφτασαν να εισάγουν MWh από ΑΠΕ για 500ευρω! από την Τουρκία, αντί από Βουλγαρία ή Αλβανία),, εμπλέκονται οι ίδιες εταιρίες του βαθέως κράτους του Ερντογάν που κάνουν "δουλειές" στην Λιβύη ή και πιο κάτω, στις χώρες του Σαχελ!
 
Ήταν μέρες που τέτοιες εισαγωγές κάλυψαν μέχρι και το 20% των ενεργειακών μας αναγκών. Προφανώς πρέπει να βοηθήσουμε τον "κουμπάρο" και το καθεστώς του να επιβιώσει μέσα στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον της Τουρκικής οικονομίας με ζεστό χρήμα...Και αυτά με απλά google search εντός ολίγων λεπτών ακολουθώντας μόνο το χρήμα.
 
 
Πριν ένα χρόνο ΕΔΩ τα λέγαμε 

Δεν υπάρχουν σχόλια: