ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 27 Απριλίου 2023

Αυτό που μας λέει ο Γιάνης έχει ένα ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Αν είχε έστω και λίγο χιούμορ ο Γιάνης (με το ένα ν), δηλαδή λίγο μυαλό, στην ερώτηση του άλλου χάχα "πόσες Δήμητρες χρειάζονται για ένα πιτόγυρο" , θα έπρεπε να απαντήσει:
 
"Σύμφωνα με την σημερινή ισοτιμία, όσα δύο ρεπό του Χατζηδάκη"
 
Και τα ρέστα από το 50αρι, σε bitcoins περικαλώ, θα πρόσθετε ο Μπακαλόγατος.
 
Ο Βαρουφάκης έχει κάνει σημαία το πρόγραμμα “ΔΗΜΗΤΡΑ” και την πρόταση του για ένα εναλλακτικό σύστημα συναλλαγών εντός του ευρώ.Η πρόταση ξεκινάει με ένα ΔΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, που ξεπερνιέται με μια “δημιουργική ακροβασία”, προς χάριν τεκμηρίωσης της υπόλοιπης μεθοδολογίας, την οποία προσωπικά κρίνω εξαιρετική… (μόνο την μεθοδολογία).
Το κακό είναι, ότι το ΔΟΜΙΚΟ πρόβλημα που στηρίζει όλο το εγχείρημα την επιτυχία του, δεν ξεπερνιέται
 
Με δυο λόγια, στηρίζει έναν κύκλο οικονομίας, στα χρήματα που οφείλει το Ελληνικό δημόσιο σε ιδιώτες και καθυστερεί έως και 18 μήνες να τα εξοφλήσει. Με το σύστημα Βαρουφάκη, τα χρήματα αυτά μπαίνουν στην οικονομία ΑΜΕΣΑ με ένα μηχανισμό αλληλόχρεων συναλλαγών.
 
Όμως με αυτόν τον τρόπο, στερείται το Ελληνικό δημόσιο τον “πιστωτικό χρόνο”, που είναι τόσο απαραίτητος για το κράτος, όσο και οι μεταχρονολογημένες επιταγές για τους ιδιώτες. Επίσης δεν δημιουργεί σε καμία περίπτωση ΕΣΟΔΑ και αναπτυξιακούς πόρους, αφού ουσιαστικά ανακυκλώνει τα ίδια χρήματα σε έναν αέναο κύκλο που μόνος χαμένος είναι το Δημόσιο…
 
(δεν με χαλάει να είναι χαμένο το Δημόσιο απέναντι στους πολίτες, απλά δεν μπορώ να ακούω μονότονα από το 2015 την ίδια “πάσχουσα” πρόταση, όταν υπάρχει η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ λύση - πρόταση του “συμπληρωματικού νομίσματος”)...
 
Υ.Γ  Οι βαρουφάκηδες ποτέ δεν θα μπορέσουν να σκεφτούν εκτός του κάδρου που είναι προγραμματισμένοι. Θα σκεφτούν ξέρετε πότε;; Όταν ακουστεί το μπανκ μπαμ αλλά και πάλι πίσω θα έχουν μείνει.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: