ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 9 Απριλίου 2023

Από το 1919 έως το 2023 τίποτε δεν άλλαξε.!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στον άνωθεν χάρτη βλέπουμε τις κατευθύνσεις επιθέσεως των μπολσεβίκων στην Κριμαία -Χερσώνα - Οδησσός το 1919. Προσέξτε την κατεύθυνση ανατολικά του π. Δνείπερου, από βορά προς νότο, που καταλήγει Σεβαστούπολη.

Σήμερα η γεωμετρία βασικής σχεδίασης αναμενόμενης επίθεσης των Ουκρανικών Δυνάμεων θα αλλάξει λίγο, λόγω διάταξης των Ρωσικών Δυνάμεων βορειότερα, οπότε εκτιμάται μετατόπιση ανατολικά προς Μελιτόπολη. Φυσικά η επιχειρησιακή σχεδίαση- διεξαγωγή εξαρτάται από τεχνολογία, αστικοποίηση, ΔΜ και αμυντική διάταξη αντιπάλου. Όπως βλέπουμε στην εικόνα κάτωθεν.

Στη σχεδίαση θέτουμε τους αντικειμενικούς σκοπούς μας με βάση: τον αντίπαλο, τον καιρό, το έδαφος και τις δικές μας δυνατότητες. Φυσικά στην διεξαγωγή μπορεί όλα να ανατραπούν.

Εκτίμηση ιστολογίου για το τι συμβαίνει στο Bakhmut.

Εκτίμηση: Πολυάριθμες Ουκρανικές εφεδρείες θυσιάζονται ηρωικά, για να προξενήσουν τη μέγιστη δυνατή φθορά στις Ρωσικές Δυνάμεις. Από την άλλη, οι Ρώσοι θυσιάζουν χρόνο εμπλεκόμενες με min δυνατές δυνάμεις και max δυνατή ισχύ πυρός, ώστε να πετύχουν κατάληψη εδάφους και max καταστροφή εχθρού με min KIA.

Η ισχύς καταναλώνεται, δεν θυσιάζεται. Η κατάληψη εδάφους αφορά στo Bakhmut. Η οικονομία δυνάμεων είναι θεμελιώδης αρχή πολέμου και πιστεύω ότι οι Ρώσοι την εφαρμόζουν στο μέγιστο δυνατό. 

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εκεί δεν έστειλε ο άλλος "εθνάρχης -σκατά στον τάφο του "(στην Κρήτη), μπεν ζελόν τις επίλεκτες δυνάμεις κατά του Στάλιν, για να μην έχει το '22 το Μικρασιατικό μέτωπο αξιομαχότατες μονάδες, και "πάτημα" ο ομοαίματος εκ Γεωργίας να βοηθήσει τον "Αδελφό εν Στοά" του Μπεν Ζελόν Κεμάλ;
γράφω αρκετές χαριτομενιές εδώ μέσα, αλλά τα πορτραίτα Κεμάλ "Λευτέρη" είναι δίπλα δίπλα στη Στοά του Λονδίνου......

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Nαι κ.Ξενοδόχε εκεί. Πολύ σωστά, οι Σκύθες πάντα τα πηγαίνανε μια χαρά με τους νεότουρκους.Την καλημέρα μου.