ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2022

Οι ΗΠΑ θα πέσουν εκ των έσω...όπως ο Αγαμέμνονας απο το χέρι της Κλυταιμνήστρας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η παγκοσμιοποίηση που ξέραμε, “έλαβε τέλος” τον Φεβρουάριο του 2022.
 
Η σύγκρουση Ρωσίας - Ουκρανίας και η ολοφάνερα φιλορωσική στάση της Κίνας, έσπασε τον κόσμο στα δύο. Κίνα και Ρωσία, γνωρίζουν άριστα την δύσκολη θέση των ΗΠΑ, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο “αγκάθι” δημόσιο χρέος που ξεπερνάει τα 30 τρις δολάρια.
 
Το τεράστιο έγκλημα της Δύσης, να παραδώσει το 77% της παγκόσμιας βιομηχανικής παραγωγής στην “Ανατολή” και το εμφανές όσο και αναπόφευκτο πλέον πολεμικό κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών, δεν προβλέπεται να έχει ευτυχή κατάληξη.
 
Πέρυσι τέτοια εποχή, η Αμερικανίδα υπουργός εμπορίου, η Τζίνα Ραιμόντο, σε ανύποπτη στιγμή και χωρίς να υπάρχει πόλεμος στην Ουκρανία, είχε πει «είναι πρόβλημα για την Αμερική το γεγονός ότι εξαρτώμεθα σε τέτοιο βαθμό από την Ταϊβάν».
 
Προσέξτε… Δεν είπε από την Κίνα. Από την Ταϊβάν είπε. Λίγο αργότερα, ο Μπάιντεν δηλώνει για την Ταϊβάν, ότι είναι δεδομένη η στρατιωτική της προστασία, έναντι κάθε ενέργειας. Η Ταϊβάν έχει τεχνογνωσία στους ημιαγωγούς αν φάει μπλοκ όμως στις πρώτες ύλες από την ευρασία τελείωσε. Οι ΗΠΑ δεν μπορούν τα της προσφέρουν αυτές τις ύλες. Η Αμερική είναι χρεωμένη στην Κίνα που θεωρεί την Ταϊβάν δικό της έδαφος με 1,07 τρις δολάρια.Δεδομένα πια, η Ταϊβάν είναι η "κόκκινη γραμμή" για γενικευμένη σύγκρουση. Για την Ταϊβάν έχουμε γράψει αρκετές φορές... ΕΔΩ ,ΕΔΩ και ΕΔΩ. Και ότι η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν το πολύ μέχρι το 2025.

Οι Αμερικανοί, προκειμένου να πάρουν τον έλεγχο της Ταιβάν (οπότε και τους υπερπολύτιμους ημιαγωγούς της νησιωτικής χώρας), και παράλληλα να διαγράψουν μονομερώς χρέος 1 τρις, έχουν σφηνώσει στο στρατόκαυλο σκατοκέφαλο τους να βάλουν μπουρλότο στον πλανήτη!!!
 
Τι τρέχει παράλληλα;;
 
- Επισιτιστική κρίση
- Πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης.
- Στασιμοπληθωρισμός και ανικανότητα των κεντρικών τραπεζών να ελέγξουν την παραγωγή χρήματος.
- Ενεργειακή κρίση με κυρίως θύμα την Ευρώπη.
 
Μια Αφρική που ως άμεσα πληττόμενη από την κρίση “πείνας”, θα αδειάσει από κατοίκους (όσοι μπορέσουν θα φύγουν), με πρώτο “καταφύγιο” την Ευρώπη. Πιθανότατα θα μιλάμε για το μεγαλύτερο (παράλληλο) προσφυγικό κύμα που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.
 
(και σαν να μην μας φτάνανε όλα αυτά, έχουμε και την Τουρκία να μας ζαλίζει τα ούμπαλα).
Ωραία ατμόσφαιρα…
 
Θα πέσουν εκ των έσω οι ΗΠΑ (όπως η Κλυταιμνήστρα σκότωσε τον Αγαμέμνονα μέσα στο σπίτι τους) βράζουν από την ακρίβεια.Άσε που μόνο οι Αυστραλοί και οι Βρετανοί θα τους ακολουθήσουν. Οι υπόλοιποι και ειδικά οι ευρωπάιοι θα σφυρίξουν κλέφτικα όπου να ναι. Αυτό το ανέκδοτο ένωσης χωρών, θα είναι το πρώτο θύμα...Όπως μου έχει πει ένας φίλος καρχαρίας από Ελβετία παίζει μέχρι το 2026 να μην υπάρχει Ε.Ε. Μόλις δείτε να αρχίζει το σορτάρισμα ελληνικών ιταλικών αρχικά και μετά των υπολοίπων ευρωπαικών τραπεζικών μετοχών αρχίστε να μετράτε ανάποδα. Η Λαγκαρντ δεν είναι Ντραγκι να ξανασώσει την κατάσταση ούτε και μπορεί ακόμα και να ήταν αυτή τη φορά.
 
Ρε σεις  είναι ηλίθιοι σας λέω. Πιάτο στους καρχαρίες θα τα δώσουν όλα . Καθίστε να δείτε τι θα γίνει στις ΗΠΑ μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές.  Ούτε το ρούβλι και το γουάν θα μείνουν όρθια. Παίξτε ινδική ρουπία και ιορδανικό δηνάριο 🙂

Όπως βλέπουμε κανένα από αυτά τα νομίσματα δεν έχει σαν βάση τη λογική της Αμερικής (δηλ κόβω χρήμα για να παίρνω ανέξοδα τα προϊόντα των άλλων και μετά τους δίνω σαν αντάλλαγμα χρηματιστηριακά φούμαρα). Οπότε μάλλον συμφωνείτε ότι η δημιουργία τους σκοπεύουν να σταμάτησουν αυτό το "γαϊτανάκι" των ΗΠΑ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στης Ιστορίας εδώ και 75 χρόνια.
 
Φυσικά δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό το ξέρουν και οι Αμερικανοί. Αυτό που "ψάχνω", είναι μέχρι που μπορούν να φτάσουν για να κρατήσουν (όσο περισσότερο μπορούν) τον έλεγχο. Για αυτό φωνάζω ότι είναι εγκληματική η πολιτική της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία, αφήνοντας ΝΑΤΟ και ΗΠΑ να συζητούν και να κατευθύνουν έναν πόλεμο στην καρδιά της Ευρώπης χωρίς την Ευρώπη... Δεν έχω πολλές ελπίδες ότι κάτι θα αλλάξει από αυτό, αφού οι "ηγέτες" αυτού του παρηκμασμένου μορφώματος όπως κατάντησαν την Ευρωπαική ένωση, είναι από ολιγοβαρείς έως εντελώς ανύπαρκτοι...
 
Είμαστε οι μπίλιες σε ένα “αμερικάνικο μπιλιάρδο”. Επειγόντως να σπάσουμε τη στέκα…
(έστω να τους κρύψουμε το τεμπεσίρι)
 
 

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...


ΑΠ' ΤΟΝ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΝΑ

Οι παλιοί Γραμματείς και φαρισαίοι
έγιναν οι της σήμερον
δικαστάδες και δημοσιογραφαίοι,
ατη ρεμούλα πρώτοι, στα έντιμα τελευταίοι.

Όλα εδώ θα μείνουν τελικά
κάθε σπίτι και το δικό του σαράκι
κι όποιος βλέπει τα πράγματα σφαιρικά
ζη με το ωραίο, το ευγενές και υγιές,
και στο καπάκι
του τα ψέλνει και του θεού όταν τον βροί
ένα χεράκι.