ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

This Greek Does The Impossible In CALISTHENICS

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :  

Υπάρχει η καλλισθενική και μετά υπάρχει κι η ΚΑΛΛΙΣΘΕΝΙΚΗ. Η λέξη Καλλισθενική βγαίνει από το κάλος + σθένος. Αυτού του είδους η γυμναστική έχει τις ρίζες της στην Αρχαία Ελλάδα. Η εγκυκλοπαίδεια Britannica, πιθανολογεί πως πήρε την ονομασία της από τον ιστορικό Καλλισθένη τον Ολύνθιο, ο οποίος κατέγραψε την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου και τον τρόπο που γυμναζόταν ο στρατός του. 

Παρά την καταγωγή από τα μέρη μας, στην Ελλάδα, η Καλλισθενική γυμναστική δεν μετράει πολλά χρόνια ουσιαστικής δημοφιλίας. Ήταν οι Αμερικανοί που στο ξεκίνημα του 19ου αιώνα την επανάφεραν με κάποιο τρόπο στο προσκήνιο .

Στην Καλλισθενική γυμναστική συμπεριλαμβάνονται ασκήσεις που δεν απαιτούν βάρη, αλλά χρησιμοποιείται το ίδιο το βάρος του σώματος για τη μυϊκή ενδυνάμωσή του. Σε γενικές γραμμές, η αύξηση των επαναλήψεων της άσκησης στοχεύει στη βελτίωση της αντοχής, ενώ η αύξηση της δύναμης είναι αποτέλεσμα της αύξησης της έντασης της άσκησης. Ως είδος γυμναστικής έχει πολλές ομοιότητες με την ενόργανη γυμναστική, παρ' όλο που η ενόργανη αποτελείται κυρίως από τεχνικές ασκήσεις και λιγότερο δυναμικές σε σχέση με την Καλλισθενική.

2 σχόλια:

kakos04 είπε...

Εντυπωσιακό, επειδή τα πιτσιρίκια μου πάνε ενόργανη 2 χρόνια μπορώ να επιβεβαιώσω ότι έχουν γίνει φέτες με αντίστοιχη γυμναστική, + τούμπες - ρόδα κτλ. Αν θέλουν πολεμικές τέχνες άμα μεγαλώσουν θα έχουν τα απαραίτητα για τούμπες σαν νιντζα και αίσθηση του ανάποδα ! :) Έμεινα πάντως άναυδος που μου έστειλε η γυμνάστρια βίντεο να κάνουν τούμπα στον αέρα τρέχοντας. Ωραίο και το βίντεο που έβαλες. Δυστυχώς με τους βλαμμένους δημάρχους στο Ηράκλειο δεν είναι άξιοι να βάλουν 2 μονόζυγα ή σαν αυτά στο βίντεο στα πάρκα της πόλης ή στις παιδικές χαρές. Για να αλλάξουν ένα σκαλοπάτι στην τσουλήθρα στην πλατεία ελευθερίας πέρασαν 2 χρόνια....

Μμ2 είπε...



ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΙΔΕΑ

Θέλουμε βαλκανοτεμπέληδες,
μαλάκες, λουγκροπρεζόνια
και κοιλιές φουσκωμένες μπαλόνια.
Αντί για μούσκουλα
και σπαρτιάτικες φέτες,
μεσοτσακίσματα παπαδίστικα,
κωλοτούμπες και πιρουέτες.