ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Σάββατο 15 Απριλίου 2023

To μακροχρόνιο σχέδιο εθνικής αναζωογόνησης της Κίνας και της μετατόπισης του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

To μακροχρόνιο σχέδιο εθνικής αναζωογόνησης της Κίνας και της μετατόπισης του Παγκόσμιου Πολιτισμού.

ΜΕΡΟΣ Α'

Πριν καιρό είχε γίνει μια έρευνα στην Κίνα μια μεγάλης κλίμακας διαδικτυακή έρευνα στο sina.com που έγινε για τους Σίνες και  έδειξε ότι η επόμενη γενιά τους είναι πολλά υποσχόμενη και ότι ο σκοπός του κόμματος θα συνεχιστεί. Απαντώντας στην ερώτηση «Θα πυροβολήσετε σε γυναίκες, παιδιά και αιχμαλώτους πολέμου», περισσότερο από το 80 τοις εκατό των ερωτηθέντων απάντησε καταφατικά, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες του ΚΚΚ (Κομουνιστικού Κόμματος Κίνας).

Το ερώτημα είναι γιατί ζήτησαν  στο γιατί ζητήσανε από το sina.com να πραγματοποιήσει αυτήν την ηλεκτρονική έρευνα μεταξύ των ανθρώπων της Κίνας. Κατέληξα στο στο συμπέρασμα ότι ο εκσυγχρονισμός υπό το σπαθί είναι η μόνη επιλογή για την επόμενη φάση της Κίνας.

Το κεντρικό ζήτημα αυτής της έρευνας φαίνεται να είναι αν πρέπει να πυροβολήσει κανείς κατά γυναικών, παιδιών και αιχμαλώτων πολέμου, αλλά η πραγματική σημασία ξεφεύγει πολύ από αυτό. Φαινομενικά, πρόθεσή τους ήταν κυρίως να καταλάβουνε ποια είναι η στάση του κινεζικού λαού απέναντι στον πόλεμο: Εάν αυτοί οι μελλοντικοί στρατιώτες δεν διστάσουν να σκοτώσουν ακόμη και μη μαχητές, θα είναι φυσικά διπλά έτοιμοι και αδίστακτοι να σκοτώσουν μαχητές. Επομένως, οι απαντήσεις στις ερωτήσεις της έρευνας μπορεί να αντικατοπτρίζουν τη γενική στάση που έχουν οι άνθρωποι απέναντι στον πόλεμο.

Στην πραγματικότητα, όμως, αυτή δεν ήταν η γνήσια πρόθεσή τους. Ο σκοπός της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΚ στη διεξαγωγή αυτής της έρευνας ήταν να διερευνήσει το μυαλό των ανθρώπων. Θέλανε να μάθουνε: Εάν η παγκόσμια ανάπτυξη της Κίνας θα απαιτήσει μαζικούς θανάτους σε εχθρικές χώρες, θα εγκρίνει ο λαός τους αυτό το σενάριο;; Θα είναι υπέρ ή κατά;;

Όπως όλοι γνωρίζουν, η ουσία της σκέψης του  Xiaoping ήταν «η ανάπτυξη* είναι η σκληρή αλήθεια». Και ο  Jintao, έχει επίσης επισημάνει επανειλημμένα και με έμφαση ότι «η ανάπτυξη* είναι η κορυφαία προτεραιότητά μας», η οποία δεν πρέπει να παραμεληθεί ούτε για μια στιγμή. Αλλά πολλοί τείνουν να κατανοούν την «ανάπτυξη» με τη στενή της έννοια, υποθέτοντας ότι περιορίζεται στην εγχώρια ανάπτυξη της Κίνας. Το γεγονός είναι ότι η «ανάπτυξή» τους αναφέρεται στη μεγάλη αναζωογόνηση του κινεζικού έθνους, η οποία, φυσικά, δεν περιορίζεται στη γη που έχουνε τώρα, αλλά περιλαμβάνει και ολόκληρο τον κόσμο. !!

Τόσο ο  Liu Huaquing, ένας από τους ηγέτες της παλιάς γενιάς στο Κόμμα τους, όσο και ο He Xin, ένας νεαρός στρατηγός του Κόμματός , έχουν επανειλημμένα τονίσει τη θεωρία σχετικά με τη μετατόπιση του κέντρου του Παγκόσμιου Πολιτισμού. Το σύνθημά τους για την «αναζωογόνηση της Κίνας» έχει ως βάση αυτόν τον τρόπο σκέψης. Μπορείτε να κοιτάξετε τις εφημερίδες και τα περιοδικά που εκδόθηκαν τα τελευταία χρόνια ή να μπείτε στο διαδίκτυο για να κάνετε κάποια έρευνα για να μάθετε ποιος έθεσε πρώτος το σύνθημα της εθνικής αναζωογόνησης. Ήταν ο Χε Σιν. Ξέρεις ποιος είναι ο Χε Σιν;; Μπορεί να φαίνεται επιθετικός και απεχθές όταν μιλάει δημόσια, με τα μανίκια και τα παντελόνια του όλα σηκωμένα, αλλά το ιστορικό του όραμα είναι ένας θησαυρός για αυτούς που το αγαπάνε όλοι στο Κόμμα τους.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή....

Όπως όλοι γνωρίζουν, σύμφωνα με τις ηλίθιες απόψεις που διαδίδονται από δυτικούς μελετητές, η ανθρωπότητα στο σύνολό της προήλθε από μια ανύπαντρη μητέρα στην Αφρική. Επομένως, καμία φυλή δεν μπορεί να διεκδικήσει φυλετική υπεροχή. Ωστόσο, σύμφωνα με την έρευνα που έγινε από τους περισσότερους Κινέζους μελετητές, οι Κινέζοι διαφέρουν από τις άλλες φυλές στη γη. Δεν κατάγονται από την Αφρική και πολύ σωστά. Αντίθετα, ξεκινήσανε ανεξάρτητα από τη γη της Κίνας. Ο άνθρωπος του Πεκίνου στο Zhoukoudian που όλοι γνωρίζουμε αντιπροσωπεύει μια φάση της εξέλιξης των προγόνων τους. Το «The Project of Searching for the Origins of the Chinese Civilization» που πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στη χώρα της Κίνας στοχεύει σε μια πιο ολοκληρωμένη και συστηματική έρευνα για την προέλευση, τη διαδικασία και την ανάπτυξη του αρχαίου κινεζικού πολιτισμού.  

Οι Κινέζοι ισχυρίζονται ότι είναι το προϊόν πολιτιστικών ριζών περισσότερων από ένα εκατομμύριο χρόνια και μια ενιαία κινεζική οντότητα δύο χιλιάδων ετών. Αυτή είναι η άποψη τους.Αυτό είναι το κινεζικό έθνος που αυτοαποκαλείται, «απόγονοι του Γιαν και του Χουάνγκ», του κινεζικού έθνους για το οποίο είναι τόσο περήφανοι. Η Γερμανία του Χίτλερ είχε καυχηθεί κάποτε και αυτή ότι η γερμανική φυλή ήταν η ανώτερη φυλή στη γη, αλλά το γεγονός είναι ότι οι Κινέζοι πιστεύουν ότι το έθνος τους είναι πολύ ανώτερο από τους Γερμανούς. Πιστεύουν ότι κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας τους, ο λαός τους έχει διαδοθεί σε ολόκληρη την Αμερική και τις περιοχές κατά μήκος του Ειρηνικού και έγιναν Ινδοί στην Αμερική και οι εθνοτικές ομάδες της Ανατολικής Ασίας στον Νότιο Ειρηνικό.

Έτσι πιστεύουν ότι λόγω της εθνικής τους ανωτερότητας, κατά τη διάρκεια της ακμάζουσας και ευημερούσας δυναστείας των Τανγκ, ο πολιτισμός τους βρισκόταν στην κορυφή του κόσμου. Ότι ήταν το κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού και κανένας άλλος πολιτισμός στον κόσμο δεν ήταν συγκρίσιμος με τον δικό τους!!! Ναι μην γελάτε το πιστεύουν ακράδαντα. Αργότερα, λόγω του εφησυχασμού τους, της στενομυαλιάς τους και του εγκλεισμού της ίδιας τους της χώρας, τους  ξεπέρασε ο δυτικός πολιτισμός και το κέντρο του κόσμου μετατοπίστηκε στη Δύση.Αυτό πιστεύουν αυτοί.

Και κατά την ανασκόπηση της ιστορίας τους έχουν αρχίσει και αναρωτιούνται : Θα μεταφερθεί το κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού πίσω στην Κίνα;;

Ο Χε Σιν το έθεσε στην έκθεσή του προς την Κεντρική Επιτροπή το 1988: Αν είναι γεγονός ότι το κέντρο της ηγεσίας του κόσμου βρισκόταν στην Ευρώπη από τον 18ο αιώνα και αργότερα μεταφέρθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα μέσα του 20ού αιώνα. το κέντρο της ηγεσίας του κόσμου θα μετατοπιστεί στα ανατολικά του πλανήτη μας. Και, όταν λέει  «Ανατολή» φυσικά αναφέρεται κυρίως στην Κίνα.

Στην πραγματικότητα, ο Lui Huaquing έκανε παρόμοια σημεία τη δεκαετία του 1980. Με βάση μια ιστορική ανάλυση, επεσήμανε ότι το κέντρο του παγκόσμιου πολιτισμού μετατοπίζεται. Μετατοπίστηκε από την Ανατολή στη Δυτική Ευρώπη και αργότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες. τώρα μετατοπίζεται πίσω στην Ανατολή. Επομένως, αν αναφερθούμε στον 19ο αιώνα ως βρετανικό αιώνα και στον 20ο αιώνα ως αμερικανικό αιώνα, τότε ο 21ος αιώνας θα είναι ο κινεζικός αιώνας.  Το να χαιρετίσουν  την έλευση του Κινεζικού Αιώνα είναι η ιστορική αποστολή του Κόμματός τους.

Με την άφιξη της νέας χιλιετίας, η συλλογική ηγεσία της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος συγκεντρώθηκε εκεί για μια συγκέντρωση, κρατώντας τους πυρσούς του Zhoukoudian, για να δεσμευτούν ότι θα ετοιμαστούν να χαιρετίσουν την άφιξη του Κινεζικού Αιώνα. Το κάνανε αυτό για να ακολουθήσουνε τον ιστορικό νόμο και θέτοντας την πραγματοποίηση του κινεζικού αιώνα ως στόχο των προσπαθειών του Κόμματός τους.

Χαιρετίζοντας  την άφιξη του Κινεζικού Αιώνα και  υψώνοντας ψηλά το λάβαρο της εθνικής τους αναζωογόνησης. Ορκίστηκαν πώς πρέπει να αγωνιστούν για την πραγματοποίηση του Κινεζικού Αιώνα.Πως;; Με το να δανειστούνε τις πολύτιμες εμπειρίες της ανθρώπινης ιστορίας εκμεταλλευόμενοι την εξαιρετική καρποφορία του ανθρώπινου πολιτισμού και αντλώντας διδάγματα από όσα συνέβησαν σε άλλες εθνοτικές ομάδες.

Πήραν μαθήματα και διδάγματα  από την κατάρρευση του κομμουνισμού στην πρώην Σοβιετική Ένωση και την Ανατολική Ευρώπη, καθώς και τις ήττες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας στο παρελθόν. Ας μιλήσουμε για τα διδάγματα που πήραν οι Σίνες και τα μαθήματα από την Γερμανία και την Ιαπωνία.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ναζιστική Γερμανία έδωσε επίσης μεγάλη έμφαση στην εκπαίδευση των ανθρώπων, ιδιαίτερα της νεότερης γενιάς. Το Ναζιστικό Κόμμα και η κυβέρνηση οργάνωσαν και ίδρυσαν διάφορα προπαγανδιστικά  και εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το «Guiding Bureau of National Propaganda», «Department of National Education and Propaganda», «Suppervising Bureau of Worldview Study and Education» και «Information Office», όλα με στόχο να ενσταλάξει στο μυαλό των ανθρώπων, από τα δημοτικά σχολεία μέχρι τα κολέγια, την ιδέα ότι ο γερμανικός λαός είναι ανώτερος, και να πείσει τους ανθρώπους ότι η ιστορική αποστολή του Άριου λαού είναι να γίνουν οι «άρχοντες της γης», των οποίων το δικαίωμα είναι να «κυβερνούν». όλο τον κόσμο." Τότε ο γερμανικός λαός ήταν πολύ πιο ενωμένος από ότι οι Σίνες πριν δέκα χρόνια.

Ωστόσο, η Γερμανία ηττήθηκε με απόλυτη ντροπή, μαζί με τη σύμμαχό της, την Ιαπωνία. Γιατί; Οι Σίνες Κατάληξαν σε κάποια συμπεράσματα στις συνεδριάσεις μελέτης του Πολιτικού Γραφείου, στις οποίες αναζητούσαν τους νόμους που διέπουν τις αντιξοότητες των μεγάλων δυνάμεων και προσπαθούσανε να αναλύσουνε την ταχεία ανάπτυξη της Γερμανίας και της Ιαπωνίας. Όταν αποφασίσανε να αναζωογονηθούμε με βάση το γερμανικό μοντέλο, είπαν ότι  δεν πρέπει να επαναλάβουνε τα λάθη που έκαναν. 

Συγκεκριμένα, τα ακόλουθα είναι τα θεμελιώδη αίτια της ήττας τους: Πρώτον, είχαν πάρα πολλούς εχθρούς ταυτόχρονα, καθώς δεν τήρησαν την αρχή της εξάλειψης των εχθρών έναν κάθε φορά. Δεύτερον, ήταν πολύ ορμητικοί, χωρίς την υπομονή και την επιμονή που απαιτούνταν για μεγάλα επιτεύγματα. Τρίτον, όταν ήρθε η ώρα να είναι αδίστακτοι, αποδείχτηκαν πολύ μαλακοί, αφήνοντας έτσι προβλήματα που επανεμφανίστηκαν αργότερα.

Ας υποθέσουμε ότι τότε η Γερμανία και η Ιαπωνία είχαν καταφέρει να κρατήσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες ουδέτερες και είχαν πολεμήσει έναν παρατεταμένο πόλεμο βήμα προς βήμα στο σοβιετικό μέτωπο. Αν είχαν υιοθετήσει αυτήν την προσέγγιση, θα είχαν κερδίσει λίγο χρόνο για να προωθήσουν την έρευνά τους, και τελικά να κατάφερουν να αποκτήσουν την τεχνολογία των πυρηνικών όπλων και πυραύλων και να εξαπολύσουν αιφνιδιαστικές επιθέσεις εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης χρησιμοποιώντας αυτές, τότε οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σοβιετική Ένωση δεν θα μπορούσαν να αμυνθούν και θα έπρεπε να παραδοθούν. Η μικρή Ιαπωνία, συγκεκριμένα, έκανε ένα κραυγαλέο λάθος εξαπολύοντας την κρυφή επίθεση στο Περλ Χάρμπορ. Αυτή η επίθεση δεν έπληξε τα ζωτικά μέρη των Ηνωμένων Πολιτειών. Αντίθετα, έσυρε τις Ηνωμένες Πολιτείες στον πόλεμο, στις τάξεις των τυμβωρύχων που τελικά έθαψαν τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες φασίστες.  

Φυσικά, αν δεν είχαν κάνει αυτά τα τρία λάθη και κέρδιζαν τον πόλεμο, η ιστορία θα είχε γραφτεί με διαφορετικό τρόπο. Αν ήταν έτσι, η Κίνα δεν θα ήταν στα χέρια του ΚΚΚ. Η Ιαπωνία μπορεί να μετέφερε την πρωτεύουσά της στην Κίνα και να κυβέρνουσε την Κίνα. Στη συνέχεια, η Κίνα και ολόκληρη η Ασία υπό τις διαταγές της Ιαπωνίας θα είχαν φέρει σε πλήρη λειτουργία την ανατολίτικη σοφία, θα είχαν κατακτήσει τη Δύση που κυβερνάται από τη Γερμανία και θα είχαν ενώσει ολόκληρο τον κόσμο. 

Έτσι, ο θεμελιώδης λόγος για τις ήττες της Γερμανίας και της Ιαπωνίας είναι ότι η ιστορία δεν τους κανόνισε να είναι οι «άρχοντες της γης», γιατί τελικά δεν είναι η πιο ανώτερη φυλή. (ούτε και οι Σίνες είναι και θα την πληρώσουν και αυτοί).

Φαινομενικά, σε σύγκριση, η σημερινή Κίνα μοιάζει ανησυχητικά με τη Γερμανία του τότε. Και οι δύο θεωρούν τους εαυτούς τους ως τις πιο ανώτερες φυλές. Και οι δύο έχουν ιστορικό εκμετάλλευσης από ξένες δυνάμεις και ως εκ τούτου είναι εκδικητικές. Και οι δύο έχουν την παράδοση να λατρεύουν τις δικές τους αρχές. Και οι δύο πιστεύουν ότι έχουν σοβαρά ανεπαρκή χώρο διαβίωσης (Ζωτικός Χώρος). Και οι δύο υψώνουν ψηλά τα δύο λάβαρα του εθνικισμού και του σοσιαλισμού και αυτοχαρακτηρίζονται ως «εθνικοσοσιαλισμός». Και οι δύο λατρεύουν «ένα κράτος, ένα κόμμα, έναν ηγέτη και ένα δόγμα».  

Κι όμως, αν όντως πρόκειται να κάνουμε μια σύγκριση μεταξύ Γερμανίας και Κίνας, τότε, όπως το έθεσε ο Jiang Zemin, η Γερμανία ανήκει στο «δημοτικό» – πολύ ασήμαντη για να συγκριθεί σε σχέση με αυτούς. Πόσο μεγάλος είναι ο πληθυσμός της Γερμανίας; Πόσο μεγάλη είναι η επικράτειά της;; Και πόσο μεγάλη είναι η ιστορία της;;; Οι Σίνες εξαλείψανε οκτώ εκατομμύρια εθνικιστές στρατιώτες μέσα σε τρία μόνο χρόνια. Πόσους εχθρούς σκότωσε η Γερμανία;; Ήταν στην εξουσία για μια παροδική περίοδο λίγο περισσότερο από δώδεκα χρόνια πριν χαθούν, ενώ οι Σίνες είναι ακόμα ενεργητικοί μετά από ογδόντα και πλέον χρόνια. Η θεωρία τους για το μεταβαλλόμενο κέντρο του πολιτισμού είναι φυσικά πιο βαθιά από τη θεωρία του Χίτλερ για τους «άρχοντες της γης». Ο πολιτισμός τους είναι βαθύς και ευρύς, γεγονός που τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι πολύ σοφότεροι από εκείνους. 

Ο κινέζικος λαός θεωρεί ότι είναι ποιο έξυπνος από τους Γερμανούς γιατί, βασικά, η φυλή τους είναι ανώτερη από τη δική τους. Διότι έχουνε μεγαλύτερη ιστορία, περισσότερους ανθρώπους και μεγαλύτερη έκταση. Σε αυτή τη βάση θεωρούν ότι οι πρόγονοί τους άφησαν τις δύο πιο ουσιαστικές κληρονομιές, που είναι η αθεΐα και η μεγάλη ενότητα. Ήταν ο Κομφούκιος, ο ιδρυτής του κινεζικού τους πολιτισμού, που τους έδωσε αυτές τις κληρονομιές. 

Σύμφωνα με αυτούς  αυτή η κληρονομιά καθόρισε ότι έχουνε ισχυρότερη ικανότητα επιβίωσης από τη Δύση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η κινεζική φυλή μπόρεσε να ευημερήσει για τόσο καιρό. Θεωρούν ότι είναι προορισμένοι «να μην ταφούν ούτε στον ουρανό ούτε στη γη» όσο σοβαρές κι αν είναι οι φυσικές, ανθρωπογενείς και εθνικές καταστροφές. Αυτό είναι το πλεονέκτημά τους.

Ο λόγος που οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμείναν μέχρι σήμερα πρώτες είναι ότι δεν έχουν δει ποτέ πόλεμο στην ηπειρωτική χώρα τους. Όμως μόλις οι εχθροί τους στοχεύουν στην ηπειρωτική τους χώρα, αυτοί οι εχθροί θα φτάσουν στην Ουάσιγκτον πριν το συνέδριό της ολοκληρώσει τη συζήτηση και εξουσιοδοτήσει τον πρόεδρο να κηρύξει πόλεμο. Αλλά οι Σίνες δεν χάνουν χρόνο σε αυτά τα ασήμαντα πράγματα. Ο  Deng Xiaoping είπε κάποτε: "Η ηγεσία του Κόμματος είναι άμεση στη λήψη αποφάσεων. Μόλις ληφθεί μια απόφαση, εφαρμόζεται αμέσως. Δεν χάνουμε χρόνο σε ασήμαντα πράγματα όπως στις καπιταλιστικές χώρες. Αυτό είναι το πλεονέκτημά μας! Ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός του Κόμματός μας βασίζεται στην παράδοση της μεγάλης ενότητας. "

Αν και η φασιστική Γερμανία είχε επίσης τον συγκεντρωτισμό υψηλού επιπέδου, επικεντρώθηκε μόνο στην εξουσία του ανώτατου ηγέτη, αλλά αγνόησε τη συλλογική ηγεσία της κεντρικής ομάδας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Χίτλερ προδόθηκε από πολλούς αργότερα στη ζωή του, γεγονός που εξάντλησε θεμελιωδώς τους Ναζί από την πολεμική τους ικανότητα. 

Αυτό που κάνει τους Σίνες να διαφέρουν από τους Γερμανούς   είναι ότι είναι τελείως άθεοι, ενώ η Γερμανία ήταν πρωτίστως καθολική και προτεσταντική χώρα. Ο Χίτλερ ήταν μόνο μισός άθεος. Αν και ο Χίτλερ πίστευε επίσης ότι οι απλοί πολίτες είχαν χαμηλή νοημοσύνη και ότι οι ηγέτες έπρεπε να παίρνουν αποφάσεις, και παρόλο που οι Γερμανοί λάτρευαν τον Χίτλερ τότε, η Γερμανία δεν είχε την παράδοση να λατρεύει τους σοφούς σε ευρεία βάση. Η κινεζική κοινωνία πάντα λάτρευε τους σοφούς, και αυτό συμβαίνει επειδή δεν λατρεύουνε κανέναν Θεό. Από τη στιγμή που λατρεύετε έναν θεό, δεν μπορείτε να λατρεύετε ένα άτομο ταυτόχρονα, εκτός και αν αναγνωρίζετε το άτομο ως εκπρόσωπο του θεού όπως κάνουν στις χώρες της Μέσης Ανατολής. Από την άλλη, μόλις αναγνωρίσετε ένα άτομο ως σοφό, φυσικά θα θέλετε να είναι ο αρχηγός σας…. Αυτό είναι το θεμέλιο του συγκεντρωτισμού στην Κίνα.

Συνεχίζεται. 

* Όταν λένε ανάπτυξη εννοούν ΕΔΑΦΙΚΗ ΕΠΕΚΤΑΣΗ...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κάποιες σκέψεις...

Κατ'αρχήν οι Κινέζοι έχουν και τρομερούς θύλακες στις περισσότερες χώρες, ειδικά στην ΝΑ Ασία,μέχρι εκεί που τους "κόβει" μια έξ ίσου σημαντική χώρα σε παράδοση και πληθυσμό, η Ινδία.
Ωστόσο,λόγω συμπεριφοράς οι "κίτρινοι" ασιάτες ΔΕΝ τους γουστάρουν,γιατί λειτουργούν ως κλίκα: όλοι οι ταξιδιώτες από Κίνα, τ'ακουμπάνε ΜΟΝΟ σε κινέζους ή κινεζικών συμφερόντων μαγαζιά.
Όσοι έχουν συνεργαστεί με κινέζους, ΔΕΝ τους γουστάρουν: Είναι τζαμπατζήδες και άπληστοι, και όταν τα σκάνε χοντρά για να "μαζέψουν" στα χέρια τους έναν τομέα, καταστρέφουν όλους τους άλλους ,ντόπιους, και ξένα "αρπακτικά"
Επίσης, τον έχουν πιεί πανηγυρικά αρκετές φορές, τόσο από τους Ιάπωνες (που είναι πλέον ξεδοντιασμένοι και σε ηθική-πολιτιστική παρακμή), όσο και από τους βιετναμέζους.
Πράγματι έχουν έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ πολιτισμό, τόσο σε κλέος όσο και χρόνια, ΑΛΛΑ είναι σαν τους Αιγύπτιους, ή εμάς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με το παρελθόν,στην μενταλιτέ και το φέρεσθαι, κυρίως λόγω του κομμουνισμού, που ήταν ριζοσπάστης
Οι διδαχές του υπέρλαμπρου και πάνσοφου Κομφούκιου, και οι παραδόσεις του Βουδδισμού, είναι κάτω από την μπότα του "κομμουνισμού".
Η φτώχεια και η κοπαδοποίηση έχουν διαρρήξει τον κοινωνικό ιστό και το κοινό όραμα. Οι απαντήσεις που έχουν δοθεί περί "σφαγής αμάχων", ειδικά επειδή είναι μέσω ίντερνετ(άρα πλήρως ιχνηλατήσιμες )δεν δίνουν ευκαιρία για άλλη απάντηση. Οι άνθρωποι νοιώθουν σαν δούλοι, που περιμένουν τον Σπάρτακο, όχι Ιερολοχίτες που περιμένουν τον Υψηλάντη τους. Και απλά κάνουν υπομονή μέχρι να πεθάνουν.
Βέβαια, δεν σημαίνει ότι δεν θα πολεμήσουν, ούτε ότι η προπαγάνδα δεν κάνει θαύματα, αλλά παίζει και οι μισοί, αν είναι μεγάλη σε χλμ. η εκστρατεία, να την κοπανάνε.
Βέβαια, παίζει ρόλο και ο αντίπαλος.
Αν είναι η Δύση, τότε αναλογιζόμενος το σενάριο σας περί στημένου πολέμου για την μετάβαση εκεί του κέντρου βάρους της Γής, παίζει να βάλουν ΤΟ στρατηγό με επίλεκτους γκέυ/τράνς /διεμφυλικούς εμπροσθοφυλακή, και να τους πουν "μην τυχόν και χάσετε,θα σας πηδάνε 4 φορές τη μέρα"
Και όλο και περισσότερο, τείνω να συμφωνήσω με σάς απόλυτα σ'αυτό.
Πάντως, όσο ξεφτίλες και πιασμάν να είναι οι άλλοι, νιππονέζοι, Τα'υ'λάνδη, Βιετνάμ, Ινδονησία, Μαλαισία Ν.Κορέα και κυρίως Ινδία/ Ρωσσία, δεν θα γίνουν εύκολα τα γιουσουφάκια τους. Καμπότζη-Λάος επίσης θα'χουν αντάρτικο.
Όσο πιασμάν και να είναι οι ηγεσίες, θα γίνει το ίδιο με εμάς στο 40: Παπάγος-Παλάτι το'χαν παίξει διπλό, και ο Κατσιμήτρος και άλλοι 4 διοικητές ,μαζί με τι προετοιμασίες που είχε κάνει ο Μεταξάς, τους έδειξαν πως ψήνεται το ψάρι από την άλλη πλευρά. και υπάρχουν και οι Φιλιππίνες που είναι μαζί με την Ινδονησία 20.000 νησιά γεμάτα ζούγκλα.Πρέπει να καεί η μισή Ασία,και μόνο χειμώνα, 6 μήνες έχει μπόρες, ούτε ντρόουν πετάνε, ούτε θερμικές κάμερες δουλεύουν , ούτε δρόμοι υπάρχουν να περάσουν τα μηχανοκίνητα....
Τέλος πάντως, κάπου εκεί θα'μαι μάλλον, θα είμαι εμπροσθοφυλακή Κ@λομπαράδων-όσες φάμε κι'όσους ρίξουμε , μέχρι να φτάσουν και εδώ να τους περιλάβει ο Αχιλλέας, αν και δεν ξέρω τι θα γίνει με τους 5φαλαγγίτες που θα συντονίζει η ΜΙΤ του επόμενου άρθρου σας.....
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΗΜΩΝ-ΕΘΝΟΥΣ-ΠΛΑΝΗΤΟΥ
Ξενοδόχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" και υπάρχουν και οι Φιλιππίνες που είναι μαζί με την Ινδονησία 20.000 νησιά γεμάτα ζούγκλα.Πρέπει να καεί η μισή Ασία,και μόνο χειμώνα, 6 μήνες έχει μπόρες, ούτε ντρόουν πετάνε, ούτε θερμικές κάμερες δουλεύουν , ούτε δρόμοι υπάρχουν να περάσουν τα μηχανοκίνητα...."

κ.Ξενοδόχε μας έχω και Δεύτερο και Τρίτο Μέρος να ανεβάσω. Μην βιάζεσαι έχω να γράψω ακόμα πολλά. Απλά από το πολύ γραψίδι είναι σίγουρο ότι θα με πιάσει πάλι η τενοντίτιδα. Επιγραμματικά η Κίνα για να εξαπλωθεί και να μεγαλώσει δεν θέλει νησάκια....αλλά μεγάλες χώρες, όπως ο Καναδάς, η Αυστραλία , η Ρωσία και οι ΗΠΑ.!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν είναι ότι δεν περίμενα να είναι το 1ο από πολλά μέρη, απλά σχολίασα αυτά που διάβασα. Και κυρίως τις πρώτες παραγράφους περί κληρονομιάς και δυνατοτήτων των Σινών.

Δεν παίρνετε κανένα φωνητικό λογογράφο, να κοπανάτε το μπεγλέρι αντί το πληκτρολόγιο;;;
Εκτός αν περιμένετε το τσιπάκι με τους ατσάλινους τένοντες του Μάσκ και γίνετε σάημποργκ.Αν αρχίσουν να πέφτουν φάπες στα σιχάματα που μας ταλαίπωρούν, σκέφτομαι να βάλω και γώ, εκτός αν κόψουν τα τσιπάκια οι Σίνες (αυτοί είναι ικανοί, να τα κάνουν και στο φούρνο τόσο λαίμαργοι που είναι)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Ξενοδόχωφ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Δεν παίρνετε κανένα φωνητικό λογογράφο, να κοπανάτε το μπεγλέρι αντί το πληκτρολόγιο;;;"

κ.Ξενοδόχε πλάκα πλάκα καλή ιδέα.Και το έψαξα και δεν είναι ακριβό..περίπου 90 ευρώ το πακέτο με Οπτικό Δίσκο (CD) με το πρόγραμμα.Κλειδί Ασφαλείας (Rockey2) για θύρα USB 1.1 και 2.0 και Σετ Μικροφώνου κεφαλής με Ακουστικά της Speed Link.

Αύριο θα καθίσω να γράψω το δεύτερο μέρος.Είναι τόσα πολλά αυτά που θέλω να πω αλλά προσπαθώ να τα πω και να τα γράψω όσο το δυνατόν συμπυκνωμένα και σε απλό προφορικό λόγο για να καταλαβαίνει και ο ποιο αδαής.

Καλό σου βράδυ κ.Ξενοδόχε.