ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, Ο ΑΣΤΑΚΟΣ ΚΑΙ ΆΛΛΑ ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΤΗΣ "ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ" ΜΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

Το 1998 ένας γνωστός δούλευε σε μια εταιρία συμβούλων που είχε αναλάβει να κάνει την απολογιστική αξιολόγηση των έργων μεταφορών- επικοινωνιών του 2ου ΚΠΣ προς την ΕΕ. Αυτός υπεύθυνος κυρίως για τα έργα των ΕΛΤΑ, οι καθηγητές του Τμήματος Συγκοινωνιολόγων του ΕΜΠ Τσαμπούλας, Σταθοπουλος, Γκολιας και Μπαλής για δρόμους, λιμάνια και σιδηρόδρομο και ο Μικρουδης για τον ΟΤΕ.
 
Τελειώνοντας αυτή την δουλειά το 2001, τους ανέθεσαν ως ομάδα και την προαξιόλογηση των αντίστοιχων έργων του 3ου ΚΠΣ γιατί δεν προλάβαιναν να βρουν άλλους. Μέρος αυτής της δουλειάς και η προαξιόλογηση της Ιονίας Οδού, που είχε χαραχθεί ως παραλιακή μέχρι την Ηγουμενίτσα μέσω της σήραγγας στο Άκτιο με πανάκριβες μελέτες του 1ου ΚΠΣ. 
 
Τρεις εβδομάδες πριν ολοκληρωθεί η προαξιόλογηση, τους ήρθε ένα φιρμάνι από το Υπουργείο Δημ. Έργων (Λαλιώτης τότε) ότι άλλαξε η χάραξη στην σημερινή. Χωρίς μελέτες, προϋπολογισμούς και ότι άλλο. Απειλήθηκαν παραιτήσεις κλπ αλλά τελικά, πρέπει να ομολογήσω ότι "το κάνανε γαργάρα" μπρος στην απειλή " ή έτσι η δεν πληρώνεστε" και τα κονδύλια χάνονται.. . 
 
Χρόνια αργότερα συνειδητοποίησαν  ότι εκτός από τις πόλεις που η στο πόδι χάραξη ξέχασε να συνδέσει στον νέο δρόμο, δεν συνδέθηκε και ένα λιμάνι, αυτό του Αστακού που τότε το είχε αγοράσει από την ΕΤΒΑ η... οικογένεια Μητσοτάκη. Εξ ου και η τότε κόντρα Μητσοτάκη-Λαλιωτη, που έφτασε και στα δικαστήρια για φαινομενικά άλλους λόγους. Το λιμάνι έτσι δεν αναπτύχθηκε ποτέ σε όφελος του ανταγωνιστικού του JoyaTauro στην Ν. Ιταλία, που ακόμα και σήμερα το ελέγχει η Μαφία (η original) και που έκανε πολλά λεφτά εκεί από την "ευρωποίηση" κινεζικών προϊόντων χορηγώντας μαϊμού CE.
 
Θα μου πεις "τι πας και θυμάσαι τώρα".
 
Ναι, πράγματι είναι άβυσσος το ανθρώπινο μυαλό όταν κάνει συνειρμούς στο άκουσμα από την Ντόρα "Μητσοτάκης αστακός" στην σύνοδο του ΝΑΤΟ που ξαναπούλησε πάλι τον Οτσαλάν στους απέναντι, μέσω Σουηδίας αυτή την φορά. Για να βγουν ίσως κάποια ντιλακια "συνεκμετάλλευσης" με κάποιον Κοτς, της Turkish Petrolium από το 18, που προϋποθέτουν και τον όρο "ΤurkAegean" για να ολοκληρωθούν..
 
Να δεις που ούτε τώρα σκέφτονται το προφανές: να περάσει τουλάχιστον εκείνος ο EastMed από το λιμάνι του Αστακού μπας και αυτό μετατραπεί σε κόμβο εξαγωγής LNG προς την διψασμένη για φυσικό αέριο ΕΕ μέχρι το 2050. Η 'οικογένεια", βλέπεις, έχει πουλήσει τα δικαιώματα που είχε στον Αστακό, και έχει συνταχθεί με άλλα. Πχ αυτά που θέλουν το Κατάρ (και στο βάθος τους γαμπρούς του Ερντογάν) τον Βόλο ως την επόμενη πύλη εισαγωγής φορτίων υγροποιημένου LNG στα Ευρωδίκτυα. Με τα καραβια των χορηγών τους και κάτι κουμπάρων βεβαίως, βεβαίως 
 
Για το πως γίνονταν η Περιφερειακή Ανάπτυξη μέχρι τώρα θαρρώ ότι μπορείτε να βγάλετε και μόνοι σας τα σωστά συμπεράσματα. Για το ποιες μαφίες συνεχίζουν να εξυπηρετούνται και σήμερα δια της υψηλής "εξωτερικής πολιτικής" μας, δεν θα το ψάξει ποτέ καμία ΕΔΕ. Αυτά τα θέματα έχουν κλείσει ανάμεσα σε κάτι γεύματα με αστακομακαρονάδες σε κάποια τριήμερα στο Αιγαίο.
 
Μην περιμένεις τώρα να πω και συνταγή αστακομακαρονάδας για να "δέσει" με τα πιο πάνω. Δεν το κάνω γιατί θα εκτεθούν πολλοί σεφ.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι μαθαίνει κανείς , από τι λεφτά πήρε το λιμάνι το Μητσοτακέικο? Τα φανερά ? Και ο Λαλιώτης γιατί άλλαξε την χάραξη ?
Καλό απόγευμα

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα....είδες αυτά μόνο αν διαβάζει κανείς Ζ.Ε τα μαθαίνει. χα χα χα Παρεμπίπτοντος για να μην το ξεχάσω..χθές το μεσημέρι είχαμε κρητικό γλέντι εδώ πάνω. Το τι ρακές ήπιαμε δεν λέγεται κουδούνια γίναμε.!!!

Έχεις τα χαιρετίσματα του Λιάκου από τους Stendor Band χα χα δεν τον ξέρεις αλλά του έχω μιλήσει για σένα πόσο καλός είσαι και ήπιαμε στην υγειά σου και των υπολοίπων μερικά ποτηράκια. Χορέψαμε και τα κρητικά μας και γύρισα σπίτι ντίρλα. Ετοιμάζουνε δύο καινούργια τραγούδια και το σκέφτομαι να τους γράψω εγώ την μουσική.

https://prnt.sc/2PIlZg_CLK9f

kakos04 είπε...

Εβίβα των καλών αντρών , βλέπω καλά περνάτε έτσι να πίνετε για όλους. Και εδώ έχει Π-Σ-Κ φεστιβάλ μπύρας και θα πιω μέρικες φρέσκιες και για εσάς , στο προηγούμενο ήπια 4 από την Χανιώτικη την Χάρμα που είναi πολύ ωραία και 2-3 από κάτι παιδιά που είχαν έρθει από Ικαρία , και πήρα και ένα σετ Ικαριώτικες για το σπίτι . Δυστυχώς δεν τις βγάζουν σε καλό μπουκάλι , 750 ml και πάνω ..... Και η Χάρμα μόνο χύμα αλλά όποια μαγαζιά την έχουν φέρει σερβίρουν ποτηράκια των 330 ml , θέλουμε 750 ml minimum..:) .Κάποια στιγμή θα κατεβείτε για ρακοκάζανο να πίνουμε πρωτόρακι που είναι πιο δυνατή (1ο μπουκάλι από κάθε καζανιά) . Η ασκομαντούρα που παίζουν οι stendor band πολύ ωραία , μου άρεσε το κορωνοπάρτι . Βγάλτε εκεί μουσική γιατί εγώ είμαι ατάλαντος . 5 χρόνια έκανα μικρός με το ζόρι ακορντεόν αλλά δεν θυμάμαι την τύφλα μου χαχαχα. Μόνο το ακορντεόν μου έμεινε .
Ευτυχώς έχω φίλους μουσικούς & μουσικόφιλους αρκετούς
https://www.youtube.com/watch?v=rHoBecATe-A
https://www.youtube.com/watch?v=PspQH-5EQzs

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η παρεμβαση Σπιρτζης για να φυγει απο τον Κινεζο πλειοδοτη το Θριασιο για να παει σε γαλλικη εταιρεια με μετοχο την κουλοοικογενεια δεν εχει να κανει με τιποτα με την αλληλουποστήριξη των εν δυναμει υποψηφιων συνεργατων.
Επενδυσεις για το μελλον ολων.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ

Μητσοτακης Καλτσεστρούτσι -Βατικανο - Παπαδαριο ,ενα και το ΑΥΤΟ

ΑΣΕ ΗΣΥΧΟ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΓΑΜΟΤΟΠΟ.

Μαφια -Αμφια .Αθανατη Ελληνικη γλωσσα ,τα παντα ερμηνεύεις

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ...πολύ σωστά όσα έγραψες. Όσοι ήταν να ξυπνήσουν έχουν ήδη ξυπνήσει. Όσοι ΔΕΝ...τι να κάνουμε ας πρόσεχαν. Τόσοι και τόσοι πριν από εμάς τους τα φώναζαν.