ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 19 Απριλίου 2023

Η ΚΙΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ/ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ RAYTHEON ΚΑΙ ΤΗ LOCKHEED

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η Κίνα απαγόρευσε σε ανώτερα στελέχη της Raytheon Missiles & Defense και της Lockheed Martin Corp (LMT.N) την είσοδο, εργασία, διαμονή και διαμονή στη χώρα από τις 16 Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε την Τρίτη το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Η Raytheon και η Lockheed Martin εμπλέκονται σε πωλήσεις όπλων στην Ταϊβάν εδώ και πολύ καιρό, ανέφερε το υπουργείο.Αυτό περιλαμβάνει κυρίως τις πωλήσεις μικροτσίπ από την Ταϊβάν και την Κίνα.Η Raytheon Missiles & Defense είναι μονάδα της Raytheon Technologies Corp (RTX.N).Φυσικά, οι ΗΠΑ θεωρούν την Ταϊβάν ως «ανεξάρτητη», αλλά υιοθέτησαν ωστόσο την «πολιτική της μίας Κίνας».

Εάν η Raytheon και η Lockheed-Martin δεν μπορούν να συμμετάσχουν σε Εισαγωγές/Εξαγωγές από ή προς την Κίνα, και εάν επιβληθεί η απαγόρευση των μικροτσίπ, οι δύο σημαντικότεροι παίκτες στην κατασκευή Εθνικής Άμυνας των ΗΠΑ ακρωτηριάζονται αμέσως.

Επιπλέον, οι πωλήσεις όπλων των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν επειδή οι πύραυλοι και τα υπόλοιπα παρεμφερή που προσπαθεί να αγοράσει η Ταϊβάν, δεν μπορούν τώρα να αποσταλούν στην Ταϊβάν.Με απλά λόγια, η Κίνα απλώς σταμάτησε πλήρως τις αμυντικές πωλήσεις των ΗΠΑ στην Ταϊβάν και ακρωτηρίασε την αμυντική βιομηχανία των ΗΠΑ κόβοντας τους την απόκτηση μικροτσίπ.

Η Raytheon και η Lockheed Martin αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο εάν οι προμήθειες σπάνιων γαιών τους επηρεαστούν επίσης από τις κυρώσεις, σύμφωνα με τον Wu Chenhui, έναν ανεξάρτητο βιομηχανικό αναλυτή που παρακολουθεί τη βιομηχανία σπάνιων γαιών.

Ο Wu είπε στους Global Times ότι η Lockheed Martin, είναι τώρα στη λίστα των απαγορευμένων οντοτήτων, και δεν είναι σίγουρο ότι θα μπορεί να χρειαστεί να προμηθευτεί την προμήθεια σπάνιων γαιών, ειδικά αυτή των βαρέων στοιχείων σπάνιων γαιών, από αλλού.

Δεδομένης της δεσπόζουσας θέσης της Κίνας στην παγκόσμια προσφορά σπάνιων γαιών, υποκατάστατα ενδέχεται να μην βρεθούν εγκαίρως. Αυτό θα σήμαινε ότι η παραγωγή του τζετ F35* της εταιρείας και πολλών άλλων οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας ενδέχεται να αντιμετωπίσει προσωρινή επιβράδυνση ή αναστολή.

Εάν η Κίνα αποφασίσει να επεκτείνει το εύρος της απαγόρευσις της σε εξαρτήματα που παράγονται από άλλες χώρες που περιέχουν στοιχεία σπάνιων γαιών που κατασκευάζονται από την Κίνα, το βάθος και το εύρος των νέων απαγορεύσεων θα είναι όλο και πιο βαθιά, σημείωσε ο Wu.

Ποιος θα το πίστευε  ότι αυτές οι δυο αμυντικές εταιρείες θα πουλούσαν στην Κίνα.!!!Πέφτετε από το ρόζ συννεφάκι κάποιοι ;;; Όχι εμείς . Ο Νο 1 εχθρός των ΗΠΑ να έχει σχέση με την άμυνα της!! Πως το επέτρεψαν αυτό εκεί στις ΗΠΑ. 

Υ.Γ Η «απαγόρευση» των εξαγωγών από την Ταϊβάν υποδηλώνει την ικανότητα να αποτρέπεται η εξαγωγή των τσιπ. Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να το πετύχει αυτό η Κίνα: 1) Να πάρει την Ταϊβάν ή 2) να αποκλείσει την Ταϊβάν. Όπως έχουμε γράψει και ΕΔΩ, εάν η Κίνα εισβάλλει στην Ταιβάν είναι θέμα ωρών για να καταλάβει το νησί.

Καλύτερα να πάω να παίξω τζόκερ τι έγραφα ΕΔΩ στις 2 Αυγούστου του 2022....." Πρώτα απ' όλα θα ακολουθήσει πλήρες εμπάργκο στην Ταϊβάν...ενδεχομένως κρατικοποιήσεις ταιβανεζικων εργοστασίων στην Κίνα. Γκριζάρισμα όλης της θάλασσας των στενών Δεν θα μπαίνει δεν θα βγαίνει τίποτα και ίσως απαγόρευση πτήσεων πάνω από αυτήν."

Να θυμίσω τι λέγαμε εμείς ΕΔΩ, τον Δεκέμβριο αλλά και πολύ πιο πριν ΕΔΩ, ότι η Κίνα θα κάνει την κίνηση αυτή το πολύ μέχρι το 2025.

* Λέτε να γλυτώσουμε το ιπτάμενο μπιφτέκι λόγω κυρώσεων των Κινέζων στις δύο χαζαροεβραικές εταιρείες;; 

Σχετικό : Οι Κινέζοι ελέγχουν ήδη τις κυβερνήσεις του Καναδά και της Αμερικής.(για τον σχολιαστή Dojo Westend που με ρωτούσε για το Τυφώνειο Ιερατείο διάβασε και ΕΔΩ το σχόλιο του ιστολογίου)

Οι ΗΠΑ πρέπει να αλλάξουν το ΔΟΓΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΧΑΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΕΜΟ. Τα λέγαμε ΕΔΩ, και ΕΔΩ , όταν λέγαμε ότι ΗΠΑ και Κίνα είναι απόλυτα σίγουρο ότι  προχωρούν ακάθεκτες προς μια βίαιη σύγκρουση. ...σε ότι έχουμε γράψει έως τώρα έχουμε ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΠΛΗΡΩΣ.

Επίσης τους έχουμε προειδοποιήσει ΕΔΩ, λέγοντας :.."  Όμως η USAF χρειάζεται ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ για να αντιμετωπίσει την κινεζική απειλή. Αυτό που έχουν το γνωρίζουν οι Σίνες."

ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ...ΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΙ. ΕΑΝ ΔΩΣΕΤΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ...ΘΑ ΑΦΗΣΩ ΤΟΥΣ ΣΙΝΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΝ.!!!  Η ΚΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ 3 ΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ...ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΟ ΑΚΤΕΣ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. 

ΟΥΤΩΣ Η ΑΛΛΩΣ ΠΑΛΙ ΝΑΤΟΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ...ΑΛΛΑ ΥΠΟ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.

1 σχόλιο:

Dojo Westend είπε...

Σ ευχαριστώ για την ενημέρωση σε παλαιότερη ερώτηση. Σε σχέση με αυτό που γράφεις στην τελευταία παράγραφο έχει περάσει απ το μυαλό μου ότι μια αρχική ήττα στο Αιγαίο μπορεί στο μέλλον ν ανατραπεί. Όλο το κομμάτι των παράλιων μας στην Ιωνία μετά την πιθανή διάλυση ή καντονοποιηση της Τουρκίας θα περάσει από δω μεριά.