ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2022

ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (12)


ΤΑ ΑΝΑΔΕΛΦΑ   ΔΙΑ-ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ. (12) 

(Ωδάρχης, Αρρίων, Μειδίας, Αγριμέδων) 

1)  Λυκούργειος λιτότης, ανδροπρεπής δωρική εγκράτεια. Αυτό ναι. Οι ανοιγόμενοι γαρ σε πρώιμες και ακραίες εμπειρίες εκτίθενται και σε πρώιμες δυσβάστακτες απογοητεύσεις.   ¨Είη και εράν και έρωτι χαρίζεσθαι κατά καιρόν.¨ (Πίνδαρος): (Καλόν και το ερωτικώς μας ξεδίνειν και το έρωτι αφήνεσθαι πότε-πότε …)

2) Αι βαθείαι και ζωτικαί ρίζαι της ερωτικής φιλίας είναι ηθικαί, συμβιωτικαί. Οικογενειακή τιμή, ομοφροσύνη, εργατικότης, οικογένεια.   Ών άνευ πάθος έωλον αποβαίνει πικρώς και τα ερωτικά.  

3) Πρώτιστο δε καθήκον για τον σωστό οικογενειάρχη το προπέμπειν  εν πάσηι δυνατήι τιμήι τα μεν παιδιά του εις την ζωήν, τους δε γονείς του εις τον θάνατον, αποδούς εκάστω τα, ως δικαίως οφειλόμενα, χρεωστούμενα θρέπτρα.

4)Το πρωινό έχει το χρώμα της υπομονής, η εσπέρα το ύφος της απεραντοσύνης. Στο ημίφως, πιο κάτω και οι διαιώνιοι μηχανορράφοι. Επεξεργάζονται νυχθημερόν νέας παγίδας δια το λαϊκόν  αίσθημα και τον απλοϊκόν νουν.  Φοιτητικαί κόκκιναι ορδαί, οχλοκρατικός πολτός αντί του βασιλικού.

5) Ο πλούσιος έστω ταπεινός έναντι του  πλούτου του, η καλλονή προ του κάλλους αυτής και ο δημοφιλής της δημοφιλίας του. Στήτωσαν εγκρατώς απέναντι όλων αυτών σαν περαστικοί. Ίνα μη κολλήσωσι ποτέ θανάσιμα πάνω τους πράγματα αναλώσιμα του χρόνου, ασταθή και αβέβαια, όπως ο χιτών του Νέσσου.

6) Χα! Τί  βουλευταί; Ψηφοθήρες, λέγε καλύτερα, ψηφοσυλλέκτες.  Αυτοκαθιερωμένοι βιασταί. Τί ιερείς; Ψυχοφάγοι αντί ψυχοσωτήρων. Ανακυκλωτήρια χαμένων σωμάτων και ψυχών. Τοιουτοτρόπως λειτουργεί η εκλεπτυσμένη ανθρωποφαγία του πλανητκού τραπεζικού νεοκομμουνισμού.   

7) Εάλω το εθνικόν κράτος. Η πολιτικοθρησκευτική οργάνωσι και στράτευσι με στόχο την συνωμοτική πραξικοπηματική κατάληψι και παραταξιακή νομή της εξουσίας ανέτρεψε το ισονομικόν πολίτευμα, κατήργησε την φυσική πολιτική συλλογικότητα και καθολικότητα.  

8) Δεινά επί δεινών επέπεσαν εις την δύστυχον πατρίδα.  Οι νόμοι ιδιωτικοποιήθησαν, η εθνοφυλή εσυκοφαντήθη κι εποινικοποιήθη, κοινωνία και οικογένεια απεδομήθησαν και απηξιώθησαν. Ο  πολιτισμός φθίνει, η ψυχή  καταρρέει και η ανθρωπίνη φύσις διαφθείρεται και εκφυλίζεται.

9) Ο προμαχών της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, το ελληνικόν ανθρωπιστικόν κλέος και όραμα εικότως πνίγεται στον κατακλυσμό της νέας τεχνολογικής βαρβαρότητος. Το εκτυφλωτικό βασανιστικό φως της ελληνικής αλήθειας και η διαχειριστκή ευθύνη μιας τέτοιας κολοσσιαίας  πολιτισμικής παρακαταθήκης δεν υποφέρεται άλλο πια.    

10) Γι αυτό και πολλοί με ανακούφισι, κυρίως μετά την ελληνική πολιτισμική κατάρρευσι,  έτρεξαν ασπασθήναι άλλες ταυτότητες και ιδεολογίες, εθνικές και θρησκευτικές, πιο συμβατές και βολικές γι αυτούς. Εκπτωτικές πάντως, ταυτότητες  αυτοκαταδίκης.   Προς τέρψιν και αγαλλίασιν αυτό φυσικά των εμπόρων των εθνών και των θρησκειών.



11) Ήτανε πια η σειρά της τυραννίας του παμβασιλεύσαι. Οι φθονεροί και ολιγόψυχοι νεόπλουτοι της ιστορίας. Καμιά ευγενής ανάτασις, καμιά ειλικρινής ευαισθησία εν αυτοίς. Βαρβαρότης που ωρίμασε κι έγινε ο αυθαίρετος και απόλυτος τυραννικός ζυγός της θεοκρατίας.    

12) Υπήρχε κάποτε κι ένας τίμιος σατανάς που κράταγε τα ίσα του θεού. Μετά συνεχωρήθη, υπαλληλοποιήθη -  ηγίασε δηλαδή -, χάλασε κι αυτός.  Ο άνθρωπος έκτοτε να τα κάνει όλα, και του θεού και του διαβόλου, μόνος του πια!   

13) Κάπως έτσι μετέτρεψαν και την εξαγωγόν ήθους, κάλλους, ελευθερίας και πολιτισμού χώραν εις κιβωτόν δουλείας. πνευματοσβεστικήν πρωτεύουσαν του αρχέγονου μισάνθρωπου και μισόκαλλου κακού . Τα ερπετικά σαράκια της λευκής φυλής.

14) Και όταν ξέμειναν από πνεύμα, ελληνικό ελεύθερο ανθρωπόθεο πνεύμα, καθιέρωσαν στη θέσι  του, υποκριτικά και τυπολατρικά, την άγια εορτή του, στα μέτρα της θεοκτονίας και πνευματοκτονίας των. Μια μέρα όμως μια του ελληνικού κάλλους λάμψις νοσταλγίας θα τους κάψει.

15) Αφού από άνθρωπος ένα ζώο και μισό απομένει ο άνθρωπος ει αποκοπείη από την ελληνική - ιστορική και πολιτισμική – παράδοσι, συνείδησι και μνήμη,

16) Έφτυσα κι εγώ σιχαμερά μπροστά στα είδωλα της μετανεωτερικότητος και της μοντέρνης τέχνης. Εξέμεσα προ της αλλοπροσάλλου  αγίας ¨Γκουέρνικα.¨  Η παραμορφωτική διαστροφή-πουστιά της καλαισθησίας ξεκινά από την παραμορφωτική εκπούστευσι του μυαλού εν ονόματι της τέχνης. Νομίζω.

17)  Εις την θέσι της εθνικής ιδέας και του καλαισθήτου, του ολοκληρωμένου ελευθέρου ανθρώπου η προκρούστειος εβραιοπεριτομή, η θηριώδης ύβρις του εθνοκτόνου πολιτικού και θρησκευτικού κόμματος. Αλλά σκοπεύουν σε κάτι βαθύτερο, σκοτεινότερο όλοι αυτοί:

18) Στοχεύουν στον σκληρό ανθρωπιστικό- ηθικό πυρήνα της ψυχής και της λογικής. Να διαλύσουν το αυθόρμητο, φυσικό και αυτονόητο. Αυτό που περικλείει και το ιερόν τρίπτυχον   ¨πατρίς, εθνοπαράδοσις, οικογένεια.¨  

19) Δεν φοβούμεθα τον εχθρό. Φοβούμεθα μόνο τον εσωτερικό εχθρό, τον κακό μας εαυτό, τον ασιάτη Εβραίο και Τούρκο μέσα μας. Τον δυνάστη αυτόν που εσκεμμένως οδηγεί τον μεν στρατόν του εις την ήτταν το δ’ έθνος εις την δουλείαν δια την, από προδοτικού συμφώνου με τον εχθρόν, διαιώνισίν του ιδίου εις την εξουσίαν.

20) Δηλονότι αυτό το έθνος των εθνών και πατρίς των πατρίδων και μητρόπολις των πολιτισμών, η αιωνία Ελλάς, έχει σηκώσει στην μακραίωνα ιστορική εκπολιτιτική πορεία του υπερήφανα  στους ώμους της όλην την τραγικήν μοίρα του ανθρώπου. Προδοσίας, διωγμούς, γενοκτονίας  όσον και ουράνια δόξα, την ιδεώδη ολυμπίαν προίκα των θεών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: