ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Κάτι τρέχει. . . κάτι μεγάλο. Και εμείς εδώ ασχολούμαστε με την Γιαδικιάρογλου.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ μπήκε στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χθές το απόγευμα και δημοσίευσε "Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος". . . τίποτα άλλο.

Προσπαθώ να μάθω τι μπορεί να συμβαίνει παγκοσμίως που θα οδηγούσε σε έναν άνθρωπο σαν αυτόν, να κάνει μια τέτοια ανάρτηση. Την Κυριακή του Πάσχα, των καθολικών. Κάτι τρέχει. . . κάτι μεγάλο.

Η Γαλλία αρχίζει και γυρίζει την πλάτη στις ΗΠΑ. Ο Μακρόν στο αεροπλάνο που επέστρεφε από το τριήμερο ταξίδι του στην Κίνα είπε : «Η Ευρώπη θα πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από την εξωεδαφικότητα του δολαρίου ΗΠΑ... Αν οι εντάσεις μεταξύ των δύο υπερδυνάμεων θερμανθούν... δεν θα έχουμε χρόνο ούτε τους πόρους για τη χρηματοδότηση της στρατηγικής μας αυτονομίας και θα γίνουμε υποτελείς».    

Ο Μακρόν είπε επίσης: «Η Ευρώπη πρέπει να μειώσει την εξάρτησή της από τις ΗΠΑ και να αποφύγει να παρασυρθεί σε μια αντιπαράθεση μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ για την Ταϊβάν ». Έτσι, όχι μόνο η Γαλλία εγκαταλείπει τις ΗΠΑ, αλλά τώρα ενθαρρύνει ενεργά την Ευρώπη να κάνει το ίδιο. Λάβετε υπόψη ότι η Γαλλία μόλις πραγματοποίησε την πρώτη συναλλαγή για Υγροποιημένο Φυσικό Αέριο σε νόμισμα ΕΚΤΟΣ από το Δολάριο ΗΠΑ! Έτσι οι Γάλλοι κόβουν τη χρήση των δολαρίων επίσης.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η επικεφαλής της «Ευρωπαϊκής Επιτροπής» (μη εκλεγμένων τυράννων) αναχώρησε από τη ΛΔΚ μέσω ενός κανονικού τερματικού σταθμού στο αεροδρόμιο με έλεγχο αποσκευών και έλεγχο διαβατηρίων, όπως και κάθε άλλος κοινός θνητός. Παρατηρήστε το βλέμμα στο πρόσωπό της καθώς πρέπει να είναι γύρω από αυτούς τους απλούς. . . θνητούς.


Η συμπεριφορά
της Κίνας για τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με αυτόν τον τρόπο , και με τόσο δημόσιο τρόπο, είναι μια δήλωση της Κίνας στην οποία η ΕΕ δεν αξίζει καν να δώσει προσοχή. Όχι στρατιωτικά και όχι με το νόμισμα «ΕΥΡΩ». Δείχνει ότι η ΕΕ δεν έχει πια σημασία. Όχι στην επόμενη έκδοση του κόσμου. 

Και συν τις άλλοις οι Γερμανοί ζητούν από το Κρεμλίνο να τους επιτρέψει να παράγουν αυτοκίνητα στη Ρωσία. Το γερμανικό δημοσίευμα στο Speigel αναφέρει ότι έστειλε επιστολή τριών σελίδων στον Βλαντιμίρ Πούτιν με πρόταση για επανέναρξη της συνεργασίας.

Αυτό δείχνει ότι οι κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας κυριολεκτικά αρχίζουν να καταρρέουν. Εάν το εμπόριο με τη Ρωσία ξαναρχίσει με οποιονδήποτε ουσιαστικό τρόπο, ΟΛΟΚΛΗΡΟ το σχέδιο της Δύσης στην Ουκρανία και η εξαγορά της Ρωσίας θα αποτύχει πριν ξεκινήσει.  

Η Κίνα ελέγχει το 98% της παγκόσμιας  παραγωγής ορυκτών σπάνιων γαιών και σχεδιάζει να απαγορεύσει τις εξαγωγές τους στις ΗΠΑ για λόγους εθνικής ασφάλειας!

Οι ΗΠΑ  πρέπει  να έχουν μερικά από αυτά τα ορυκτά σπάνιων γαιών για να κατασκευάσουν για τον στρατό τους. Χωρίς αυτά τα ορυκτά σπάνιων γαιών, η στρατιωτική τους ισχύς - και η ακρίβεια των όπλων τους ιδιαίτερα  δεν θα είναι ικανοποιητική.  Δεν θα παίζουνε πλέον Globo-Cop. εκτός από το ότι δεν θα είναι από επιλογή ΤΟΥΣ, θα τους το επιβάλει η Κίνα.

Και πάμε στο μέτωπο της Ουκρανίας...Τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας μεσαίου βεληνεκούς θα εξαντληθούν πλήρως έως τις 23 Μαΐου. Θα μπορούν να αντέξουν μόνο δύο-τρία ακόμη κύματα χτυπημάτων. Αυτά τα λέει η Washington Post, επικαλούμενη έγγραφα του Πενταγώνου/ Συστήματα αεράμυνας

Τα συστήματα πυραύλων NASAMS, Iris-T και Patriot θα φτάσουν σύντομα στην Ουκρανία, δήλωσε ο Γιούρι Ιγκνάτ, σύμβουλος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας. Δεν είναι σίγουρο εάν - ή πόσα τέτοια συστήματα - μπορούν να φτάσουν στην Ουκρανία πριν από τις 23 Μαΐου.

Εάν η Ρωσία χτυπήσει 3, 4 ή περισσότερες φορές, η Ουκρανία θα τελειώσει πριν από τις 23 Μαΐου. Αυτό μπορεί να  προκαλέσει μια άμεση είσοδο στο ΝΑΤΟ, και ως εκ τούτου . . . WW3. Η Ρωσία μεταφέρει επίλεκτες μονάδες του στρατού της, συμπεριλαμβανομένων αλεξιπτωτιστών, στο Μπαχμούτ. Η Wagner PMC έχει υποστεί πολύ σοβαρές απώλειες, αλλά έχει κερδίσει σημαντικό έδαφος εκεί. Τώρα, ο τακτικός ρωσικός στρατός στέλνει τις μονάδες του.   

Εάν η μάλλον  ΟΤΑΝ η Ρωσία πάρει το Bakhmut, ολόκληρη η νότια και νοτιοανατολική Ουκρανία θα αποκοπεί από τις προμήθειες. Πιθανότατα θα διπλώσει γρήγορα. Και πάλι, ένας άλλος πιθανός λόγος για το ΝΑΤΟ να έρθει «all-in» και έτσι να πυροδοτήσει τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Όλες αυτές οι εξελίξεις είναι ανησυχητικές, αλλά δεν είμαι σίγουρος ότι καμία από αυτές μεμονωμένα ή όλες συλλογικά μας οδηγεί σε αυτό που είπε ο  Τραμπ: «Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Οι BRICS+ αναλαμβάνουν και η Δύση δεν μπορεί να κάνει τίποτα γι' αυτό. Το δολάριο ΗΠΑ δεν θα είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα και η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν θα μπορεί να τυπώνει χρήματα στις πλάτες άλλων εθνών. Τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα θα είναι σκουπίδια λόγω του τρελού χρέους των ΗΠΑ. Το τέλος της παγκόσμιας κυριαρχίας για τις ΗΠΑ φτάνει.

Τα 10 κορυφαία έθνη ανά φυσικούς πόρους :      

ΡΩΣΙΑ $75 τρισ BRICS+
ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ $45 τρισ Η Δύση
ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ $35 τρισ BRICS+
ΚΑΝΑΔΑΣ $33 τρισ Η Δύση
ΙΡΑΝ $27 τρισ BRICS+
ΚΙΝΑ $23 τρισ BRICS+
ΒΡΑΖΙΛΙΑ $22 τρισ BRICS+
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ $20 τρισ Η Δύση
ΙΡΑΚ $16 τρισ BRICS+
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ $14 τρισ BRICS+     


Δεν υπάρχουν σχόλια: