ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022

ΕΛΑ ΓΙAΝΝΗ &co ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ EΚΑΝΕΣ!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΕΛΑ ΓΙAΝΝΗ &co ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΙ EΚΑΝΕΣ!

Η παρατράπεζα που στήθηκε από τον Στουρνάρα εντός της ΤτΕ για να συντηρηθεί η τροφική αλυσίδα της πυραμίδας των ημετέρων του για την διαχείριση κόκκινων δανείων (ανάλυση EΔΩ) κινδυνεύει με κατάρρευση τώρα! Με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εξανεμιστούν τα περίπου 40δισ€ κρατικές εγγυήσεις που χορήγησε ο Στουρνάρας από το μαξιλάρι και άλλες πηγές με τα Ηρακλής Ι και ΙΙ..
 
Δύο οι λόγοι:
 
🔸Η πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου που καθιστά παράνομους τους πλειστηριασμούς που διενεργούν τα funds.
 
🔸Τα υψηλά επιτόκια δανεισμού από την διεθνή χρηματαγορά των 107 "μαγαζιών" που στήθηκαν με βάση αυτές τις εγγυήσεις, για να αγοράσουν έναντι τα κόκκινα δάνεια από τις 4 Συστημικές Τράπεζες.
 
Έτσι, οι άρχοντες του χάους έχουν τώρα δύο μόνο δυνατότητες, αν συνεχίσουν να μην θέλουν να προσφέρουν δεύτερη ευκαιρία στους αρχικούς δανειολήπτες:
 
🔹Να δώσουν οι 4 Συστημικές Τράπεζες δάνεια (!) στα funds από τον δανεισμό που έχουν κάνει "για ενίσχυση των μικρομεσαίων"για να μην καταρρεύσουν τα funds των NPLs ή
🔹Να γράψει το Δημόσιο 40δισ επιπρόσθετο δημόσιο χρέος, εκτινάσσοντας το στα επίπεδα του 216% του ΑΕΠ με την μία (δηλαδή ένα βήμα πριν από ένα νέο μνημόνιο)
 
Και στις δύο περιπτώσεις, θα πέσει αυτό που λέγαμε μικροί "φατούρο". Ο ηλίθιος στην μέση και όλοι τριγύρω θα βαράνε καρπαζιές.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: