ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

“Δώστε όπλα στην Τουρκία”! Τη βρήκε πάλι τη λύση ο ναύαρχος Τζέιμς Σταυρίδης

ΣΧΟΛΙΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ : "Mαέστρος" της γεωπολιτικής, τις προάλλες είχε προτείνει να σηκώσουν τα εμπορικά πλοία της Μαύρης Θάλασσας σημαίες χωρών ΝΑΤΟ και χαλαρά και ωραία με τη συνοδεία τους να σπάσουν τον αποκλεισμό. Btw διοικούσε τον 6ο Στόλο αυτός κάποτε...πάλι καλά που δεν τον βύθισε αύτανδρο.! Το ότι έχει ελληνικό όνομα αυτό αυτομάτως δεν τον κάνει και Έλληνα...θα του πρότεινα να αλλάξει το όνομα του , μην μας ντροπιάζει κιόλας αυτό το αστροπελέκι.

Το Βloomberg δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Ελληνοαμερικανού ναύαρχου εν αποστρατεία James Stavridis, με τίτλο “Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενώσει την Φινλανδία, Σουηδία και Τουρκία“. Στο άρθρο ο Σταυρίδης κάνει αναφορά στην Ελλάδα και την επίλυση ζητήματος ονομασίας Βόρειας Μακεδονίας… μόνο που αφαιρείται διαρκώς και την αποκαλεί σκέτη “Μακεδονία”.

Βασικό μήνυμα του Σταυρίδη είναι ότι το ΝΑΤΟ πρέπει να μεσολαβήσει για τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, για να ανοίξει ο δρόμος ένταξης των δύο σκανδιναβικών χωρών που σε αντίθεση με τους Σκοπιανούς, μπορούν να προσφέρουν σημαντικές στρατιωτικές ικανότητες στη Συμμαχία.

Ο αρθρογράφος κάνει επίσης λόγο για πολλά κίνητρα που θα μπορούσαν να προσφέρουν οι ΗΠΑ στην Τουρκία, από στρατιωτικές προμήθειες μέχρι χρηματοδότηση για τους πρόσφυγες από την Συρία που φιλοξενεί.

Στο επιχείρημα ότι η Τουρκία είναι η μόνη που διαφωνεί ενώ τα υπόλοιπα 29 μέλη συμφωνούν,  αντιτάσσει ότι “το Βαλκανικό έθνος της Μακεδονίας” (sic) έπρεπε να περιμένει 10 χρόνια και να αλλάξει το όνομά του σε Βόρεια Μακεδονία προκειμένου να μπει στο ΝΑΤΟ, λόγω ένστασης ενός μόνο μέλους της Συμμαχίας, της Ελλάδας.

Οι Έλληνες έχουν μια περιοχή στο βορά, που επίσης ονομάζεται Μακεδονία, αντιτάχθηκαν στο αρχικό όνομα της γειτονικής χώρας και έπειτα από συνδυασμένες πιέσεις και διαπραγματεύσεις έγινε η αλλαγή της ονομασίας και ήρθη η εμπλοκή.

Όμως η σημαντική διαφορά είναι ότι” η Μακεδονία (sic) είναι μια πολύ μικρή χώρα που δεν συνεισφέρει ιδιαίτερη στρατιωτική ισχύ στην Συμμαχία”, όπως μπορούν να συνεισφέρουν οι δύο σκανδιναβικές χώρες και μάλιστα σε μια συγκυρία, όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία προαναγγέλλει περαιτέρω σύγκρουση με τη Ρωσία.

 ΠΗΓΗ

10 σχόλια:

Μμ. είπε...



Αυτός ο λευκοχίτων αμερικλανοναυαρχούκος μασωνονάρκισσος με την επιστήθια θαλασσοδαρμένη μπιζουτιέρα, τί παριστάνει τώρα; Όζει μακράν ατλαντικό σκατογενιτσαριό και βυζαντινή πουστοκαμαρίλα.
Και ¨οπως χαρακτηριστικά εδήλωνε και η θρυλική εκείνη Κοτοπούλη περιοδεύουσα τότε εις την Ουσαίικη ομογένεια: ¨Υπάρχουν τρείς κατηγορίες ζώων: Οι άνθρωποι, τα καθαυτό ζώα και οι ελληνοαμερικάνοι.¨ (Σκέτη αμερικανοαρχοντοχωριάτικη ξιπασιά και ορθόδοξος δεισιδαιμονία.) Φτού!

kakos04 είπε...

Καλησπέρα , ο συγκεκριμμένος νομίζει ότι βρίσκεται ακόμα στην εποχή που το ΝΑΤΟ ήταν άφταστο τεχνολογικά και βομβάρδιζε χωρίς έλεος και έκλεινε περάσματα . Το ίδιο θα πάθει το ΝΑΤΟ στα μελλοντικά θέατρα επιχειρήσεων . Το περιμένουν οι Ρώσσοι να κλείνουν ή να παρενοχλούν σε όλο τον αρκτικό διάδρομο στο μέλλον και όχι μόνο . Ήδη με την έκρηξη στο Freeport ο χειμώνας στην Ευρώπη θα είναι σαν του Westeros . Και αν γίνει η ασιατική ολοκλήρωση θα ξεφύγουν τεχνολογικά και γεωγραφικά . Οι γενίτσαροι σαν τον James ήταν πάντα ωμοί .
Αυτό με την Κοτοπούλη δεν το ήξερα , πολύ καλό .
Όταν βλέπεις ναυάρχους υποτίθεται που ξέρουν να ασχολούνται με το εμπάργκο ακόμα , την εποχή που τα χτυπήματα δεν περιορίζονται ! Και αν ξεκινήσει η ανταλλαγή εχθροπραξιών με την καταστροφικότητα των σύγχρονων όπλων θα γυρίσουμε στις σφεντόνες .
Είχες πει ότι οι εχθροπραξίες θα είναι σε μεγάλο μέρος στο διαδίκτυο : https://www.timesofisrael.com/report-unknown-agents-use-fitness-app-loophole-to-track-israeli-troops-on-bases/ . Πόσο έτοιμοι είμαστε εμείς για κάτι τέτοιο και με την προϊστορία της vodafone ? Υπάρχουν οδηγίες για τους δικούς μας ?

Ανώνυμος είπε...

ο κ.Αδαλής στην εκπομπή του Σαχίνη προχτές είπε οτι ο εν λόγω είναι πρόεδρος σε μία τούρκικη εταιρία με μεγάλο μετοχικό κεφάλαιο.Αρα να μην μας κάνει εντύπωση η τοποθέτηση του

Ανώνυμος είπε...

είχαμε τον Γκας Αβράκωτο, και τον Τομ Καραμεσίνη με πλήθος ανήκεστων βλαβ΄ψν στην Ελλάδα τις δεκαετίες 50 μέχρι 70, βρήκαμε και τον ναυαρχούκο τώρα να μας ζορίζει

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΛΛΑΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ .ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΝΑ ΣΩΜΑ ΜΙΑ ΨΥΧΗ

http://www.press-gr.com/2022/06/blog-post_119.html

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα ΑΝΕΝΤΑΧΤΕ όποιος πιστεύει ακόμα σε πολιτικούς/πολιτικές ιδεολογίες και κατασκευασμένες θρησκείες από ιερατεία....είναι άξιος της ΄μοίρας του.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 21 Ιουνίου 2022 - 11:35 μ.μ

Είναι στο payroll των μογγόλων ...όχι μόνο αυτός αλλά και άλλοι χαμηλόβαθμοι αμερικανοί αξιωματούχοι όπως ο M. Flynn. Είναι ποιο εύπεπτη η προπαγάνδα όταν γίνεται από το στόμα αμερικανών αξιωματούχων παρά τούρκων. Εδώ όμως είμαστε ακόμα η χώρα που θεωρούσε τον Πητ Σάμπρας Ελληνα.!!!

Και όταν αναφέρομαι σε ΕΛΛΗΝΕΣ είναι γνωστό ότι δεν αναφέρομαι στον αποβλακωμένο κάτοικο της χώρας που νομίζει - ότι επειδή κατοικεί στην χώρα των Ελλήνων και έχει ελληνικό όνομα και διαβατήριο - ότι αυτό τον κάνει αυτόματα και Έλληνα.

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΕΝΤΑΧΤΟΣ
Λεω σε ενα τετοιο ζωντανο:πως γινεται να εισαι ΕΛΛΗΝΑΣ αλλα να λες οτι εχεις πατερα τον ΑΒΡΑΜΗ και θεο τον κρονιο ΓΙΑΧ.Απαντηση σε αυτο δεν πηρα .Συμπερασμα ξερει το αγριογουρουνο τι ειναι η πορτοκαλαδα;;

Μμ2 είπε...


ΑΣΧΕΤΟΑΣΧΕΤΟ


ΕΕύπνησα ένα πρωί,
δίχως δικό μου σώμα και ψυχή
κι ενώ ψαχνόμουν κι είχα χαθή
παύσαι μου λέγαν είναι Κυριακή.

ΣΕ ΛΙΓΟ

¨ Φθάνει πια. Δικαιώματα θαυματουργά
και στα προλετάρια παπαδαριά.¨

¨ ¨Κάτω τα ρασοφόρα αφεντικά.
Ισότητα στα ψευτοθαύματα
και για τα ράσα τα λαϊκά. ¨

¨ Κάτω η απάτη η ταξική,
η μητροπολιτική.
Παπαδίστικη εξαπάτηση καλή
μόνο η προλεταριακή.¨

ΟΛΕ! (Όπως ΑΜΗΝ.)



Ανώνυμος είπε...

Κάποτε στράβωσε ο Μπαρμπα-Μήτσος ο μπρούκλης γιατί το εγγόνι του θα το βάφτιζαν Τζέημς "προς τιμήν του". Τζέημς με λέν' εμένα; μουρμούραγε. Γιατί στραβώνεις Μπαρμπα-Μήτσο του είπα, αφού μόλις πάτησες στο Αμέρικα σκότωσες το ορθόδοξο όνομά σου και έγινες Τζίμης για να περνάς για γουάσπης κι ας είσαι κατσίβελος. -Όλοι το έκαναν. -Οι Ρώσοι δεν το έκαναν. Και πάλι καλά να λες που δεν το βάφτισαν Έλβις ή Λεμπρόν.
Ραγιάδες νυν και αεί...