ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 11 Απριλίου 2023

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚΕΙ ΕΞΩ, ΣΤΑ ΜΟΥΛΩΧΤΑ
 
🔺️ Χθες "ξέφυγε" από την Λαγκαρντ ότι ευρώ...τέλος! Αρχίστε από τώρα να συνηθάτε στην ιδέα ότι αυτό θα είναι μόνο ψηφιακό οσονούπω. 
 
🔺️ Χθες, στις εαρινές συνεδριάσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) 2023, η Νομισματική Αρχή Ψηφιακού Νομίσματος (DCMA) ανακοίνωσε την επίσημη έναρξη λειτουργίας ενός διεθνούς ψηφιακού νομίσματος κεντρικής τράπεζας (CBDC), δηλαδή ένα κεντρικό κρυπτονομισμα τεχνολογίας όπως του ψηφιακού ευρώ, που ενισχύει την νομισματικής κυριαρχίας των συμμετεχουσών κεντρικών τραπεζών και συμμορφώνεται με τις πρόσφατες συστάσεις πολιτικής για τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης που προτείνονται από το ΔΝΤ.
 
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), που συμβολίζεται ως Χαρακτήρας Ü, είναι νομικά ένα χρηματικό εμπόρευμα, μπορεί να συναλλάσσεται σε οποιοδήποτε νόμισμα διακανονισμού νόμιμου χρήματος και λειτουργεί σαν ένα CBDC για την επιβολή τραπεζικών κανονισμών και την προστασία της οικονομικής ακεραιότητας του διεθνούς τραπεζικού συστήματος.
 
Οι τράπεζες μπορούν, κατά την σύσταση του ΔΝΤ, να επισυνάψουν κωδικούς SWIFT και τραπεζικούς λογαριασμούς σε πορτοφόλι ψηφιακού νομίσματος UMU και διασυνοριακές πληρωμές τύπου SWIFT μέσω ανταλλαγές ψηφιακών νομισμάτων παρακάμπτοντας πλήρως το αντίστοιχο τραπεζικό σύστημα στις καλύτερες τιμές χονδρικής συναλλάγματος και με στιγμιαία διακανονισμό σε πραγματικό χρόνο.
 
Σε μια συνέντευξη του ΔΝΤ με τον Tobias Adrian , Οικονομικό Σύμβουλο στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλώνει "Οι διασυνοριακές πληρωμές μπορεί να είναι αργές, ακριβές και επικίνδυνες. Στον σημερινό κόσμο των πληρωμών, οι αντισυμβαλλόμενοι σε διαφορετικές δικαιοδοσίες βασίζονται σε δαπανηρές σχέσεις εμπιστοσύνης για να αντισταθμίσουν την έλλειψη κοινού περιουσιακού στοιχείου διακανονισμού μαζί με κοινούς κανόνες και διακυβέρνηση. Φανταστείτε όμως να υπήρχε μια πολυμερής πλατφόρμα που θα μπορούσε να βελτιώσει τις διασυνοριακές πληρωμές—μετασχηματίζοντας ταυτόχρονα τις συναλλαγές σε ξένο συνάλλαγμα, τον επιμερισμό κινδύνου και γενικότερα τις χρηματοοικονομικές συμβάσεις».
 
Σύμφωνα με τον Darrell Hubbard , τον Εκτελεστικό Διευθυντή του DCMA, και τον επικεφαλής αρχιτέκτονα του UMU, «Αυτό το όραμα που εκφράζεται από το ΔΝΤ είναι η ακριβής λύση που προσφέρει το DCMA στις κεντρικές τράπεζες παγκοσμίως».
 
Υιοθετώντας μια αρχιτεκτονική του δημόσιου νομισματικού συστήματος παγκόσμιας τοπικής προσαρμογής, το UMU μπορεί να διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της κεντρικής τράπεζας κάθε συμμετέχουσας δικαιοδοσίας.
 
Σύμφωνα με τον Ντάρελ, "Το UMU δεν επιχειρεί να διαταράξει το διεθνές νομισματικό σύστημα. Αν στην πραγματικότητα, το ενισχύει βοηθώντας το ΔΝΤ να επιτύχει τη δηλωμένη εντολή του να παρέχει οικονομική και χρηματοπιστωτική σταθερότητα στα κράτη μέλη του ( sic...). Η UMU αλλάζει το παιχνίδι στο πώς -Οι συνοριακές πληρωμές πραγματοποιούνται και μετριάζουν την εποχιακή και συστημική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος».
 
Η νομοθεσία για το Πρότυπο Νόμου της Καθολικής Νομισματικής Μονάδας έχει συνταχθεί σε συνεργασία με πολλά κυρίαρχα κράτη. Σε αυτήν την προτεινόμενη νομοθεσία, το UMU δεν θα πρέπει να θεσπιστεί ως νόμιμο χρήμα για τη διαπραγμάτευση εγχώριων τιμών συναλλαγών εντός των κρατών ή διεθνών εμπορικών συμφωνιών. Αντίθετα, η νομοθεσία που προτείνει να θεσπιστεί το ΔΝΤ, το UMU ως συμπληρωματικό εμπόρευμα-χρήμα (digital asset) για την αποθήκευση αξίας, μετριάζει την πιθανή εποχιακή και συστημική υποτίμηση του τοπικού νομίσματος και θα δημοπρατηθεί ως νόμισμα πληρωμής κατά τη στιγμή του διακανονισμού.
 
Οι έμποροι και οι εμπορικοί εταίροι θα μπορούσαν να δεχτούν το UMU για την ισοδύναμη αγοραία αξία για τα αγαθά και τις υπηρεσίες τους που τιμολογούνται σε οποιοδήποτε εθνικό νόμιμο χρήμα. Το UMU έχει ενσωματωμένες συναλλαγματικές ισοτιμίες στο πορτοφόλι της και μπορεί να μετατρέψει οποιοδήποτε ποσό νομίσματος διακανονισμού στο ισοδύναμο ποσό UMU.
 
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα είναι, στην πραγματικότητα, ένα κρυπτονομίσμα που έχει επανασχεδιαστεί από την αρχή για την υποστήριξη των κεντρικών τραπεζών και των ρυθμιζόμενων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων. Διαθέτει ένα αξιόπιστο πρωτόκολλο συναίνεσης, Πρωτόκολλο Staked Proof of Trust (SPOT) και ένα πολυδιάστατο DLT (mDLT) ικανό να υποστηρίξει οποιοδήποτε βιβλίο ενεργητικού ή παθητικού που επιτρέπει την πλήρη εξυπηρέτηση ψηφιακών τραπεζικών και διεθνών εμπορικών πληρωμών.
 
Το DCMA εισάγει την Καθολική Νομισματική Μονάδα ως Crypto 2.0 επειδή καινοτομεί με ένα νέο κύμα κρυπτογραφικών τεχνολογιών για την υλοποίηση ενός δημόσιου νομισματικού συστήματος ψηφιακού νομίσματος με ένα ευρέως διαδεδομένο πλαίσιο υιοθέτησης που περιλαμβάνει περιπτώσεις χρήσης για όλες τις περιφέρειες σε μια παγκόσμια οικονομία.
 
Σχετικά με την Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU) – 
 
Η Καθολική Νομισματική Μονάδα (UMU), επίσης γνωστή ως Unicoin, είναι μια καινοτομία στην κρυπτογραφία αξίας που υποστηρίζεται από τεχνητή νοημοσύνη (AI). Υιοθετεί ένα πλαίσιο νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας για να διασφαλίσει ότι έχει συνεχή αγοραστική ζήτηση, ελάχιστη αστάθεια τιμών και ετήσιους στόχους τιμολόγησης περιουσιακών στοιχείων. Αντίγραφο της Λευκής Βίβλου του UMU είναι διαθέσιμο στον ιστότοπό του. https://umu.cash 

🔺️Ενώ στην Δύση η αυτοκρατορία του χρήματος αντεπιτίθεται, κυριολεκτικά θυσιάζοντας τις εμπορικές τράπεζες για να διασωθουν οι Κεντρικές, στην ζώνη της Ευρασίας ετοιμάζουν άλλο grossο colpo, επίσης νεοφιλελε κοπής. Το R5 ως αντιδολάριο, με δικό του ΔΝΤ (ήδη με έδρα το Πεκίνο), δική του αντίστοιχη Παγκόσμια Τράπεζα και με αξία που θα διαμορφώνει ένα καλάθι εθνικών νομισμάτων και εμπορεύματα (πετρελαιο, σιτάρι, νερό, μέταλλα κλπ). Αν και εμφανίζεται ως ο "απελευθερωτής" του Παγκόσμιου Οικονομικού Νότου από το ΔΝΤ και τον βρόγχο των χρεών που συσσωρεύει το σύστημα παραγωγής χρήματος (από το 71 μόνο από δάνεια και ομόλογα), ουσιαστικά παίζει το γνωστό "φύγε εσύ να έρθω εγώ ". Για μία από τα ίδια. 
 
🔺️Τα δύο αυτά συστήματα, αν και ίδιας νομισματικής φιλοσοφίας (συντήρηση της παραγωγής χρήματος και παραγώγων του μόνο από δάνεια), δεν θα "μιλάνε" μεταξύ τους. Διασπώνται έτσι και οι εφοδιαστικές αλυσίδες και περιχαρακωνονται τα συστήματα παραγωγής για την εξυπηρέτηση των αναγκών "φίλιων" χωρών στην μετα-παγκοσμιοποίηση. Η κατάρρευση και των δύο "υποσυστημάτων", αναπόφευκτη!
 
Τρέχα γύρευε τώρα εσύ να βρεις προτάσεις και σχέδιο για το τι πρέπει εμείς να πράξουμε. Για να μην καταντήσουμε όπως οι κυριούληδες στην φώτο, που την έφτιαξε ο GBTιδης.
 
The Future of Money EΔΩ...

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρ' όλες τις χαριτομενιές, και το χιούμορ που διαθέτω, όταν πιάσω σοβαρή κουβέντα ,κάπου στα μισά καταλαβαίνουν όλοι ότι δεν είμαι τόσο αισιόδοξος,και συνήθως ακούω τη φράση "μην τα βλέπεις όλα μαύρα".
Αλλά εδώ μιλάμε για σχέδιο ψηφιακής χρηματικής φυλακής, που σε συνδιασμό με το e-πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων των "αποκεί", μας κάνει δούλους στην πιό σκληρή Σοβιετία.
Μόνο τρόπο αντίστασης βλέπω τα ορεινά Κιμπούτς, ή αναρχοαυτόνομες αυτοδιαχειριζόμενες κοινότητες, και το δίλλημα που είχε ο προ-προ-πάππους μου, κάπου στον 18ο αι., που αποφάσισε να ανέβει με ένα καριοφύλι στα βουνά, και να ντουφεκάει μέχρι να πεθάνει του Τούρκους που προσπαθούσαν να τον συλλάβουν, αντί να γίνει γιουσουφάκι.
Η "ηλιθιοποίηση" των νέων με την α-Παιδεία και τα χαζά πρότυπα που είναι παγκόσμια και εξίσου ρηχά παντού, σε συνδιασμό με την ΑΙ που θα παίρνει όλες τις αποφάσεις χωρίς να έχεις κάποιον να λογοδοτήσει, διαγράφει ένα σκοτεινότερο μέλλον από αυτό που είχα σκεφτεί, αφού σε λίγο ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ θα 'ναι αυτοί που θα ΜΠΟΡΟΥΝ να τα κατανοήσουν όλ'αυτά:
Ξανάρχεται ο 1ος λοιπόν και ΘΕΜΕΛΙΩΔΗΣ Αθλος του Ηρακλή επιτακτικότατα να ορίσει τη ζωή μας: ΑΡΕΤΗ μέσω δυσκολιών ,αλλά με αποτέλεσμα ΑΝ τα καταφέρουμε; ή ΚΑΚΙΑ με ευκολία πορείας ,αλλά αποτέλεσμα ουδέν στο να μείνουμε ΑΝΘΡΩΠΟΙ
Μόνη λύση η αντιστροφή της αστυφιλίας, και η οργάνωση μικρών αυτόνομων και συμπαγών ομάδων.....
Ηλπιζα να μην τα προλάβω όλ'αυτά και να πεθάνω ήσυχα από υπερβολική δόση βιάγκρα στο κανάλι μου στο ΟνλυΦανς από Ασία, τώρα πρέπει να πάω σε κανά παλαιοβιβλιοπωλείο να βρώ Γαληνό για τα θεραπευτικά βότανα-μακρυά από γιατρούς και ΜπιγκΦάρμα, και οδηγό βρώσιμων χόρτων και μανιταριών..
Μόνη δυσκολία τους θα'ναι η Αφρική και η Λ.Αμερική, εκεί οι άνθρωποι είναι πιό σκληραγωγημένοι και έχουν ελάχιστα να χάσουν,άρα είναι ανεξάρτητοι
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Μόνη δυσκολία τους θα'ναι η Αφρική και η Λ.Αμερική, εκεί οι άνθρωποι είναι πιό σκληραγωγημένοι και έχουν ελάχιστα να χάσουν,άρα είναι ανεξάρτητοι"

Καλησπέρα κ.Ξενοδόχε...θυμάσαι που έλεγα για να πάμε Ουρουγουάη;;Πόσο μοιάζει η σημαία τους με την Ελληνική , ότι έχουν θάλασσα και υπάρχει μεγάλη Ελληνική κοινότητα εκεί;; Μέχρι και για το νησί του Λύκου σας είχα στείλει βιντεάκι για να πάμε χα χα χα

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Καλημερα και εκει που θα πατε τα βουνα θα πιασετε.
Εγω παντως εκει θα εχω βαση αμα κατσετε εδω ελατε και σε μενα.
Κανονιζουμε με τη Λεφεδ να παμε για ασκηση στα βουνα της Λεκανης αν θελεις μεσιε ελα, μετα θα χτυπησουμε και καμια ταβερνα.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαλησπέρα φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ για πότε λέτε να πάτε στα βουνά της Λεκάνης;; Πες μου γιατί πρέπει να το κανονίσω από πριν με τις δουλειές μου. Για την ταβέρνα δεν λέω ποτέ όχι.!! Πάντα πεινάω σαν Λύκος. χα χα χα χα

Ανώνυμος είπε...

@ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ
με νο ομπλα εσπανιόλ αγαπητέ, θα πρέπει να δούμε πρώτα αν είναι εκεί ο Μακαριάν να κάνει τον μεταφραστή στα ελληνικά
@ΝΙΚΑΝΔΡΗΚ
όπωςκαι νά'χει, τα βουνά παντού είναι η λύση,θα πρέπει όμως να'χουμε και βαλλίστρες ή επαγγελματικές σφεντόνες για να πετάνε μολότωφ στα ντροουν

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ-ΚΥΡΙΩΣ-ΖΩΝΤΑΝΩΝ