ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Κατάλαβες Βρασίδα ή να στο ζωγραφίσω κιόλας;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Να στο εξηγήσω εγώ ρε Βρασίδα αφού αδυνατείς να το εξηγήσεις μόνος σου. Βλέπεις Βρασίδα μου εγώ δεν είμαι πολιτικός ούτε και σκοπεύω να γίνω, ούτε και η politicaly correct συμπεριφορά με διακρίνει και έτσι τα λέω χύμα και τσουβαλάτα και όπως ακριβώς βλέπω και κατανοώ την κατάσταση. 
 
Μετά την 10ετή κρίση των μνημονίων, την καταλήστευση του εθνικού μας πλούτου και των αποθεματικών μας, την εκδίωξη 1,5 εκ νέων ανθρώπων ως μετανάστες, την πανδημική κρίση που διέλυσε την εφοδιαστική αλυσίδα και τα τελευταία απομεινάρια παραγωγής, την μεταπανδημική στασιμοπληθωριστική κρίση, την αύξηση του δημοσίου χρέους το οποίο πρέπει κάπως να αποπληρώνεται, την απομύζηση του όποιου πλεονάσματος το οποίο έφυγε στο εξωτερικό για πληρωμή εμβολίων ράπιντ, καναλιών και ΜΜΕ, παγουρίνο, σκοιλ ελικίκου, διάφορες αναθέσεις και επιδομάτων, την αδυναμία της εργατικής και μεσαίας τάξης να καταβάλουν πλέον φόρους και εισφορές και να εξυπηρετούν ρυθμίσεις, έχουν ως αποτέλεσμα να αδειάσουν τα ταμεία και να μην μπορεί το κράτος να μαζέψει αλλιώς χρήματα για τις πάγιες έστω δαπάνες του.
 
Αποτέλεσμα είναι να επιτρέψει έμμεσους φόρους που αναγκαστικά θα πληρώσουν οι πολίτες μέσω ρητρών αναπροσρμογής που στην συνέχεια θα φορολογήσει όπως είπε κατά 90% αυτά τα υπερκέρδη (έξυπνο ε;) και θα επιστρέψει πίσω ψίχουλα και μέσω των φόρων των καυσίμων που αναγκαστικά οι πολίτες πάλι θα πληρώνουν αφού δεν μπορούν να περιορίσουν μετακινήσεις αλλά και του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά διαβίωσης και αυτό θα συνεχιστεί μέχρι το τελικό μπαμ.
 
Κατάλαβες Βρασίδα ή να στο ζωγραφίσω κιόλας;;
 
Επειδή εσύ Βρασίδα ένιωθες τόσα χρόνια ασφαλής είτε γιατί δεν χρώσταγες σε τράπεζες - και δεν σου έκλειναν το σπίτι και την επιχείρηση σου και όσα χρήματα μάζευαν από τις κατασχέσεις τα έβγαζαν στο εξωτερικό - είτε επειδή είχες μια δουλίτσα και βολευόσουν, σημαίνει ότι δεν θα ξυπνήσεις μια μέρα και θα κινδυνεύεις να χάσεις τα πάντα;; 
 
Βλέπεις όποιος εκτοπίζεται από την αγορά εργασίας, είτε γιατί μένει άνεργος είτε γιατί μεταναστεύει, όποιος φτάσει σε όρια εξαθλίωσης και δεν μπορεί να καταβάλει φόρους και εισφορές, τότε το αναλογούν ποσοστό του επιμερίζεται στους υπόλοιπους που ακόμα μπορούν να πληρώνουν. Όσοι περισσότεροι δεν μπορούν τόσο μεγαλύτερο ποσοστό μετακυλίεται και επιμερίζεται στους υπολοίπους αυξάνοντας τις δικές τους υποχρεώσεις.
 
Αυτά τα λέγαμε χρόνια αλλά ποιός άκουγε;; Όταν καίγεται το σπίτι του διπλανού σου κινδυνεύει να πάρει φωτιά και το δικό σου.
 
Το θηρίο βλέπεις θα πιεί την ίδια ποσότητα αίματος για να τραφεί. Δεν έχει σημασία αν την πιεί από πολλούς ή από λίγους.
 
Μέχρι ο τελευταίος να αφαιμαχθεί οπότε πιθανόν να πεθάνει και το θηρίο από ασιτία.Κατάλαβες Βρασίδα ;; ¨Όπως ακριβώς αυξάνεται ο ΕΝΦΙΑ ενώ πέφτει η κίνηση στην αγορά των ακινήτων..ΕΔΩ.
 
Μια και το φερε η κουβέντα σου πα ότι νοικιάζω τα ποδήλατα μου σε ανταγωνιστική τιμή; 🙂

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και πως θα γίνει δηλαδή. Τόσες τσέπες γεμίσαμε με απ ευθείας αναθέσεις δισεκατομυριων λόγω κορονοϊου. Τόσους μετακλητούς συμβούλους παρκάραμε στο Δημόσιο. Βαλε και μια μικρή καβατζα δισ για την οικογενεια. Κανε σουμα και βλέπεις γιατί οι φόροι στην μπετζινα πάνε στην ανάπτυξη "μας". Δεν βγαινουμε σας λεω

Μμ. είπε...



Είμαστε μα ωραία τσεπόσφαιρα εδώ μέσα είμαστε.
Είδησι δεν παίρνομε καν ότι μας έχει κεχεσμένους και αυτή η - πώς την είπαμε - η σωστή πλευρά της ιστορίας της εθνικής μας μαλακίας.

Ανώνυμος είπε...

Νομιζε ο βρασιδας οτι θα κλεισει τη πορτα του σπιτιου του και το προβλημα θα μεινει απ'εξω. παντως υπαρχουν ακομα μαιντανοι που ειναι σιγουροι οτι θα τη βγαλουν στο φτερο. γιαυτο και ακομα τα ποσοστα των ευρωλιγουρηδων δεν πεφτουν . για ολους εχει γλαροσουπα, μη σπρωχνετε.