ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 18 Ιουνίου 2022

Ζούμε μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα, φτιαγμένη απο ΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του παρελθόντος που δημιούργησε μια προσομοίωση που ζούμε μέσα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Σχετικά με την εικονική πραγματικότητα

Διαβάζουμε ότι θέλουν λέει να μας βάλουν να ζούμε μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα virtual reality ή VR , δηλαδή ένα εικονικό τρισδιάστατο περιβάλλον που δημιουργείται από υπολογιστή, το οποίο μπορούμε να εξερευνήσουμε και να αλληλεπιδράσουμε μ’ αυτό με τη βοήθεια συνοδευτικών συσκευών. 

Ρε παίδες ήδη ζείτε/ζούμε μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα. Ακόμα και αυτήν την στιγμή που μιλάμε ζούμε μέσα σε μια εικονική πραγματικότητα, φτιαγμένη από ΕΝΑΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ του παρελθόντος που δημιούργησε μια προσομοίωση που ζούμε μέσα . Στο λεγόμενο ΜΑΤΡΙΧ δηλαδή. 

Αυτόν τον προηγμένο πολιτισμό των είχαν "κάποιοι" που δεν έχουν τις ίδιες "ιδιότητες" με εσάς. Για αυτούς το λεγόμενο υπαρκτό σύμπαν λειτουργεί αλλιώς. Το ΜΑΤΡΙΧ δηλαδή έχει κατασκευαστές, και σου το λένε σου το ομολογούν ότι υπάρχει. Και κάπου οφείλει κανείς να βάλει το μυαλό του να δουλέψει και να προβληματιστεί και όχι να υπάρχει απλά σαν βόδι που βόσκει αμέριμνα στο λιβάδι μέχρι να το σφάξουν.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πέραν του Σπηλαίου του Πλάτωνος, ο Παρμενίσης στο "Περί φύσυος", και ο Βούδδας πιό ανατολικά λένε ότι η ζωή είναι μια ψευδαίσθηση την οποία δημιούργησε η Μάγια (όχι η μέλισσα, ούτε η Μελάγια)





ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΠΑΡΜΕΝΙΔΗ
Η ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ
ΓΛΥΚΟΦΡΥΔΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ


Παρουσίαση
Σε ποιους απευθύνεται η φιλοσοφία και κατά πόσο αξίζει να ασχοληθούμε με θέματα της φιλοσοφικής βάσης; Πάνω σε αυτά τα πρωταρχικά ερωτήματα επικεντρώνεται αυτό το βιβλίο, επιχειρώντας να απαντήσει με έναν πραγματικά ξεχωριστό τρόπο. Στη σκέψη του συγγραφέα εμφανίζεται ένα δαιμόνιο, το οποίο πότε με γκρίνια, πότε με διάθεση παιχνιδιού και αστεϊσμών, πότε με περίσκεψη και περίσσια σοβαρότητα, ανοίγει τους δρόμους για τη γνωριμία με έναν από τους πιο σημαντικούς αλλά και παρανοημένους φιλοσόφους της αρχαιότητας: τον Παρμενίδη. Η συνάντηση με το πνεύμα του, έτσι όπως περιγράφεται στους διαλόγους, έτσι όπως δίνεται με τη μετάφραση του διασωθέντος κειμένου του, το οποίο ο συγγραφέας ερμηνεύει με προσήλωση και τρόπο διεισδυτικό, κι έτσι όπως επεκτείνεται στη ζωντανή ανάλυση που ακολουθεί, μετατρέπει το βιβλίο αυτό σε μια κεκαλυμμένη φιλοσοφική πραγματεία. (. . .) (ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΤΟ ΟΠΙΣΘΟΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ)
Λεπτομέρειες
ISBN13 9789604081097
Εκδότης ΕΚΑΤΗ
Σειρά
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 2009
Αριθμός σελίδων 160
Διαστάσεις 21x14
Επιμέλεια ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ ΚΩΣΤΗΣ