ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. Μερος Β΄(7 )

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.  Μερος Β΄(7 ) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1) Υπάρχουν κράτη σοβαρά και ευνομούμενα όπως τα δυτικά. Κράτη σοβαρά, αυταρχικά και καταπιεστικά όπως τα ασιατικά. Και τέλος κράτη καθόλου σοβαρά, καθόλου ευνομούμενα, εν πολλοίς ξενόδουλα και κλεπτοκρατικά, όπως…;  

2) ¨ Ήθελε, λέει, να ‘ ναι ελεύθερος. Σκοτώστε τον¨ δεν έγραφε ένας ποιητής;  Και η ηχώ της ιστορίας επανέλαβε: ¨ Ήθελε το είναι  Έλλην. Εξαφανίστε τον, σώμα και μνήμη.¨ (Διακριτικά εννοείται, με τον δημοφιλή αριστεροχριστιανικό τρόπο.)  

3) Επειδή Έλλην σημαίνει ολοκληρωμένος θεόφρων άνθρωπος και ενεργοποιημένος πολίτης.

4) Κι επειδή ο σκοτεινός άρχων του κόσμου τούτου από την σπηλιά του Κύκλωπος είναι κατ’ εξοχήν ελληνοφάγος. Αρχαιόθεν,  μισεί θανάσιμα το ανόθευτο ελληνικό πνευματικό φως.

5) Γι αυτό φοβού τους εβραιοδόξους θεολόγους και αθεολόγους. Στο βάθος του υαλού τους έχουν πάντα την καταστροφή των ελευθέρων εθνών και τον εξανδραποδισμό του ανθρώπου.

6) Πρόγραμμα και έλεγχος παντού. Μια προκλητή κατάρρευσι της προσωπικότητος. Τηι βοηθεία μαγικοθρησκευτικών μεθόδων.   

7) Και πώς να πολεμήσεις αποτελεσματικό το κακό του κόσμου όταν συμμετέχεις ως  μισθωτός υπάλληλος δούλος σ’ αυτό;

8) Κι εσύ, άνθρωπε, ορφανό ουράνιο φυτό, χρυσός αυτοφυής μέσα στον αναρίθμητο πληθυσμό της άμμου!

9) Θέλει πολύ ακόμα αγώνα και υπομονή για να κερδηθούν οι ουρανοί. Το μέλι των αιώνων.

10) Πιστεύομεν, θρησκεύομεν οι δυστυχείς κατά παραγγελίαν και στα τυφλά. Μια αυταπάτη, πραγματικά μόνο την κουρασμένη σκέψι μας αναζητούμε όπως όπως ναρκώνειν.


11) Επειδή η σκέψις γεννά γνώσι και η γνώσις αλήθεια, ευθύνη, δράσι, ελευθερία.

12) Αλλά τί ζωή χωρίς αυτά θα κάμεις; Ή αθανασία ερωτοτροπεί συνεχώς στα όρια ζωής και θανάτου. Αγχιβασίη.

13) Ευθύνη πάντως και δημιουργείν ανέδειξαν και εδόξασαν τους πολιτισμένους λαούς. και πρώτους εξ όλων τους Έλληνες, αυτούς τους ανυστερόβουλους εξημερωτάς, διδασκάλους και εκπολιτιστάς της ανθρωπότητος.

14) Σκέψου κι το ότι ο άνθρωπος είναι σύμφυτος και συνυπεύθυνος με τα προβλήματά του.  Των οποίων αι λύσεις ευρίσκονται κρυμμέναι βαθιά μέσα στον άγνωστο άνθρωπο και τον άγνωστο θεό. 


15) Ούτε και η μηχανική τυπολατρία, τα ιερά πρότυπα και σύμβολα σώζουν απαραίτητα. Είναι θέμα πνευυματκής διαίτης και όχι θρησκευτικών φαρμάκων.

16) Σύμβολα θρησκευτικής λατρείας. πότε σωτήρια, συμπτωματικά πάντως,  και πότε, τις περισσότερες φορές, παγίδες συνειδήσεων.

17) Το άδειο φαίνεσθαι. Ό, τι διαφημίζεται υπάρχει, ό,τι  εντυπωσιάζει θυματουργεί. Εκτεθειμένοι τότε, πύλαι εισβολής και ψυχικής κατοχής μας από ένα είδος κακόβουλης μαγείας.  Η διάκρισις μόνο σώζει. Το άνθος της σοφίας.   

18) Η αιθρία της σοφίας γεννά γαλήνη, ελπίδα και υπομονή. Ο ανήσυχος εαυτός αναπαύεται μόνο στο μακάριο κλίμα της.

19) Εκεί η ψυχή ανασαίνει, ελεύθερα και ευδαιμονούσα, το διαυγές κάλλος της θείας ουσίας.

20)  Όταν η σκέψι αδειάζει από τα επινοήματα της επιθυμίας και υστεροβουλίας η καρδιά γεμίζει και ευδαιμονεί από την θεία παρουσία της σοφίας.  Όχι συγκρίσεις, αναλύσεις, στερεότυπα και σύμβολα πια. Όχι άλλο ομαδοποιήσεις, αυθεντίες και σωτήρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: