ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 23 Ιουνίου 2022

ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΛΙΑΝΙΚΗΣ" ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΕΡΙ ΤΗΣ "ΛΙΑΝΙΚΗΣ" ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ
 
Πάντα αναρωτιόμουνα γιατί, κατά τεκμήριο, πλούσιοι πολιτικοί εμφανίζονται να έχουν και πολύ μεγάλα δάνεια σε Τράπεζες. Γιατί δεν πάνε να τα ξοφλήσουν, βρε αδερφέ, για να μην έχουν και τα τηλεφωνήματα των εισπρακτικών κάθε τόσο, ξερωγώ.
 
Μέχρι που συνειδητοποίησα ότι ποτέ καμία Τράπεζα δεν σας ζήτησε ταυτότητα (πόσο μάλλον πόθεν έσχες...) όταν πάτε να πληρώσετε την δόση σε όποιο σας δάνειο. Δεν τους ενδιαφέρει ΠΟΤΕ ποιος πληρώνει το τοκοχρεολύσιο!
 
Έτσι, και ο οποιοσδήποτε βαρύγδουπος υπόχρεος υποβολής "πόθεν έσχες" πολιτικός, δεν έχει και καμία υποχρέωση να δηλώνει από που βρήκε τα χρήματα που εξυπηρετούν τα δικά του δάνεια. Όλο και κάποιος καλός άνθρωπος θα βρεθεί να πάει με μια Τραπεζική Επιταγή (στο όνομα του δανειολήπτη πολιτικού- ούτε γι αυτήν θα σου ζητήσουν ταυτότητα για να εκδοθεί) και θα καταθέσει το ψιλικοκό του κυκλώματος της μίζας-πελατειακού κράτους για να "εξυπηρετηθεί" το δάνειο!
 
Για τα μεγάλα ντιλς είναι, νομίζω, λίγο πιο πολύπλοκο...
 
Μην τρελαίνεστε όταν βλέπετε εκατομμύρια σε δάνεια σε "πόθεν έσχες" πολιτικών, όπως αυτά που δημοσιεύτηκαν τώρα. Μια χαρά εξυπηρετούνται! Το θέμα πάντα είναι από ποιον...και ας δώσουμε ένα παράδειγμα...
 
Το όλο μου θυμίζει  φίλο που έστηνε πάγκο σε πανηγύρια ,κάποια φορά πέρασε ο διοικητής χωροφυλακής,τότε, μετά της συμβίας του ένστολος και κορδωμένος. Άρχισε το ζεύγος να αγοράζει,αλλά όταν ήρθε η ώρα της πληρωμής επιδεικτικά έδωσε ένα χιλιάρικο...,ο βοηθός έντρομος ρώτησε:τι κάνουμε;; έβγαλε χιλιάρικο να πλήρωση ο μπάτσος. Ο φίλος ατάραχος του απάντησε ..πάρε το χιλιάρικο ,μεγάλο ποσό τότε, και δώστου ρέστα ένα χιλιάρικο σε κατοστάρικα .

1 σχόλιο:

Μμ2 είπε...



Όμορφος κόσμος ευεργετικός τραπεζικά φτιαγμένος,
πώς να μην είναι κι ο κάθε κλεφτοπολιτικός
λαρτζ καταχρεωμένος όσο και
λαρτζ ευλογημένος και κονομημένος;