ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 14 Απριλίου 2023

Πεζικό ο βασιλιάς των όπλων!!!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Πεζικό ο βασιλιάς των όπλων!!!! 

Το Πεζικό μάχεται δια πυρός, ελιγμού και κινήσεως, κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες, σε οιονδήποτε έδαφος, ημέρα και νύκτα, να κατακτά το έδαφος, να καταστρέφει ή να αιχμαλωτίζει τον εχθρό, να τον εκδιώκει από τις θέσεις του και να εξασφαλίζει τη διατήρηση του καταληφθέντος εδάφους, αποκρούοντας την έφοδο του εχθρού με πυρά, αγώνα εκ του συστάδην και αντεπιθέσεις. 

Αυτό επιτυγχάνεται με την προετοιμασία εδάφους και την προετοιμασία μάχης, δυο όροι ιδιαίτερα σημαντικοί για το προσωπικό του Πεζικού . Για αυτό οι έφεδροι πρέπει να εκπαιδεύονται , όπου και όπως μπορούν. 

Δεν είναι μόνο η ΛΕΔΕΦ η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, ούτε μόνο η άσκηση Μακεδονομάχος που γίνεται κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλές άλλες ευκαιρίες για εξάσκηση , όπου συμμετέχουν πολλές ομάδες τόσο από την Ελλάδα ( Θεσσαλονίκη, Άργος, Τρίκαλα, Ιωάννινα, Αθήνα, Σαλαμίνα, Βόλο, Καβάλα, Κοζάνη, Χανιά, Λέχαινα, Αλεξανδρούπολη, Ηράκλειο, Πάτρα, Πάρο, Σέρρες, Αμφίκλεια, Μυτιλήνη, Ρόδο, Λάρισα, Βέροια, Γρεβενά και Λαμία.) , όσο και ομάδες από το εξωτερικό, όπως ομάδες από , Σερβία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία και Αγγλία.  Όπου εκεί γίνεται εφαρμογή των αρχών και των ικανοτήτων σε δεδομένο τακτικό πλαίσιο. 

Το ποιο σημαντικό σε κάθε άσκηση όπως στον Μακεδονομάχο δεν είναι μόνο ότι βγάζει πολεμιστές. Δεν είναι οι τακτικές περιπόλων, οι πολεμικές ή οι ιατρικές γνώσεις. Δεν είναι η Αναγνώριση επί του πεδίου. Το πιο σημαντικό της άσκησης Μακεδονομάχος είναι ότι βγάζει ανθρώπους. 

Σε φτάνει στα όρια της εξάντλησης. Όταν η πείνα και η κόπωση σε καταβάλει, τα ρούχα σου έχουν βραχεί, δεν βλέπεις στο σκοτάδι, πεινάς και σου τελειώνουν το νερό και τα τρόφιμα εκεί δημιουργούνται άνθρωποι. Εκεί θα δώσεις το φαγητό σου στον διπλανό σου, θα μοιραστείς το νερό σου, θα δώσεις ένα αδιάβροχο σε έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις πιθανών για να μην βραχεί, κρυώσει και πάθει υποθερμία. Εκεί δημιουργούνται οι πραγματικοί μαχητές. Και οι άνθρωποι.

Σε μια εποχή που οι άνθρωποι έχουν χάσει όλες τις ηθικές αξίες τους κάπου σε κάποια βουνά δημιουργούνται άνθρωποι με ηθικές αξίες και κώδικες. Που μοιράζονται ακόμα και αν στερηθούν οι ίδιοι. Όταν δύο άτομα από το περίπολο  βοηθάνε ο ένας τον άλλον να περάσουν ένα ποτάμι. Στο σκοτάδι της ατομικότητας και του μίσους της εποχής μας κάπου δημιουργούνται άνθρωποι ακόμα. Που ακόμα και αν ο μέσος άνθρωπος βλέπει μόνο πόλεμο, εκεί υπάρχει μόνο αγάπη προς τον συνάνθρωπο.

1 σχόλιο:

KALLISTRATOS FM είπε...

ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΔΡΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ