ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Αν δωθεί το 65% στην LM τότε θα είμαστε υποχείρια της αμερικάνικης εταιρίας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Διαβάζουμε : ΕΑΒ: Η Lockheed θέλει τουλάχιστον το 65% της εταιρείας.

Για κανέναν λόγο δεν πρέπει να δοθεί όλη η ΕΑΒ ή ένα πλειοψηφικό κομμάτι στην LM. Το 49% που προτείνει o Σταικούρας είναι το πιο σώφρων. Σε περίπτωση που η LM αποκτήσει μεγάλη επιρροή η Ελλάδα δεν θα μπορεί να αγοράσει ούτε ευρωπαϊκό ελικόπτερο.Ο Σταϊκούρας διαφωνεί και θέλει να της δώσει μειοψηφικό μερίδιο. Από την άλλη ο Άδωνις σπρώχνει την πρόταση της LM.

Αυτό μας καθιστά υποχείρια μιας αμερικανικής εταιρίας χωρίς να υπάρχουν ανταγωνιστικά οφέλη. Η κυβέρνηση του Μητσοτάκη θα πρέπει να ανοίξει σε ελληνικό έδαφος και δεύτερη ΕΑΒ, χωρίς τα κουσούρια της προηγούμενης. Μια ΕΑΒ vol. 2 που θα συνδέεται άμεσα με ευρωπαϊκά προγράμματα,όπως από κοινού ανάπτυξη ευρωπαϊκού ελικοπτέρου, συστημάτων αεράμυνας, euro drone, μαχητικών κ.ο.κ. 

Ο Μητσοτάκης  δυστυχώς έχει λάθος συνεργάτες στο πλευρό του. Συνεργάτες που έσπρωχναν εν μέσω διαγωνισμού την αμερικανική προβληματική "λύση" (LCS - MMSC) που μόνο λύση  δεν ήταν. Λοιπόν Σταικούρα δεν θα χάσει η Ελλάδα, εάν αποδεσμεύσετε περισσότερα κονδύλια για την εγχώρια ανάπτυξη οπλισμένων uav και την αγορά τους από τους κλάδους μας. Τα λεφτά πίσω θα έρθουν. Αργείτε. Τουλάχιστον κάνε εσύ δύο πράγματα καλύτερα από τον δήθεν υπουργό ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: