ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

Από ότι φαίνεται κάποιος έστειλε ένα μήνυμα στην Ρωσία.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Μια τεράστια έκρηξη κατέστρεψε έναν αγωγό φυσικού αερίου 1400 mm στο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Αυτόνομη Περιφέρεια Yamalo-Nenets στη Σιβηρία σήμερα. Η φωτιά αυτή τη στιγμή είναι ανεξέλεγκτη.

Τα αίτια της έκρηξης διερευνώνται, αλλά μια πηγή λέει ότι φαίνεται ότι επρόκειτο για ΣΚΟΠΙΜΗ ΠΡΑΞΗ . Δηλαδή για σαμποτάζ. Από ότι φαίνεται κάποιος προσπαθεί να στείλει ένα μήνυμα στη Ρωσία, ότι οι υποδομές τους ακόμη και βαθιά μέσα στη χώρα τους «μπορούν να τις φτάσουν». Το πρόβλημα με την αποστολή μηνύματος στη Ρωσία, είναι ότι τώρα και  οι Ρώσοι πρέπει να στείλουν και αυτοί ένα ανταποδοτικό μήνυμα πίσω.

Το κοίτασμα Urengoy είναι ένα από τα μεγαλύτερα κοιτάσματα στον κόσμο, με τα μόνα δύο μεγαλύτερα κοιτάσματα φυσικού αερίου να είναι το Βόρειο/Νότιο Παρς (Κατάρ/Ιράν) όσον αφορά τα αποθέματα. Τα ανακτήσιμα αποθέματα αυτού του ρωσικού κοιτάσματος φυσικού αερίου ανέρχονται σε 10 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου.

Τον περασμένο Αύγουστο, μια μεγάλης κλίμακας πυρκαγιά στο χημικό συγκρότημα φυσικού αερίου της Gazprom στο Novy Urengoi μείωσε τις παραδόσεις φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Yamal-Europe. Αυτό προκάλεσε άλμα των τιμών στην ευρωπαϊκή αγορά κατά 6%.

Με την Ευρώπη να προσπαθεί τώρα να επιβάλει εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο, ο αγωγός Yamal έχει ήδη κλείσει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αλλά η σημερινή έκρηξη και η πυρκαγιά θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε αυξήσεις τιμών λόγω της αγοράς.


O Μήτσος έχει κόψει λίγο καπίστρι ή μου φαίνεται;; Αν κάτι διαφοροποιούσε τη ρώσικη ηγεσία εν συγκρίσει με τις δυτικές, αυτό ήταν η σοβαρότητα στην εκφορά πολιτικού και διπλωματικού λόγου -παλιά σοβιετική παράδοση- άσχετα αν συμφωνούσε κανείς με τα επιχειρήματά τους. Τι παίζει;;
 
Μάλλον τον έχουν βάλει να κάνει τον Άρεστοβιτς. Τελικά όλοι αχυράνθρωποι άλλων είναι. 

1 σχόλιο:

Μμ2 είπε...



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Χαμός με την αγροτική επιδότηση του Κ.Μητσοτάκη – «Θα κάνει αίτηση και για κοινωνικό τουρισμό» λένε οι πολίτες
...............................

Τουρίστα μουου!

ΥΓ.
Άντε και στο ¨Σασμό¨ αγόρι μου, έχει πολλές φήφους, άλλωστε θέατρο παίζουν κι εκεί.