ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 30 Μαΐου 2023

Η δεύτερη φάση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί να ξεκινήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μεταξύ των ημερομηνιών από 12 έως 24 Ιουνίου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Με βάση πληροφορίες που μας ήρθαν διακριτικά, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η δεύτερη φάση του 3ου Παγκοσμίου Πολέμου μπορεί να ξεκινήσει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, μεταξύ των ημερομηνιών από 12 έως 24 Ιουνίου. Η μεγαλύτερη αεροπορική «άσκηση» του ΝΑΤΟ - Air Defender 23 - λαμβάνει χώρα σε εκείνη τη χρονική περίοδο· μπορεί να καλύψει την «Αντεπίθεση» της Ουκρανίας.

Το ΝΑΤΟ θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη αεροπορική του άσκηση στην ιστορία, που ονομάζεται «Air Defender 2023» στις 12 Ιουνίου. Το Air Defender 23 θα είναι η πιο σημαντική στρατιωτική άσκηση που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στους ευρωπαϊκούς ουρανούς. Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι  αεροπορικές δυνάμεις  25 εθνών.

Πιο συγκεκριμένα, το Air Defender 23 θα αντιπροσωπεύει την πιο εκτεταμένη άσκηση ανάπτυξης αεροπορικών δυνάμεων στην ιστορία του Οργανισμού Βορειοατλαντικής Συνθήκης , κοινώς ΝΑΤΟ. Στην πρωτοφανή εκδήλωση θα συμμετέχουν έως και 10.000 συμμετέχοντες στην άσκηση που θα εκπαιδεύσουν τις πτητικές τους δεξιότητες με περίπου 220 αεροσκάφη . Η στρατιωτική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο και υπό τη διοίκηση της γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας, ή Luftwaffe.

Με τη δημιουργία αυτής της κοινής άσκησης, το Air Defender 23 στοχεύει να ενισχύσει και να βελτιστοποιήσει τη συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του ΝΑΤΟ και να δείξει τη δύναμη της συμμαχίας. Ποιες είναι όμως ακριβώς οι δεξιότητες που σκοπεύει να εκπαιδεύσει το Air Defender 23;

Τα 25 συμμετέχοντα έθνη σχεδιάζουν να διερευνήσουν πώς θα αντιδράσουν και θα συνεργαστούν οι αντίστοιχες αεροπορικές δυνάμεις τους σε περίπτωση στρατιωτικής κρίσης. Κυρίως, το Air Defender 23 θα είναι μια ευκαιρία να αξιολογηθεί η κοινή αερομεταφερόμενη απόκριση των συμμετεχόντων σε μια υποθετική έκτακτη ανάγκη. Σε αυτό το πλαίσιο,  η Γερμανία  θα λειτουργήσει ως κόμβος συλλογικής άμυνας για τον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο.

Τα 25 κράτη που συμμετέχουν περιλαμβάνουν Βέλγιο, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιταλία, Ιαπωνία, Λετονία, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Νορβηγία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ισπανία, Σουηδία, Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες και Ελλάδα.

Για να μην το κουράζω πολύ θα σας πως ότι ΔΕΝ μετακινούνται τόσα πολλά πολεμικά αεροπλάνα  από τόσες χώρες, από  την άλλη άκρη του κόσμου - και ακριβώς έξω από μια συνεχιζόμενη ζώνη σύγκρουσης στην Ουκρανία - απλώς για να κάνουμε μια «άσκηση. "

Μήπως η "άσκηση" είναι κάλυψη για μια πραγματική επίθεση;;

Οι αναγνώστες μπορεί να θυμούνται ότι μια άλλη άσκηση του ΝΑΤΟ η "BaltOps-2022" χρησιμοποιήθηκε ως κάλυμμα για την εγκατάσταση εκρηκτικών στους αγωγούς φυσικού αερίου NordStream 2. Αυτό αποκαλύφθηκε από τον διερευνητικό δημοσιογράφο Seymour Hersh, ο οποίος έδειξε ότι το καθεστώς Μπάιντεν σχεδίασε τη βομβαρδιστική επίθεση στο Nordstream στον Λευκό Οίκο, ανέπτυξε εξειδικευμένους δύτες από μια ομάδα έξω από την ερευνητική αρμοδιότητα του Κογκρέσου, για να τοποθετήσουν εκρηκτικά που θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν από ειδικούς ήχους που εκπέμπονται από σημαδούρα σόναρ. Τρεις περίπου μήνες μετά την άσκηση BaltOps-22, ανέφερε ο Hersh, ένα αεροπλάνο της νορβηγικής πολεμικής αεροπορίας στάλθηκε για να ρίξει στον αέρα τον ειδικό σημαντήρα σόναρ που εκπέμπει ήχους, ο οποίος πυροδότησε τα υποβρύχια εκρηκτικά, καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του αγωγού Nordtream 2.

Έτσι, το ΝΑΤΟ που χρησιμοποιεί μια «άσκηση» για να καλύψει μια πραγματική στρατιωτική επιχείρηση, δεν είναι κάτι καινούργιο και είναι ακόμα φρέσκο  ​​στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων. Ερχόμαστε στο σήμερα, και το ΝΑΤΟ σχεδιάζει τη μεγαλύτερη άσκηση αεροπορικής επιδρομής στην ιστορία. Το κάνει ακριβώς έξω από τη ζώνη σύγκρουσης Ουκρανίας-Ρωσίας. Ρε, τι σύμπτωση!

Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει την Ουκρανία και προμηθεύει στην Ουκρανία τεράστια χρηματικά ποσά και στρατιωτικά όπλα/πυρομαχικά.Κανένα από αυτά δεν κατάφερε να ανατρέψει το ρεύμα προς όφελος της Ουκρανίας. Η Ρωσία κερδίζει, αργά-αλλά-σίγουρα. Στην πραγματικότητα, η Ουκρανία ΧΑΝΕΙ τόσο άσχημα, που τα δικά τους στρατεύματα έχουν αρχίσει να πυροβολούν στο κεφάλι τους ίδιους τους αξιωματικούς τους για να μην εμπλακούν στην μάχη.

Τώρα, οι χώρες του ΝΑΤΟ έχουν δώσει σχεδόν ότι μπορούν να δώσουν στην Ουκρανία, και όμως η Ουκρανία εξακολουθεί να χάνει.

Έτσι το ΝΑΤΟ φτάνει σε ένα σημείο καμπής: Είτε παραδέχονται ότι δεν μπορούν να βοηθήσουν την Ουκρανία να νικήσει τη Ρωσία, είτε θα μπουν φανερά στον πόλεμο στο πλευρό της Ουκρανίας. Αυτό φαίνεται να δείχνουν όλες οι ενδείξεις. Η μόνη ευκαιρία που έχει η Ουκρανία να αλλάξει το ρεύμα, και η ΜΟΝΗ ευκαιρία που έχει το ΝΑΤΟ να σώσει το πρόσωπο αφού απέτυχε όλη η βοήθειά του προς την Ουκρανία, είναι να έρθει το ΝΑΤΟ απευθείας στη σύγκρουση. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: η Ρωσία δεν έχει επιτεθεί στο ΝΑΤΟ. Επιπλέον, η Ουκρανία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.

Για να έρθει λοιπόν το ΝΑΤΟ στην απευθείας σύγκρουση, πρέπει να υπάρξει κάποια ενέργεια ή γεγονός, που θα «δικαιολογούσε» την είσοδο του ΝΑΤΟ στον αγώνα.  Πως μπορεί να δημιουργηθεί αυτό το περιστατικό.

Εδώ και μήνες, ο κόσμος ακούει για την επερχόμενη «Αντεπίθεση της Ουκρανίας». Έχει ειπωθεί επανειλημμένα ότι η Ουκρανία πρόκειται να ξεκινήσει κάποια αιχμηρή προσπάθεια, για να απωθήσει τη Ρωσία από τις Περιφέρειες Λουχάνσκ, Ντόνετσκ, Χερσώνα και Ζαπορόζιε (κράτη) που ψήφισαν να αποσχιστούν από την Ουκρανία και να ενταχθούν στη Ρωσία, και να ανακτήσει τον έλεγχο της Κριμαίας, η οποία αποσχίστηκε με ψηφοφορία το έτος 2014.

Πρόσφατα, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Δύση αναφέρουν επίσης ότι οι ΗΠΑ, μέσω του ΝΑΤΟ, εργάζονται για να δώσουν μαχητικά αεροσκάφη τέταρτης γενιάς F-16 στην Ουκρανία και να εκπαιδεύσουν Ουκρανούς πιλότους να χειρίζονται αυτά τα αεροσκάφη. Δυστυχώς για την Ουκρανία, η εκπαίδευση ενός πιλότου μαχητικού δεν γίνεται γρήγορα. Χρειάζεται πάνω από ένα χρόνο.

Ακόμη χειρότερα οι ΗΠΑ όχι μόνο πιέζουν τους συμμάχους τους στο ΝΑΤΟ να δωρίσουν F-16 αλλά οι ΗΠΑ επιμένουν επίσης τα αεροπλάνα να είναι τύπου με ειδικές τροποποιήσεις, επιτρέποντας σε αυτά τα αεροσκάφη να μεταφέρουν, πυρηνικές βόμβες και οι Ουκρανοί πιλότοι εκπαιδεύονται στη χρήση τους!

Αυτή η απαίτηση των ΗΠΑ αντιμετωπίστηκε με έντονη αντίθεση από αρκετούς συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο, οι πληροφορίες λένε , ότι το ΝΑΤΟ σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα περιστατικό στο οποίο μπορούν να δικαιολογήσουν την είσοδο του ΝΑΤΟ στον πόλεμο και να χρησιμοποιήσουν την επερχόμενη «Ουκρανική Αντεπίθεση» ως μέσο για να το κάνουν αυτό.

Οι πληροφορίες υποδεικνύουν ποια είναι τα ακόλουθα σενάρια  εντός σχεδίου:

ΣΕΝΑΡΙΟ "Α"

1) Η Ουκρανία χορηγεί την άδεια στο ΝΑΤΟ να εισέλθει στον εναέριο χώρο της για να δημιουργήσει μια εθνική ζώνη απαγόρευσης πτήσεων. Το ΝΑΤΟ συμφωνεί και μπαίνει.

2) Η Ρωσία έχει ήδη προειδοποιήσει ότι θα εμπλακεί και θα καταστρέψει τέτοια ξένα αεροσκάφη. Η Ρωσία τότε κάνει ότι λέει ότι θα έκανε, το ΝΑΤΟ ουρλιάζει ότι «δέχθηκε επίθεση από τη Ρωσία» και συνεχίζει σαν τον Donkey Kong.

ΣΕΝΑΡΙΟ "Β"

Α) Τα «ουκρανικά F-16» μπαίνουν στον αγώνα και εξαπολύουν επιθέσεις στην πραγματική Ρωσία. Το Belgorad είναι η πιθανή ζώνη επίθεσης. Επειδή όμως δεν υπάρχουν ειδικευμένοι Ουκρανοί πιλότοι, τα αεροπλάνα θα πετάνε από Βρετανούς και Αμερικανούς πιλότους.

Β) Η Ρωσία καταρρίπτει τα αεροπλάνα είτε στην Ουκρανία είτε στο εσωτερικό της Ρωσίας.

Γ) Όταν οι πιλότοι είτε συλληφθούν ζωντανοί είτε σκοτωθούν στη μάχη, τα σώματά τους θα αποδείξουν ότι ήταν Βρετανοί και Αμερικανοί.

Δ) Η Ρωσία δηλώνει ότι έχει δεχτεί επίθεση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και τους κηρύσσει τον πόλεμο.

ΣΕΝΑΡΙΟ "Γ"

Περιλαμβάνει και το σενάριο "Α" και το σενάριο "Β" παραπάνω.

1) Το ΝΑΤΟ λαμβάνει άδεια εισόδου στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας για τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων και το ΝΑΤΟ εισέρχεται.

2) Ουκρανικά F-16 εισέρχονται στη Ρωσία και επιτίθενται.

3) Τα αεροπλάνα του ΝΑΤΟ προειδοποιούν τους εισερχόμενους Ρώσους υπερασπιστές ότι δεν μπορούν να επιτεθούν στα ουκρανικά αεροπλάνα διαφορετικά θα χτυπηθούν από περίπου 200 αεροπλάνα του ΝΑΤΟ.

4) Η Ρωσία λέει και στην Ουκρανία και στο ΝΑΤΟ τι είναι τι, και αρχίζει να τους χτυπά όλους.

Προς υποστήριξη αυτών των σχεδίων, μπορώ επίσης να αναφέρω ότι το USS Gerald R. Ford πραγματοποίησε μια εμφάνιση στο λιμάνι στο Όσλο της Νορβηγίας την περασμένη εβδομάδα, περνώντας τέσσερις ημέρες στο λιμάνι. Εμφανίστηκε να  μπαίνει στο λιμάνι του Όσλο στην παρακάτω φωτογραφία:

 

Το USS Gerald Ford είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο στον κόσμο και μεταφέρει πάνω από 90 αεροσκάφη για μάχη. Διαθέτει ακόμη και μικρά δεξαμενόπλοια ανεφοδιασμού κατά την πτήση. Μοίρες μαχητικών αεροσκαφών του μπορούν να απογειωθούν, να ανεφοδιαστούν με καύσιμα κατά την πτήση, να εισέλθουν στη βορειοδυτική Ρωσία για να εξαπολύσουν επιθέσεις και να επιστρέψουν στο αεροπλανοφόρο.

Έτσι, η Ρωσία θα αντιμετώπιζε έντονες αεροπορικές μάχες στην Ουκρανία, έντονες αεροπορικές επιδρομές στο Μπελγκοράντ και άλλες αεροπορικές επιδρομές στη βορειοδυτική Ρωσία από μαχητικά του USS Gerald Ford, ενώ τα αμερικανικά αεροπλανοφόρα στον Ειρηνικό πλέουν από την Ιαπωνία και ίσως εξαπολύουν πρόσθετες επιθέσεις κατά ανατολική Ρωσία, από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι πληροφορίες ισχυρίζονται ότι αυτή η μαζική σειρά χτυπημάτων θα κατακλύσει αμέσως τις συμβατικές δυνάμεις της Ρωσίας, αλλά λέει ότι το ΝΑΤΟ καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα ανάγκαζε τη Ρωσία να ασκήσει αγωγή για ειρήνη.   Να με συμπαθάνε οι "φωστήρες" του ΝΑΤΟ αλλά αυτό το συμπέρασμα τους είναι λανθασμένο.

Λέω ότι μια τέτοια συντριπτική επίθεση θα ανάγκαζε τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα επειδή διακυβεύεται η επιβίωση της χώρας της.

Λέω, εάν η Ρωσία πρέπει να καταφύγει σε πυρηνικά, δεν θα είναι κάποια μικρά, τακτικά πυρηνικά σε ένα πεδίο μάχης. Λέω ότι είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν μεγάλες, στρατηγικές εκτοξεύσεις, εναντίον δυτικών κέντρων λήψης αποφάσεων, κάτι που ακριβώς προειδοποίησε η Ρωσία ότι θα κάνει εάν η Δύση παρέμβει στις ρωσικές επιχειρήσεις της Ουκρανίας.

Άρα συνεχίζω και λέω ότι το χρονικό παράθυρο 12-24 Ιουνίου είναι μαι επικίνδυνη περίοδος για μια ολική μετωπική σύγκρουση που πλέον φαίνεται αναπόφευκτη.Εάν αυτό συμβεί ( μπορεί και να μην συμβεί ) υποψιάζομαι ότι στη Δύση θα χτυπηθούμε με πυρηνικά πολύ νωρίς στη σύγκρουση.

Η μία μεταβλητή που δεν μπορώ να λάβω υπόψη μου, είναι εάν η Ρωσία είναι σε θέση να εμποδίσει μια πιθανή αντεπίθεση της Ουκρανίας, χρησιμοποιώντας πυραυλικά πλήγματα που αφαιρούν τις αποθήκες όπλων που απαιτούνται για μια τέτοια Αντεπίθεση.

Εάν η Ρωσία είναι σε θέση να εξαλείψει ένα μεγάλο μέρος από τα λίγα όπλα που έχει απομείνει στην Ουκρανία, τότε η ανάληψη των παραπάνω σεναρίων θα ήταν εντελώς μάταιη για το ΝΑΤΟ εκτός και αν . . . . εκτός . . . . Όλη αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία είχε στηθεί για να ανοίξει το δρόμο για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας ούτως ή άλλως. . . και ότι και αν συμβεί εντός και στην Ουκρανία δεν είχε ποτέ σημασία.   

Υ.Γ Δεν θα εμπλακεί μόνο η Ρωσία, αλλά και η Κίνα. Η Κίνα θα διαδραματίσει πολύ σημαντικό ρόλο όταν αυτός ο πόλεμος ξεκινήσει σε υπερένταση. Η Κίνα θα εισβάλλει  στην Ταϊβάν.

Υ.Γ 1  Και μην την ιδιαίτερη σημασία της 22ας Ιουνίου 1941. Αυτή ήταν η ημέρα που οι Ναζί ξεκίνησαν την Επιχείρηση Μπαρμπαρόσα: η ολοκληρωτική αιφνιδιαστική εισβολή στη Σοβιετική Ένωση.

 

 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σενάριο Β-α': Βρεταννοί πιλότοι πετούν με ξένα διακριτικά
Όπως "Αττίλας 2" το '74 στην Κύπρο......
Στον 1ο Ατίλλα έριξαν ένα κάρο αεροπλάνα των τούρκων, στον 2ο 1 μόνο,και ο πιλότος ήξερε μόνο αγγλικά..........

Ξενοδόχωφ

Ανώνυμος είπε...

Αυτό το ξέρατε κ.Λύκαστρε;;Παρ'όλο που στο μπέρκερ μπαίνει μαγιονέζα, τα ιπτάμενα μπιφτέκια δεν συνεννοούνται -λέει η σελίδα - με τα Ραφάλ...........

https://www.enoplos.gr/2023/05/rafale-f-35-dassault.html
Ξενοδόχωφ

ΗΛΊΟΥ ΑΛΚΗ είπε...

 @ΛΥΚ

"Όλη αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία είχε στηθεί για να ανοίξει το δρόμο για έναν πόλεμο κατά της Ρωσίας ούτως ή άλλως. . . και ότι και αν συμβεί εντός και στην Ουκρανία δεν είχε ποτέ σημασία."




ΠΙΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΧΤΥΠΑΣ!

Ανώνυμος είπε...

Είναι αυτή η άσκηση που δεν μας κάλεσαν και 'μεις λυσσάξαμε να μπούμε; Γεια σου ρε ελλαδικέ στρατέ με τα ωραία σου...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα , βρωμάει προετοιμασία πλήρους πολέμου με την μεγάλη έμφαση στον αεροπορικό αγώνα . Αν δει ότι χάνει η Ρωσία θα πετάξει μανιτάρια και όχι μέσα στην Ουκρανία μόνο (εκεί θα έχει μόνο κρανία μάλλον) . Αν το αντιαεροπορικό της σύστημα και του ηλεκτρονικού πολέμου της Ρωσίας περιορίσει τα αεροσκάφη του ΝΑΤΟ μπορεί να μην επεκταθεί ή η καταστροφή των επίγειων αποθεμάτων που λες , αλλά πόσα είναι μέσα στην Πολωνία παρκαρισμένα . Τραβάν το σκοινί οι τρελοί με το ζόρι , εμείς να την γλιτώσουμε και να μην στείλουμε στρατό . Όπως λες θα ανοίξουν ταυτόχρονα όλα τα μέτωπα του πλανήτη για κατακερματισμό δυνάμεων του ΝΑΤΟ , Ταϊβάν , Ιράν , Πακιστάν , Αζερμπαϊτζάν , Τουρκία , Σερβία κτλ .
Ξενοδόχωφ βάλε από τώρα airbnb το ξενοδοχείο για τον χειμώνα για βόρειοευρωπαίους , θα είσαι υπερπλήρης από όσους θα θέλουν να σωθούν από την Ρώσικη μπότα . Ευτυχώς που δεν έχουμε λεφτά και δεν έχουμε κλείσει διακοπές οι υπόλοιποι φέτος να είμαστε στην έδρα.......
Τελευταίες προσποιήσεις είναι αυτές του ΝΑΤΟ αλλά δεν πιάνουν .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

Σεναριο Δ: δεν συμβαινει τιποτα απο τα παραπανω και η SMO συνεχιζει ως εχει.

ΛΟΚΙ