ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η CREDIT SWISS H ΕΠΟΜΕΝΗ LEMAN BROTHERS;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η CREDIT SWISS H ΕΠΟΜΕΝΗ LEMAN BROTHERS;;

Το ερώτημα πλέον δεν τίθεται από τους συνήθεις ύποπτους υποψιασμένους που αναμένουν, εδώ και καιρό, μια νέα παγκόσμια τραπεζική κατάρρευση λόγω ενός πολύ σύνθετου πλέγματος γεωπολιτικοοικονομικών και τεχνολογικών ανακατατάξεων, που απλώς πυροδοτήθηκαν από την εγκατάλειψη του μοντέλου της προηγούμενης παγκοσμιοποίησης.
 
Αυτή είναι αυτές τις μέρες η πιο συνήθης ερώτηση όσων κατοικοεδρεύουν εντός εκτός ή επί τα αυτά του χρηματοπιστωτικού "χώρου" και στα στέκια των κοράκων κόκκινων δανείων με τους συναφείς. Και περνούν ήδη εφιαλτικές στιγμές μετρώντας το τι θα μπορούσε να γίνει αν τώρα καταρρεύσει η νούμερο δυο σε μέγεθος επενδυτική τράπεζα της Ελβετίας με παρακλάδια και πολυσχιδείς δραστηριότητες σε όλο τον πλανήτη σε μέρη ανήλιαγα, αλλά με πολύ χρήμα.
 
Έτσι:
 
✔️ Άρχισαν να εγκαταλείπουν από την Δευτέρα μαζικά τα επενδυτικά funds από την Ασία προς την Μητρόπολη. Θα είναι οι πρώτοι που θα πνιγούν τώρα όταν το καράβι αρχίσει πάλι να κάνει νερά.
 
✔️Η χρηματιστηριακή αξία της Τράπεζας έχει ήδη μειωθεί κατά 55% από την αρχή του 22, ποσοστό που μεγαλώνει καθημερινά, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες της διοίκησης της να μη της φύγουν και οι πολλοί μεγάλοι πελάτες και τις υποσχέσεις για restructuring. Δηλαδή "συγνώμη, δεν θα το ξανακάνω".
 
Οι αιτίες δεν είναι τα 1,6δισ$ που έχασε μετά την επιβολή κυρώσεων στην Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία από τις δραστηριότητες των υποκαταστημάτων της στην Ρωσία. "Πατσίζει" κάπως αυτή την ζημιά από το πάγωμα καταθέσεων ύψους 10,6δισ Ρώσων ολιγαρχών ή επιχειρήσεων που φυλάει στην Ελβετία.
 
Κατά τα άλλα όμως η εν λόγω Τράπεζα του top 10 των διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων του πλανήτη, έχει επωμιστεί ήδη πολύ χασούρα. Μόνο μέσα στο 22 ενεπλάκη και καταδικάστηκε επειδή 
 
🔸Απέτυχε να αποτρέψει το ξέπλυμα χρήματος από βουλγαρική συμμορία διακίνησης κοκαΐνης.Το δικαστήριο διαπίστωσε ελλείψεις στην Credit Suisse τόσο όσον αφορά τη διαχείριση των σχέσεων πελατών με την εγκληματική οργάνωση όσο και την παρακολούθηση της εφαρμογής των κανόνων για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Τόσο η Credit Suisse όσο και ο καταδικασθείς πρώην υπάλληλος είχαν αρνηθεί ότι έκαναν αδίκημα. Η Credit Suisse είπε ότι θα ασκήσει έφεση κατά της καταδίκης.
 
🔸Ένα δικαστήριο των Βερμούδων έκρινε τον Μάρτιο ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Γεωργίας Bidzina Ivanishvili και η οικογένειά του οφείλονται αποζημίωση άνω του μισού δισεκατομμυρίου δολαρίων από τον τοπικό κλάδο ασφάλισης ζωής της Credit Suisse.
 
Το δικαστήριο είπε ότι ο Ιβανισβίλι και η οικογένειά του οφείλονταν στις ζημιές ως αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας απάτης που διέπραξε ένας πρώην σύμβουλος της Credit Suisse, ο Πασκάλ Λεσκοντρόν.
Καταδικάστηκε από ελβετικό δικαστήριο το 2018 ότι πλαστογραφούσε τις υπογραφές πρώην πελατών, συμπεριλαμβανομένου του Ivanishvili, για μια περίοδο οκτώ ετών, υπόθεση που τελεσιδικησε φέτος. Η Credit Suisse αναμένει ότι η υπόθεση θα της κοστίσει περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια.
 
🔸Η Credit Suisse αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για αδικήματα, αφού δεκάδες μέσα ενημέρωσης τον Φεβρουάριο δημοσίευσαν αποτελέσματα συντονισμένων ερευνών τύπου Panama Papers για διαρροή δεδομένων σε χιλιάδες λογαριασμούς πελατών τις προηγούμενες δεκαετίες.
 
Οι ισχυρισμοί στα άρθρα των μέσων ενημέρωσης "Suisse Secrets" περιελάμβαναν ότι η τράπεζα είχε παραβάτες των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και επιχειρηματίες υπό κυρώσεις μεταξύ των πελατών της.
Και η πιο πάνω λίστα είναι ενδεικτική, χωρίς να περιλαμβάνει υπόθεση με ψαράδες στην Μοζαμβίκη, που τς κοστισε 530εκ, μια άλλη με ένα "family fund" που την έβαλε μέσα μόνο... 10,6δισ, κάποιες άλλες όπου ενεπλάκησαν σχεδόν όλες οι μυστικές υπηρεσίες του πλανήτη κλπ.
 
Με λίγα λόγια η Credit Swiss είναι μια τυπική περίπτωση (!) Τράπεζας αυτού του μεγέθους, όπου παρόμοιες υποθέσεις είναι πλέον υπόθεση ρουτίνας για σχεδόν όλες.
Άρα γιατί όλοι δείχνουν Credit Swiss τώρα και τρέμουν;;
 
Δύο οι λογικές εξηγήσεις:
 
1. Για να μην κοιτάς κάπου αλλού, απ' όπου είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει ένα νέο ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων μεγέθους τσουνάμι πολύ μεγαλύτερο του 2008.
 
2. Γιατί πρέπει και το ελβετικό φράγκο, όπως και το ευρώ, να χάσει την αίγλη και όποια ισχύ έχει για να μην μπορέσει να παίξει τον ρόλο εναλλακτικού αποθετικού νομίσματος.
 
Ως γνωστόν, στους δύο τρίτος δεν χωρεί. Και μην ακούς τι λένε οι χαζοί που νομίζουν ότι κάτι τέτοια μπορούν να μείνουν κρυφά για πολύ καιρό.
 
Προσδεθείτε και κλείστε κάθε ηλεκτρονική σας συσκευή. Έρχονται αναταράξεις.

Όρεξη να έχεις να διαβάζεις υποθέσεις ΕΔΩ  και ΕΔΩ..

Οι μεγαλύτεροι κίνδυνοι αιφνιδίων καταρρεύσεων συσσωρεύονται τώρα στην Μ. Βρετανία ΕΔΩ.

Όλα τεκμηριωμένα όσα γράφονται εδώ. Τίποτα κουτουρού ΟΚ;;

Δεν υπάρχουν σχόλια: