ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

‘’Κώνειον το στικτόν’’ τα Τέμπη για Μητσοτάκη . Κλινικά νεκρή η αυτοδυναμία ΝΔ . Κυβέρνηση εθνικής χρεοκοπίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Πα.ΣοΚ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

‘’Κώνειον το στικτόν’’ τα Τέμπη για Μητσοτάκη . Κλινικά νεκρή η αυτοδυναμία ΝΔ . Κυβέρνηση εθνικής χρεοκοπίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Πα.ΣοΚ.

Από τους πρώτους ήδη μήνες της πάνδημης υγειονομικής απάτης τού κορωναϊού, το ιστολόγιο εκτίμησε ότι (α) η χώρα οδηγείται σε τρικομματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ - Πα.ΣοΚ και (β) οι συνθήκες που θα διαμορφωθούν θα υποχρεώσουν τα τρία κόμματα σε συγκυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές . Το ιστολόγιο διακινδυνεύει την πρόβλεψη ότι η χώρα ΔΕΝ θα οδηγηθεί σε δεύτερες εκλογές. 
 
Γιατί τρικομματική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και γιατί από τις πρώτες εκλογές.
 
Πρώτον, η ΝΔ σε καμία δημοσκόπηση δεν ξεπερνά το 30% μετά τα Τέμπη.. 
 
Δεύτερον, για την αυτοδυναμία ΝΔ απαιτείται ποσοστό τουλάχιστον 38,5% στις ΔΕΥΤΕΡΕΣ εκλογές και υπό την προϋπόθεση ότι 8% του εκλογικού σώματος θα είναι κόμματα που ΔΕΝ μπήκαν στη βουλή (αν επιτραπεί στον Κασιδιάρη να κατέβει, το ζήτημα είναι ΟΡΙΣΤΙΚΑ λήξαν). 
 
Τρίτον, τρίτες εκλογές ΑΠΟΚΛΕΙΟΝΤΑΙ γιατί το Φθινόπωρο έχουμε δημοτικές εκλογές και την Άνοιξη ευρωεκλογές· άρα υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχει κυβέρνηση τον Ιούλιο. 
 
Ακόμη όμως κι αν η ΝΔ εκλεγεί υπό αυτές τις συνθήκες αυτοδύναμη στις εκλογές του Ιουλίου, θα πρόκειται για κυβέρνηση ισχνής πλειοψηφίας, εξαιρετικά ασταθής να διαχειριστεί τη χρεοκοπία της χώρας που έπεται στη διάρκεια της επόμενης τετραετίας. Συνεπώς οι σχεδιασμοί -- δε μπορεί παρά να -- προβλέπουν κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας - κυβέρνηση ισχυρής πλειοψηφίας αποτελούμενη οπωσδήποτε από τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, και επικουρικά (και συμβολολογικά) το Πα.ΣοΚ, καθότι χρεοκοπία με το Πα.ΣοΚ στο απυρόβλητο δε νοείται..
 
Τούτων δοθέντων η αυτοδυναμία ΝΔ είναι ΝΕΚΡΗ. Η υποκείμενη αιτία θανάτου στο πιστοποιητικό θανάτου της είναι συνδυασμός από τα δύο παρακάτω θανατηφόρα σύνδρομα. 
 
(Α) Κάθοδος Κασιδιάρη στις εκλογές. Αν επιτραπεί στον Κασιδιάρη να συμμετάσχει θα πάρει ποσοστό από 5% - 8%. Στο ενδεχόμενο αυτό τα τρία κόμματα του συνταγματικού τόξου ΝΔ , ΣΥΡΙΖΑ και Πα.ΣοΚ θα ΣΥΡΘΟΥΝ ΒΙΑΙΑ σε συγκυβέρνηση από τις ΠΡΩΤΕΣ κιόλας εκλογές. Σύμφωνα με το Βήμα τής Κυριακής (που είχε πρωτοσέλιδο το κόμμα Κασιδιάρη), «Οι έρευνες της Metron Analysis μετρούν τον Κασιδιάρη στην Αν. Μακεδονία – Θράκη στο 7%, στην Κεντρική Μακεδονία στο 5%, στη Στερεά Ελλάδα μετριέται στο 8,3%, στο Ν. Αιγαίο στο 10% (!) και στην Αττική στο 3,8%». 
 
Η εκτίμηση του ιστολογίου είναι ότι, αν η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου κρίνει με αμιγώς νομικά κριτήρια την αίτηση Κασιδιάρη, ΔΕΝ υπάρχει νομικό έρεισμα για τον αποκλεισμό τού νεοναζιστικού μορφώματος. Οπότε κατά την νομική άποψη του ιστολογίου, ο Άρειος Πάγος δεν θα θελήσει να χρεωθεί ιστορικά μια συνταγματική εκτροπή, υποκαθιστώντας η δικαστική κρίση τη λαϊκή βούληση για να εξυπηρετήσει τις πολιτικές σκοπιμότητες Μητσοτάκη για αυτοδυναμία, και μάλιστα με αφορμή τις ελεύθερες (υποτίθεται) εκλογές όπου καθένας κρίνεται από τον υπέρτατο κριτή: τον ελληνικό λαό. 
 
(Β) ΜΗ απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας στις 21 Απριλίου από την Standard and Poor’s · ακολουθούν οι κρίσιμες ημερομηνίες 9 Ιουνίου Fitch Ratings, αξιολόγηση από την DBRS στις 8 Σεπτεμβρίου, 15 Σεπτεμβρίου Moody's Ratings, 20 Οκτωβρίου Standard and Poor’s και 2 Δεκεμβρίου Fitch Ratings. Αν ΔΥΟ από τους παραπάνω διεθνείς Οίκους Αξιολόγησης ΔΕΝ δώσουν επενδυτική βαθμίδα, η επενδυτική βαθμίδα έχει χαθεί για το 2023, με ανυπολόγιστες συνέπειες όπως αμέσως παρακάτω αναλύεται. 
 
Δοθέντος ότι το ελληνικό κράτος είναι πλήρως χρεοκοπημένο, επιπλέον δε οι ελληνικές τράπεζες δεν υφίστανται ως πιστωτικά ιδρύματα αλλά τραπεζικά ζόμπι, ημερομηνία ορόσημο για την απόκτηση επενδυτικής βαθμίδας είναι τα τέλη του 2023 – αρχές 2024. Διότι για τα σκουπίδια των ελληνικών ομολόγων που διακρατεί η ΕΚΤ, το πρόγραμμα επαναγοράς τους τελειώνει το 2024 ·και αν η Ελλάδα δεν έχει ανακτήσει έως τότε την επενδυτική βαθμίδα, τα ομόλογα που θα διακρατεί η Ευρωτράπεζα θα γίνουν σκουπίδια πλέον και με τη θεσμική βούλα τής ΕΚΤ. Εκεί η χώρα καταρρέει. 
 
Εκτίμηση του ιστολογίου : Δεδομένου ότι η Moody's αξιολογεί τα ελληνικά ομόλογα και τις ελληνικές τράπεζες τρεις (3) ολόκληρες βαθμίδες ΚΑΤΩ από την αξιολόγηση «σκουπίδια», η Moody's ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ στις 20 Οκτωβρίου να αναβαθμίσει τη χρεοκοπημένη χώρα και τις τράπεζες ζόμπι κατά τρεις ολόκληρες βαθμίδες. Συνεπώς όλο το παιγνίδι παίζεται, πρώτον, στην κρίσιμη ημερομηνία 21 Απριλίου (αξιολόγηση Standard and Poor’s) και, δεύτερον, στις 9 Ιουνίου (αξιολόγηση Fitch Ratings). 
 
Η εκτίμηση του ιστολογίου είναι ότι, η Standard and Poor’s ΔΕΝ θα αναβαθμίσει τη χώρα στις 21 Απριλίου, ιδίως δε, ΔΕΝ θα δώσει επενδυτική βαθμίδα αν επιτραπεί η κάθοδος Κασιδιάρη, οπότε και η αυτοδυναμία θα είναι νεκρή και το πολιτικό σκηνικό ρευστό μέχρι τις διερευνητικές. Σε αυτό το ενδεχόμενο που στις 21 Απριλίου η Standard and Poor’s ΔΕΝ αναβαθμίσει τη χώρα, ανεξάρτητα με το κόμμα Κασιδιάρη, τα δύο κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ θα υποχρεωθούν σε συγκυβέρνηση εν όψει της ΚΡΙΣΙΜΗΣ  ημερομηνίας τής 9ης Ιουνίου, η οποία ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ των δεύτερων εκλογών του Ιουλίου, όταν η Fitch Ratings θα δώσει στη δημοσιότητα το ΝΑΙ ή ΟΧΙ της για την επενδυτική βαθμίδα· σημειώνεται ότι η Fitch Ratings είναι εξαιρετικά αυστηρή με την χρεοκοπημένη Ελλάδα, συνεπώς, ενόψει της αξιολόγησης του φειδωλού με την Ελλάδα Οίκου, η συγκυβέρνηση θα είναι μονόδρομος, διότι αν Fitch Ratings πει το δεύτερο ΟΧΙ στις 9 Ιουνίου (μετά το ΟΧΙ της Standard and Poor’s στις 21 Απριλίου) ο στόχος ανάκτησης επενδυτικής βαθμίδας είναι σχεδόν ανέφικτος · και η Ελλάς στο ενδεχόμενο αυτό στο χείλος τού Ταρτάρου.
 
Για το πρόσωπο του πρωθυπουργού, δοθέντος ότι η κυβέρνηση αυτή δεν θα είναι εθνικής σωτηρίας αλλά εθνικής χρεοκοπίας, πολιτικά πρόσωπα ‘’εγνωσμένου κύρους’’ όπως οι Βενιζέλος και Καραμανλής αποκλείονται. Η εναλλακτική είναι διετής πρωθυπουργία διαδοχικά από Μητσοτάκη και Τσίπρα, που θεσμικά είναι μεν επιτρεπτό, ωστόσο κατά την εκτίμηση του ιστολογίου το ενδεχόμενο αυτό συγκεντρώνει ισχνές πιθανότητας, με επικρατέστερο το σενάριο κάποιου ανδρείκελου ενδεδυμένου τον μανδύα τού τεχνοκράτη.
 
Υ.Γ Αν έχουμε τον Δένδια ως  νέο πρωθυπουργό κοινής αποδοχής που αυτό αυτό είναι το επικρατέστερο έως τώρα...πάει το Αιγαιακό Αρχιπέλαγος. Τουρκική ΑΟΖ μέχρι το Σούνιο. Γιατί;; Διότι κατά το Διεθνές Δίκαιο για τα Αρχιπελάγη (όπως το Αιγαίο) προβλέπονται διάδρομοι υποχρεωτικής διέλευσης (διεθνή ύδατα). Τα 6 μίλια σε σύγκριση με τα 12 δεν αφήνουν τρύπες αλλά χοάνες.
 
Θεωρώ δεδομένο  ότι όχι μόνο η Ελλάδα αλλά΄όλη η Δύση βιώνει μια περίοδο πολιτικής και κυβερνητικής αστάθειας για το επόμενο μέσο διάστημα τουλάχιστον έως το 2025 Μετά βλέπουμε.
 
ΥΓ 1 Με  8κομματική βουλή και Κασιδιάρη μέσα με υψηλό ποσοστό (και μάλιστα από τα δεξιά της ΝΔ), η ΝΔ θέλει 50% για αυτοδυναμία.. Και φανταστείτε  την πίεση που θα τους ασκηθεί αν ο S&P έχει εντωμεταξύ (21 Απριλίου) πει ΟΧΙ στην επενδυτική βαθμίδα..
 
Τα Τέμπη όμως δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη....όσο για τους μένουμεευρωπαίους,  το πάρτι θα γίνει όταν οι Γερμανοί αποφασίσουν να κουνήσου μαντήλι από την ΕΖ. Ιστορικά και σύμφωνα με την στατιστική είναι αδύνατον οι Γερμανοί να δεχθούν για πολύ καιρό ακόμα όχι μόνο να υποστούν καταστροφικές για την ΄χώρα τους επιβαλλόμενες επ έξω πολιτικές αλλά και να μοιραστούν με του εταίρους τους τα οικονομικά βάρη της ΕΕ αλλα και όσα κέρδη αποκόμισαν από το ευρώ. Η δε ευρωπαϊκή συνοχή και η δοκιμασία της στα επόμενα χρόνια φάνηκε από το πως αντιμετωπίστηκε ο Μακρον με την Φον ντερ Λάινεν προχθές στην Κίνα αλλά και τις εκ διαμέτρου αντίθετες δηλώσεις τους που καταδεικνύουν διαφορετικές πολιτικές ατζέντες Η Ευρώπη χάνεται ...και εμείς ασχολούμαστε με Μητσοτάκηδες Τσίπρες και Ανδρουλάκιδες ... 🙂 και τις βίλες Ραγκούση.

2 σχόλια:

Dojo Westend είπε...

Καλή Ανάσταση σε όλους τους φίλους. Πως βλέπεις το ενδεχόμενο να εχουμε απ την πρώτη κιόλας Κυριακή κυβέρνηση προοδευτικών δυνάμεων; Σ αυτή την περίπτωση διασώζεται η ΝΔ και η συνέχιση του παιγνιδιού. Εάν την κάνει η Τουρκία κατά Ανατολας ή τραβήξει κανένας λάθρο κάνα σχοινάκι και κάνει μπαμ, βλέπω τον Λιακο μέχρι και Υπουργό ΠΡΟΠΟ ή ΥΠΕΘΑ. Τελικά όλο αυτό με τον Λιακο πολύ στημένο με φαίνεται. Κι άντε να δω τι θα ψηφίσω; Πάντως κατά πως είπε η Μητέρα ΝΤΟΡΑ ανήκω στους αντί εμβολιαστείς, Ψεκ και Ρωσόφιλους. Δεν είμαστε και λίγοι ψάχνουμε εκπροσώπηση.

Ανώνυμος είπε...

‘’Κώνειον το στικτόν’’ τα Τέμπη για Μητσοτάκη . Κλινικά νεκρή η αυτοδυναμία ΝΔ . Κυβέρνηση εθνικής χρεοκοπίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - Πα.ΣοΚ.
ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΣΜΑΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΘΑΛΑΣΣΩΝ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ
(Η Κύπρος μια εξ' αυτών)

2 αλληλένδετα επ'αυτού άρθρα που ήθελα να στείλω από μέρες , αλλά είδα ότι είχατε αραιώσει από το ίντερνετ λόγω υποχρεώσεων

https://www.philenews.com/eidiseis/politiki/article/1694874/epistoli-ston-blinggen-apo-3-ypex-ga-mia-nea-synodo-3-1

https://i-epikaira.blogspot.com/2023/04/blog-post_28.html

ένα σημερινό από τον εξαίρετο επίτιμο Πρέσβυ Π.Νεάρχου, που θυμάμαι από το 2000 να μιλάει για το "Εν και το Ον" και για θέματα εξωτερικής πολιτικής

https://i-epikaira.blogspot.com/2023/04/blog-post_566.html

'ενα του Κοττάκη που μεν είναι σεσημασμένος συστημικός, αλλά έχει πληροφορίες και ασκεί εδώ και χρόνια δομημένη κριτική σον Μιζοτάκη
https://www.newsbreak.gr/parapolitika/457105/steit-ntipartment-ekloges-mitsotaki-epeisodio-amerikano-presvi/?is_wppwa=true&wpappninja_cache=friendly
και ένα με β'αση 'ενα δημοσίευμα της εφ."το Παρόν", όπου ναι μεν αμήκει στον Κουρή ,με το γνωστό παρελθόν, ωστόσο πάλι όσες φορές πήρα την εφημερίδα, μέσα ΄εγραφε τα όσα περίμενα να διαβάσω σε μιά κανονική εφημερίδα
https://i-epikaira.blogspot.com/2023/04/blog-post_19.html

Ξενοδοχωφ