ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 20 Απριλίου 2023

«ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ» ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΥΓΓΡΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

 

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Τους λόγους για τους οποίους και η Ουγγαρία προχώρησε στην απαγόρευση των εισαγωγών Ουκρανικών σιτηρών εξήγησε με δηλώσεις του σε εφημερίδα της χώρας του ο Υπουργός Γεωργίας Istvan Nagy (Ίστβαν Νάγκι). «Οι τιμές του σιταριού στην Ουγγαρία έχουν υποχωρήσει έως και 37% λόγω της εισροής φθηνών ουκρανικών προμηθειών, με αποτέλεσμα τεράστιες απώλειες για τους εγχώριους αγρότες», είπε και πρόσθεσε και τα εξής: 

«Η τιμή του σιταριού για τρόφιμα, χωρίς ΦΠΑ και έξοδα μεταφοράς, που καθορίστηκε από τους παραγωγούς σιτηρών στην Ουγγαρία ήταν 27% χαμηλότερη από πέρυσι, το σιτάρι ζωοτροφών -37%, και το καλαμπόκι ζωοτροφών -23%. Η κλίμακα της πτώσης της τιμής, και ακόμη περισσότερο η αδυναμία πώλησης των προϊόντων, δείχνει ότι οι Ούγγροι αγρότες υφίστανται τεράστιες ζημιές».

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΓΡΟΤΕΣ
 
Να μπορούσαμε να το ακούσουμε μία φορά και από Έλληνες πολιτικούς αυτό και να το κάνουν πράξη όπως οι Ούγγροι. Αντιθέτως όλοι οι πολιτικοί που πέρασαν φρόντισαν να αφανίσουν την Ελληνική αγροτική κοινωνία αρχαιότερη και από την Ρώμη σχεδόν πάνω από 10000 ετών και μάλλον περισσότερο.
 
Αυτές είναι οι σωστές παραδόσεις της Ελλάδας που πρέπει να κρατάμε πάση θυσία και να μην ψηφίζουμε γελοίους απατεώνες. Η Ελλάδα πάντα ήταν αγροτική κοινωνία και όχι υπηρέτες τουριστών και αυτό ήταν που την έσωσε μέσα στους αιώνες. Αλλά και αυτός ήταν ο λόγος που αναπτύχθηκε και ο Μινωικός και όλοι οι μεταγενέστεροι πολιτισμοί στον τόπο αυτόν. 
 
Πόσο δύσκολο πια είναι να καταλάβουν όλοι πως οι αρχαιότεροι στηρίχθηκαν και αναπτύχθηκαν από το ελαιόλαδο το μέλι την κτηνοτροφία τα τυριά τα δημητριακά τα ψάρια και τα φρούτα και λαχανικά. Όλα αυτά τα ρήμαξαν οι πολιτικοί σε λιγότερα από 100 χρόνια. Μάλλον ήλθε η ώρα να ξυπνήσουν όλοι ξανά.

3 σχόλια:

Μμ είπε...


Δεν κάνει φαίνεται η ιστορία μόνο κύκλους αλλά και το μυαλό διακοπάς και νόστους.

Μμ2 είπε...





Πηδάει ο πασοκογιδοβοσκός και το ζαβοαλλοίθωρο αφορισμένο παίρνει πρεντέιτορ μάτι.

(τρρρρρρρρρρρρρρραϊλα!)

https://www.youtube.com/watch?v=rXXzH9oo178


Ε ρε προεκλογικά γλέντια!

Ανώνυμος είπε...

Κάπου πήρε το μάτι μου ότι και η Πολωνία απαγόρευσε ακόμα και τη διέλευση, κάτι που εξετάζει και η Σλοβακία, αλλά τους φωνάζει η κυραΣούλα και κάτι άλλοι επίτροποι πως δεν είναι σωστά πράματα αυτά
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ