ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2022

Περί των 6 μιλίων, της ΑΟΖ, κάτι διαβατήρια για Ρόδο και γιατί επιμένει ο Ερντογάν στην αποστρατιωτικοποιηση των νησιών.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Περί των 6 μιλίων, της ΑΟΖ, κάτι διαβατήρια για Ρόδο και γιατί επιμένει ο Ερντογάν στην αποστρατιωτικοποιηση των νησιών.

Και γιατί τα χωρικά ύδατα ήταν στα 6 μίλια και όχι στα 7, και τα 12 δεν είναι 11;;
 
Να, κάτι τέτοιες ερωτήσεις σαν κι αυτές που μου έκανε ο Βρασίδας δεν τις μπορώ γιατί με κάνουν να το ψάχνω. Και το έψαξα.
 
Η εθνική κυριαρχία επί της θαλάσσης πάντα καθορίζονται από το βεληνεκές των παράκτιων πυροβόλων. Νησιών και ηπειρωτικών. Full stop.
 
Μέχρι το 1931, τα χωρικά μας ύδατα, μαζί με τον αέρα από πάνω τους ήταν, όπως παντού, στα 3 μίλια, δηλαδή στα 5 χιλιόμετρα περίπου. Τόσο μακριά έριχναν τα αρχαία κανόνια εκείνης της εποχής. Μετά έγιναν 6 μίλια, πήγε ο Μεταξάς μετά να κάνει τον εναέριο χώρο στα 10, που πας καημένε Καραμήτρο του είπαν τα τότε αφεντικά μας, οι Εγγλέζοι. Γιαβολ είπε αυτός και το γύρισε πίσω στα 6. Και ζήσαμε έτσι ειρηνικά με τον γείτονα, που ακόμα δεν ήξερε μπάνιο και δεν γνώριζε κατά που πέφτει η θάλασσα, μέχρι την δεκαετία του 70.
 
Μέχρι που το 82, μια διεθνής διάσκεψη για την Θάλασσα ξεπέρασε τα όρια της Αιγιαλίτιδας ζώνης, της κυριαρχίας στο υπέδαφος, στα ψάρια και τα πετούμενα, που παρέμεναν κυριαρχικό δικαίωμα πέραν της αμφισβήτησης του παρακτιου πυροβολικού, και δημιούργησαν την έννοια της ΑΟΖ. Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δηλαδή. Σε δικαιώματα δηλαδή οικονομικής εκμετάλλευσης της αλιείας και ότι υπάρχει στον βυθό στο υπέδαφος του 200 μίλια μακριά από εκεί που τελειώνει η εθνική κυριαρχία κάθε κράτους. Και η πλεύση σε αυτήν θεωρείται σε διεθνή ύδατα. Αν συναντηθεί με ΑΟΖ αλλού κράτους, τότε μοίρασμα στην μέση, λέει, αυτό θα είναι το όριο. Η ανάγκη των θαλάσσιων εξορύξεων και της αλιείας του μπακαλιάρου ένεκα. 
 
Φυσικά δεν θα αργήσει και πολύ η ημέρα που και η ΑΟΖ θα συμπίπτει με τα όρια της εθνικής κυριαρχίας. Ήδη ο θείος Σαμ έτσι συμπεριφέρεται στα δικά του 200 μίλια με το πρόσχημα του ελέγχου της ναυσιπλοίας για τρομοκράτες. Μέχρι εκεί, τουλάχιστον φτάνει σήμερα η εμβέλεια των πυραύλων που αντικαθιστούν σιγά σιγά τα Boffors του 40 στα παράκτια πυροβολία, επί των οποίων έκαναν κάποιοι στην Σάμο το 84 ασκήσεις τάξης νο1, νο2, σκοπευτές, πυροβολητές, αρχηγός στοιχείου, ετοιμότητα 2 λεπτών, διατάξτε κλπ.
 
Τι σημαίνει τώρα η αποστρατικοποίηση των νησιών που μας ζητούν θεοί και δαίμονες για να τα βρούμε τώρα με τον Ερντογάν στην μοιρασιά της ΑΟΖ μας, να προλάβει ο άνθρωπος να τα βάλει υποθήκη πριν καταρρεύσει τελείως η οικονομία του και τα πάρει μαζί του προίκα στην πορεία της γείτονος προς την οικονομική ζώνη του αντι-δολαριου Ρωσίας, Κίνας, Ιράν κλπ δυνάμεων;;
 
Σημαίνει την παραδοχή μας ότι τα νησιά δεν ανήκουν στην δική μας κυριαρχία αλλά θα καλύπτεται η θάλασσα και ο αέρας γύρω τους από τα παράκτια πυροβόλα και πυραυλάκια του Ερντογάν! Και η ΑΟΖ τους φυσικά. Αυτό δηλαδή που επιδιώκει: να αναθεωρηθεί η Συνθήκη της Λωζανης του 1923, της εποχής που δεν ήξεραν μπάνιο, που τον πνίγει. Όπερ σημαίνει:
 
Για να πας από τον Πειραιά στην Ρόδο ή την Σάμο θα πρέπει να έχεις και διαβατήριο, μη τύχει και σταματήσει το καράβι η τουρκική ακτοφυλακή για έλεγχο! Και οσονούπω και ξένο συνάλλαγμα, τίποτα ψηφιακά ρούβλια νέας κοπής.
 
Και εφ' όσον πάψει να ισχύει η Συνθήκη της Λωζάνης, τότε τα Δωδεκάνησα επιστρέφουν στην Τουρκία, και αποκτάει και αυτή εδαφικά δικαιώματα και στην Κύπρο. 
 
Υπάρχει άνθρωπος σοβαρός σε αυτόν τον τόπο που δέχεται κάτι τέτοιο να μπαίνει σαν θέμα διαπραγμάτευσης, όπως πρότειναν εμμονικά μέχρι τώρα κάτι Ροζακηδες και λοιπές δυνάμεις του απανταχού Σημιτισταν, που δεν έχουν καταλάβει ακόμα πόσο πολύ έχει μεταβληθεί ο κόσμος γύρω μας από την εποχή που παρέδιδαν τον Οτσαλάν;; 
 
Η λογικός άνθρωπος που να καταπίνει αμάσητη την σιωπηρή αποστρατιωτικοποίηση τους στέλνοντας τα βαρέα τους όπλα, παράκτια και αντιεροπορικα, στην Ουκρανία;;

4 σχόλια:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Αποστρατικοποιούν de facto τα νησιά. Αυτό που θα πρέπει να ανησυχήσει την κοινή γνώμη με την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία δεν είναι τόσο τα ΒΜP1 αλλά η αποστολή βλημάτων ΠΒ 155 mm όπως και φυσιγγίων φορητού οπλισμού.

Τα πυραυλάκια δηλαδή...

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , πόσο δίκιο έχεις . 4.000.000 φυσίγγια 7.62 και τα καλάσνικοφ την ώρα που τα στελέχη κάνουν βολές με το μέτρο . Μια χαρά εξάσκηση θα έκαναν με τόσα φυσίγγια . Συν το ότι κάθε περιπολικό που κυκλοφορεί θα μπορούσε να έχει 2 καλάσνικοφ μέσα .
Ή 2 νησιά με 10.000 καλάσνικοφ οι εθνοφρουρές τους (και 500 rpg κάθε εθνοφρουρά) ..
Την δήλωση του μπουρδαλιά την είδατε , μετά την μικρασιατική καταστροφή είχαμε αύξηση του ΑΕΠ (προετοιμάζουν το έδαφος) . Και δυστυχώς δεν βλέπει τα ραδίκια ανάποδα ο προδότης .

kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα Νικόλα...πολύ σωστά όσα γράφεις. Στις βολές με διαμετρήματα φορητού οπλισμού η πλειοψηφία των κληρωτών στρατιωτών δεν ρίχνει πάνω από μισή γεμιστήρα σε κάθε βολή για λόγους οικονομίας οδηγώντας όμως σε κακή εκπαίδευση.

Πόσο εύκολα στείλαμε μεγάλο αριθμό σφαιρών όταν δεν έχουμε επαρκή ποσότητα για εκπαίδευση;; Δες αυτό το βίντεο από βολές Εθνοφυλάκων.

https://www.youtube.com/watch?v=3XbgVCyhRbw

Ανώνυμος είπε...

ο Ροζενστάιν κ.Λύκαστρε αυτή την αποστολή ζωής έχει παλαιώθεν.Απορώ που απορείτε