ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

Η GOOGLE KAI TO FACEBOOK ΩΣ PREDATOR PLUS

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η GOOGLE KAI TO FACEBOOK ΩΣ PREDATOR PLUS

Έξω, πχ σε εκείνη την Αμερική που αντιστέκεται ακόμη, έχει ξεσηκωθεί εδώ και λίγες εβδομάδες σάλος. Εδώ τίποτα, τα περιμένουμε όλα από μία ανάθεση επίλυσης όλων μας των προβλημάτων σε κάποιο Μεσσία ή να ενημερωθούμε από κανένα τυχαίο σεντόνι κανενός περίεργου από εδώ και από εκεί που τα ψάχνει αυτά.
 
Τι συμβαίνει:
 
Ο Ζουκης, αυτός ο καλός ο κυριούλης που μας δίνει "τζάμπα" ευκολίες επικοινωνίας με τα αμόρε μέσα σε ένα χώρο μιας ψηφιακής γειτονιάς (ιδιοκτησίας του- δικιά του είναι, ότι θέλει την κάνει, αποφάσισε να επεκτείνει την καταγραφή όλων που κάνετε ή λέτε εδώ μέσα και στο τι κάνετε εκεί έξω. Επισκεπτόμενοι πχ κανένα σάιτ για συνταγές του Πετρετζίκη, ξερωγώ.
 
Και για να πετύχει στον σκοπό του, που θα του επιτρέψει να ανταγωνιστεί στα ίσια την Google, που βγάζει και αυτή το ψωμάκι της από αυτήν την καταγραφή του σέρφινγκ για να σου φτιάξει "προφίλς" (καταναλωτικό, πολιτικό, σεξουαλικό, μορφωτικό κλπ), κάνει ότι και το predator!
 
Eπιμολύνει κάθε σάιτ που επισκέπτεσαι με "κώδικα παρακολούθησης" της facebook, που στέλνει μετά σε ένα κέντρο επεξεργασίας big data αναφορά για το τι έκανες, που και πότε το έκανες και με πόσα κλικ, πόσα αγόρασες ή και σε ποια/ον πορνοστάρ στάθηκες να χαζέψεις περισσότερο. Με προγράμματα Artificial Intelligence θα γνωρίζει τόσα, όσα δεν μπορεί να ξέρει ούτε εκείνος ο Κοντολέων.
 
Υπεραμύνεται φυσικά αυτού του δικαιώματος στο να παραβιάζει ασύστολα κάθε ατομικό σου δικαίωμα στα πλαίσια της αποστολής του. Να εξυπηρετήσει, λέει, τους νόμους της "ελεύθερης" αγοράς δίνοντας της επεξεργασμένο ντάτο για να κάνει και αυτή την δουλειά της (και ο ίδιος να κατευθύνει βεβαίως την διαφήμιση ή τα φίλτρα/ κόφτες κατά το δοκούν του), στα πλαίσια της ανάπτυξης της "επιχειρηματικότητας" (του), τσεπώνοντας το 97% των εσόδων από την διαφήμιση που κατευθύνει.
Εξ άλλου ξέρεις πόσο τα χρειάζεται όλα αυτά, σου λέει, και πόσα πληρώνει πχ κανένας Τραμπ για να ξαναγίνει ημι-πλανητάρχης;;
 
Οπότε σου λέει και ο δικός σου, ο εδώ αχταρμάς του Βορίδη and company, ακροδεξιάς αλά Γκρεκ και παλιομοδίτικου νεοφιλελευθερισμού:
 
"Αφού μας πιάσανε με την γίδα στην πλάτη εκείνου του άχρηστου του Κοντολέοντα και εκείνου του αχαΐρευτου του ανηψιού και τώρα ξέρουν να φυλάγονται από τα σάιτ μαϊμού, δεν πάω να πω στα παιδιά να κάνουν κάτι? Ολόκληρο data center θα φτιάξουν εδώ με σχεδόν τζάμπα ρεύμα, μου έχουν υποχρέωση."
 
Και, απ ότι φαίνεται, πήγε και τους είπε να κρύβουν από τα ψαχτήρια και τις ροές οτιδήποτε σχετικό με παρακολουθήσεις και predator. Για την υπεράσπιση των κοινών μας αρχών και ιδεωδών της ελεύθερης αγοράς, τους είπε.
 
Αυτή έχει μόνο σημασία, η έτσι νοούμενη επιχειρηματικότητα. Τα Συντάγματα, η προστασία των προσωπικών δεδομένων και τα GDBR είναι για κάτι υποανάπτυκτους Ευρωπαίους, που επιμένουν με κάτι τέτοια "κομμουνιστικά" κακοχρονονάχουν. Και βάλε τους τώρα έναν Πούτιν για να πυροβολούν τα πόδια τους, τα ζαβά.
 
Εξ άλλου, σου λέει, έχεις ήδη συναινέσει στο να σε παρακολουθεί συνεχώς ένας ψηφιακός πράκτορας τύπου predator, αποδεχόμενος/η τους όρους "της κοινότητας" αυτού του μέσου που χρησιμοποιείς τώρα! Τι θες τώρα ;;

Κοινότητες, κανόνες λειτουργίας τους με δημοκρατία και άλλες τέτοιες αηδίες kiss my ass είναι το μότο του.
 
Ακριβώς όπως και το αντίστοιχο του κάθε δικτατορίσκου τύπου Μητσοτάκη, Βορίδη and company, που έχουν βάλει ως σκοπό της ζωής τους να ξανακυβερνήσει η φαμίλια τους μια 7ετια με όλο το σετ των "αξιών" της. Οφείλουμε, σου λένε, να υπερασπιστούμε τις αξίες του δυτικού μας πολιτισμού για να μην γίνει εδώ Κίνα που...
 
...που ακριβώς κάνει μια από τα ίδια με την Δύση, αλλά με τα δικά της εργαλεία. Εκεί βρίσκεται η μοναδική διαφορά!
 
Όπως δεν έχουν απολύτως καμία διαφορά τα ένθεν κακείθεν predator, pegasus κλπ από τα λογισμικά του Ζουκη και της google και αυτοί που τα χρησιμοποιούν. 
 
Γιατί ως είναι γνωστό εξάλλου και από τα αρχαία χρόνια, όλα τα γουρούνια την ίδια μόστρα έχουν και πουλάνε, Και ως γατόνια, προωθούν γι αυτό "με επικοινωνία" το μοντέλο του σοφού νεο-φεουδάρχη του νέου μεσαίωνα, και σου λένε και πως να δοξάζεις. Αυτός μόνο να είναι καλά για να προλάβουμε να χτίσουμε τον νεοφιλελευθερισμό ver.2 πριν το προλάβουν οι άλλοι οι κίτρινοι. Και kiss my ass...

Δεν υπάρχουν σχόλια: