ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Παρασκευή 21 Απριλίου 2023

Οι ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία αντιμετωπίζουν απροσδόκητο φόρο - Bloomberg

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Οι ξένες εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία αντιμετωπίζουν απροσδόκητο φόρο - Bloomberg

Το μέτρο θα προστεθεί στους υφιστάμενους νόμους που ρυθμίζουν την έξοδο των εταιρειών, ανέφερε το πρακτορείο
Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών προετοιμάζει κανονισμούς που θα υποχρεώνουν τις εταιρείες να πληρώνουν έναν απροσδόκητο φόρο για τα υπερκέρδη που πραγματοποιήθηκαν την περίοδο 2021-2022, ανέφερε την Πέμπτη το Bloomberg.
Ο φόρος στην ουσία στοχεύει εταιρείες που έχουν εγκαταλείψει τη Ρωσία εν μέσω δυτικών κυρώσεων.
Η εισφορά θα αποτελέσει άλλο ένα εμπόδιο για τις εταιρείες που εγκαταλείπουν τη Ρωσία, πέρα ​​από τους υφιστάμενους νόμους που ρυθμίζουν τις διαδικασίες εκποίησης. Αυτά περιλαμβάνουν την απαίτηση για τις αναχωρούσες εταιρείες να πωλούν τα ρωσικά περιουσιακά τους στοιχεία με έκπτωση 50%, την ανάγκη λήψης κρατικής άδειας για την πώληση και υποχρεωτική συνεισφορά στον ρωσικό προϋπολογισμό, που ανέρχεται τουλάχιστον στο 10% της μισής αγοραίας αξίας του περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας στη χώρα.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Κυρώσεις η Δύση; Κυρώσεις και οι Ρώσοι...Να φύγετε μεν αλλά...... 
 
Φεύγουν οι εταιρείες αφήνοντας υποδομές και εξοπλισμό ετών πίσω τους στο 50% και πλέον της αξίας τους, στις οποίες υποδομές και πριν τις κυρώσεις Ρώσοι εργάτες εργάζονταν. Άρα οι Ρώσοι ή οι φίλιοι επενδυτές τους και τα παίρνουν στην μισή τους αξία (ποιος καθορίζει άραγε την αξία αφού χρειάζεται κρατική έγκριση για την εκποίηση;) και υπάρχει προσωπικό που γνωρίζει την δουλειά να τις τρέξουν από την επόμενη ημέρα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: