ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 25 Ιουνίου 2022

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΙΣ ΑΜΒΛΩΣΕΙΣ;;

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου να ακυρώσει την 50χρονη απόφαση που προστατεύει το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση σε εθνικό επίπεδο τοποθετεί την απόφαση στα χέρια των πολιτειών. Ενώ ορισμένες πολιτείες προετοιμάστηκαν για την επικείμενη κατάργηση ψηφίζοντας νόμους που προστατεύουν τα δικαιώματα των αμβλώσεων, άλλες έκαναν το αντίθετο, υιοθετώντας « νόμους ενεργοποίησης » που είχαν σκοπό να επισημοποιήσουν μια απαγόρευση ή άλλους περιορισμούς στη διαδικασία σε περίπτωση που το Roe αποσυρθεί.
 
Τι θα γίνει τελικά;; Πολύς χαμός, πολύς ντόρος και στο τέλος μια τρύπα στο νερό. Οι αμβλώσεις θα παραμείνουν όπως οι γάμοι στο Las Vegas. Κάθε κυβερνήτης οποιαδήποτε πολιτείας είτε θα ψηφίσει είτε θα καταργεί την απαγόρευση. Αλλά μην ξεχνάμε οι αμβλώσεις ιδιαίτερα στις ΗΠΑ είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση και οι Αμερικάνοι τέτοιες επιχειρήσεις δεν τις κλείνουν. Εφόσον στην Α πολιτεία δεν επιτρέπεται η άμβλωση η Αμερικάνα θα πηγαίνει στην δίπλα πολιτεία και θα την κάνει νόμιμα εφόσον σε αυτή επιτρέπεται.
 
Όλος ο ντόρος που υποκινείται ειδικά από τους Δημοκρατικούς και νεοταξίτες είναι για να αποπροσανατολίσει την δυτική κοινή γνώμη από τα καθημερινά προβλήματα της ενεργειακής, οικονομικής και επισιτιστικής κρίσης.
 
Καλό το θεματάκι και ειδικά σε αυτή την χρονική στιγμή. Βολεύει από πολλές πλευρές.Επίσης αν δε κάνω λάθος γιατί δεν διάβασα όλο το σκεπτικό η απόφαση κάνει λόγω για αμβλώσεις σε έμβρυα άνω των 4 μηνών...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δεν καταργήθηκε καμία άμβλωση. Καταργήθηκε η υποχρέωση των πολιτειών να επιτρέπουν αμβλώσεις μετά την 15η εβδομάδα. Εν των μεταξύ στη Νέα Υόρκη επιτρέπεται η "άμβλωση" μέχρι πριν τον τοκετό. Και έχει ξεκινήσει από χρόνια η "βιοηθική" σπέκουλα για "άμβλωση μετά τον τοκετό". Αν δηλαδή η λεχώνα έχει επιλόχειο (τρία γαλόνια, με τέσσερα θα λεγόταν σρχιλόχειος κατάθλιψη) το πνίγουν στον ασβέστη το κοπέλι σαν γατί...