ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022

Οι Τούρκοι μπαίνουν PESCO ;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι Τούρκοι μπαίνουν PESCO ;;;

Προβληματική η εξέλιξη με Τουρκία-Φινλανδία-Σουηδία. Η Τουρκία φαίνεται να κερδίζει τα σημεία που είχε επιδιώξει από την αρχή, δηλαδή την καταδίκη και δίωξη Κούρδων και Γκιουλενιστών, την άρση πιθανού εμπάργκο όπλων μεταξύ των 3 χωρών...το μόνο θετικό είναι ότι πως η Τουρκία δεν πήρε και "δώρο" εξοπλιστικά που ζητούσε αλλά αυτό μένει να το δούμε στην διαδρομή.

Η είσοδος των Τούρκων στο PESCO θα αποτελέσει την νέα AUKUS που θα οδηγήσει στην επιλογή των γαλλικών κορβετών gowind.

Στις MMPC δεν μπορούν να πάρουν μέρος έχει κλείσει αυτό το θέμα. Μπορούν να μπουν ξανά με την δεύτερη γραμμή παραγωγής του πλοίου για την κάλυψη περαιτέρω αναγκών Ιταλίας-Ελλάδας-Ισπανίας-Γαλλίας. Επίσης μπορούμε να ασκήσουμε βέτο στην είσοδο τους αν χρειαστεί.  Πρέπει να το ασκήσουμε. Δεν γίνεται με ευρωπαϊκά όπλα να πεθάνουν Έλληνες. Ως εδώ. Και με μια λιτή κατάληξη της δικαιολόγησης του βέτο: Slava Kourdistani.

Το θέμα είναι οι Τούρκοι μη βρεθούν ξαφνικά απ' το πουθενά με aster 30 και meteor σε gripen ή κάτι τέτοιο. Γιατί εκεί τότε πάμε σε δύσκολα... Αλλά λογικά δεν παίζει να προχωρήσει αγορά αεροσκαφών από την Τουρκία και απλά να συνεχίσουν με bayraktar Aknoci F16 MLU κτλπ... Απελπισία τους έχει πιάσει εδώ ήθελαν SU25...  

Ας πάνε Κίνα να τελειώνουμε...και προς αυτό το γεγονός ρίχνουμε όλες μας τις δυνάμεις. Να τους βγάλουμε τον φερετζέ και να τελειώνει το παραμύθι με την δήθεν "δυτική" Τουρκία. Μετά όχι 24 Rafale και 20 F35 θα έχουμε όλα θα γίνουν επί 5.

Υ.Γ  Έτσι τα μέτωπα θα γίνουν τρία στην Ευρώπη, ένα στην Ουκρανία, ένα στην Σουηδία Φινλανδία πάλι με Ρωσία και ένα στο Αιγαίο με τους αποθρασυμμένους Τούρκους. Η τουρκική ασυδοσία έτσι τροφοδοτείται και προσφέρει στον Ερντογάν ισχυρό "χαρτί" να προβάλλει στο εσωτερικό της χώρας της, αλλά και πολύ κακό προηγούμενο.

1 σχόλιο:

KALLISTRATOS FM είπε...

ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΝΑΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΛΙΑΜΕΠ ΧΑΦΙΕΔΕΣ ΜΟΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΕΓΑΛΕΙΑ......s://www.olympia.gr/1481692/ellada/ki-omos-i-chora-mas-echei-ethniko-empei