ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Περιμένοντας την Δεύτερη Ανάσταση.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Άντε Χρόνια Πολλά και περιμένουμε στις 21 Μαΐου και την Δεύτερη Ανάσταση.

Εκεί θα καεί το πελεκούδι, θα το κάψουμε.!! Για κάθε «Ιούδα» που φεύγει από τη ζωή μας ποδοπατώντας μας, θα έρχεται στη θέση του ένας «Ιωάννης» γεμάτος πίστη και αγάπη για μας.

Ο δικός μου Χρειστός (με ει)...από τα χρειστά ήθη.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τηρώντας τα έθιμα της Λαμπρής, σας έχω ζαλίσει σήμερα και σας τα έχω κάνει τσουρέκια, αλλά είδα αυτό το "χρηστά ήθη" , κι θέλω να πω τον πόνο μου, και μια εμπειρία που θα μας κάνει να καταλάβουμε περισσότερο γιατί έχουμε το σημερινό χάλι της Α-παιδείας.
Πριν 15-20 χρόνια είχα μια κουβέντα με τη φιλόλογο του γυμνασίου -Λυκείου του νησιού. Η κουβέντα ήρθε στο πως ο Εμμανουήλ, άλλαξε τ'όνομα του σε "Χριστός".
Εγώ υποστήριξα ότι η λέξη δηλώνει ιδιότητα, και προέρχεται από το "χρίσμα", δηλαδή ήταν κεχρισμένος/ο έχων το χρίσμα δηλ. πιστοποιημένος (από τους κριτές) ως πεφωτισμένος/γνώστης της υπέρτατης σοφίας, ενώ εκείνη μου απάντησε ότι ναι μεν είναι τίτλος ιδιότητας, αλλά προέρχεται από το "χρηστά ήθη", αυτό που νομικώς σήμερα αναγνωρίζεται ως γενικώς αποδεκτή συμπεριφορά ενός ενάρετου ανθρώπου. Δυστυχώς ήταν τόσο μεγάλο το σοκ από την διαπίστωση της αγραμματοσύνης ενός δασκάλου, όσο και η κακή ορθογραφική μου γνώση, που δεν ανταπάντησα ότι θα έπρεπε τότε να γράφεται με "η" η λέξη, και όχι με "ι"
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Η κουβέντα ήρθε στο πως ο Εμμανουήλ, άλλαξε τ'όνομα του σε "Χριστός".
Εγώ υποστήριξα ότι η λέξη δηλώνει ιδιότητα, και προέρχεται από το "χρίσμα", δηλαδή ήταν κεχρισμένος/ο έχων το χρίσμα δηλ."

Καλημέρα κ.Ξενοδόχε....όλες οι θρησκείες των ανθρώπων πάνω στον πλανήτη και το περιεχόμενο των φιλοσοφικών και θεολογικών βιβλίων καθώς και οι δάσκαλοι έχουν ΜΑΥΡΑ και ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ για την πορεία και το ποιος ήταν ο "Εν-ημ-ει-ηλ", ο οποίος εχρίσθη "Ιήσσων".

Ιησούς Ιάσων Ίαση...ΙΑΣΩΝ ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΙΜΗΝ ΑΝΗΡ/ΑΝΔΡΙ = ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ!!!!"

Το όνομα Ιάσων είναι πολύ κοντά σε εμάς δεν νομίζεις κ.Ξενοδόχε;; ΙΑ-σων και ΑΙ-σωνας ο πατέρας αυτού. Έχουμε το ΙΑ και το ΑΙ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΜΕΝΑ σε δύο σχεδόν ταυτόσημα ονόματα.!!Τυχαίο νομίζεις;;;

Απλά οι αγράμματοι άνθρωποι (δεν παίζει ρόλο πόσα πτυχία έχουν) έμποροι της θείας γνώσης ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ τις απλές αλήθειες των Αρχαίων Ελληνικών Ηλιακών Ιερέων της ουράνιας γνώσης που έδιναν απλόχερα ΠΡΙΝ την καταστροφή.

Όλα όσα βλέπεις γύρω σχετικά με τον Χρειστό/Χριστιανισμό και τις άλλες θρησκείες δεν είναι παρά μια διεστραμμένη εξέλιξη του ανθρωπίνου πνεύματος η οποία επίτηδες έγινε έτσι.