ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 16 Απριλίου 2023

Νατοικά στρατεύματα πλησιάζουν στο Καλίνιγκραντ;;;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Από πληροφορίες που ακόμα δεν επαληθεύσαμε μάθαμε ότι Νατοϊκά στρατεύματα πλησιάζουν/κινούνται κοντά στο Καλίνιγκραντ.Ο θύλακας της Ρωσίας στο Καλίνινγκραντ έχει δώσει εδώ και καιρό εφιάλτες στους αμυντικούς σχεδιαστές του ΝΑΤΟ. Το αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό το μέλλον του.

 Η φρουρά του Καλίνινγκραντ χρησιμεύει ως εκφοβιστική ρωσική παρουσία στην περιοχή της Βαλτικής. Ο στόλος της Βαλτικής, με έδρα εκεί, έχει αναβαθμιστεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με νέα πλοία, επίγειες δυνάμεις και πυραύλους .

Με λίγα λόγια..για την στρατιωτική σημασία του Καλίνιγκραντ

Η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία μπορεί να σφραγίσει το μέλλον του Καλίνινγκραντ. Οι στρατιωτικές δυνάμεις της Ρωσίας χρησιμεύουν ως κλειδαριά στη Βαλτική.Το exclave μπορεί να μετατραπεί από το στρατηγικό περιουσιακό στοιχείο της Μόσχας σε ένα παθητικό   .

Οι στρατιωτικοί σχεδιαστές του ΝΑΤΟ ανησυχούν εδώ και καιρό για τον στρατηγικό θύλακα του Καλίνινγκραντ της Ρωσίας. Σφηνωμένο ανάμεσα στην Πολωνία και τη Λιθουανία, το κομμάτι της ρωσικής επικράτειας με λιγότερους από μισό εκατομμύριο κατοίκους έχει αποτελέσει προσάρτημα στην αρχιτεκτονική ασφάλειας της περιοχής της Βαλτικής Θάλασσας. Κατά τη διάρκεια των ετών που προηγήθηκαν του πολέμου στην Ουκρανία, σημαντικές ρωσικές κινήσεις για την αναβάθμιση της στρατιωτικής παρουσίας της εκεί έχουν προκαλέσει ανησυχίες. Τα σενάρια εξαρτώνται από το πώς θα τελειώσει αυτός ο πόλεμος και αν το καθεστώς στη Λευκορωσία επιβιώσει.

Η αυξημένη στάση περιλάμβανε την εισαγωγή βαλλιστικών πυραύλων Iskander που μπορούν να φέρουν πυρηνικές κεφαλές, σε συνδυασμό με τα κορυφαία συστήματα αεράμυνας S-400 της Ρωσίας και τα παράκτια αμυντικά συστήματα Bastion. Εν τω μεταξύ, οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με νέες μονάδες, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων και καλύτερων αρμάτων μάχης και πυροβολικού. Και ο στόλος της Βαλτικής, που επίσης εδρεύει στη δυτικότερη πόλη της Ρωσίας, Μπαλτίισκ, έλαβε αναβαθμίσεις και πρόσθετα πλοία.

Καθώς η «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας στην Ουκρανία συνεχίζει να αποκαλύπτει καταστροφικές ελλείψεις, γίνεται απορίας άξιο πόσο από αυτό εξακολουθεί να έχει σημασία και αν το Καλίνινγκραντ θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον.Η στρατιωτική σημασία του θύλακα του Καλίνιγκραντ είναι πολύ μεγάλη. Και έχει να κάνει με την εκτεθειμένη θέση των δύο βόρειων κρατών της Βαλτικής.  

Όπως φαίνεται σε πολυάριθμες ασκήσεις πολεμικών σχεδίων, μια ρωσική ένοπλη εισβολή στην Εσθονία, για παράδειγμα, θα μπορούσε να ήταν γρήγορη και θα είχε παρουσιάσει το ΝΑΤΟ με ένα τετελεσμένο γεγονός. Από τη στιγμή που δεν κατάφερε να αποκρούσει την επίθεση, η συμμαχία θα βρισκόταν σε μια απίστευτη θέση να πρέπει να εκδιώξει τον εισβολέα για να τιμήσει τις αμοιβαίες αμυντικές της υποχρεώσεις σύμφωνα με το Άρθρο 5.

Εάν μια τέτοια διάσωση γινόταν από ξηρά, θα έπρεπε να προχωρήσει από την Πολωνία στη Λιθουανία . Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ θα χρειαστεί να περάσουν από το «Suwalki Gap», μια έκταση 70 χιλιομέτρων μεταξύ του Καλίνινγκραντ και της Λευκορωσίας, και η αντιπολίτευση θα το βομβάρδιζε έντονα και από τις δύο πλευρές. Η εναλλακτική λύση θα ήταν μια συνδυασμένη αερομεταφορά και ναυτική συνοδεία που θα προχωρούσε στη Βαλτική, πέρα ​​από τις συστοιχίες πυραύλων του Καλίνινγκραντ.

Όμως δεδομένου ότι τα μέσα του ΝΑΤΟ αν προσπαθήσουν να περάσουν από αυτήν την περιοχή θα πρέπει να υπολογίσουν βαριές απώλειες, το Καλίνινγκραντ χρησίμευσε ως εκφοβιστικό ρωσικό λουκέτο στη Βαλτική. Στη στρατιωτική ορολογία, ήταν μια «φούσκα A2/AD (αντι-πρόσβασης/άρνησης περιοχής)». Προσθέτοντας ότι μια ρωσική επίθεση σε ένα ή περισσότερα κράτη της Βαλτικής πιθανότατα θα είχε συνδεθεί με μια ρωσική επίθεση για την κατάληψη του αποστρατιωτικοποιημένου σουηδικού νησιού Γκότλαντ, στρατηγικά τοποθετημένο στο κέντρο της Βαλτικής, η διπλή κλειδαριά φίνεται αρκετά τρομερή.

Δεδομένων όλων αυτών το θεωρώ αυτοκτονική αυτή την κίνηση του ΝΑΤΟ αν όντως είναι αληθινή.Είτε είναι αληθινό είτε όχι το Νατοικό σχέδιο μεταφοράς στρατευμάτων προς το Καλίνιγκραντ δεν θα λειτουργήσει. Όπως ξέρουμε, ξέρουν και αυτοί (με τις κορυφαίες υπηρεσίες πληροφοριών τους). Όποια και αν είναι η περίπτωση, δεν θα είναι μυστικό για αυτούς και δεν θα αιφνιδιαστούν.

Αυτός είναι πιθανώς ο λόγος που η Ρωσία έχει ήδη τοποθετήσει πυρηνικά στη Λευκορωσία. Η απάντηση του Ρώσου στα αιτήματα λύτρων θα παραδοθεί με υπερηχητικό courier. Εκτός από το να δείξουν στο ΝΑΤΟ ότι η Ρωσία είναι κυριολεκτικά σοβαρή στη θέση της, θα το χρησιμοποιήσουν στη συνέχεια ως το μεγαλύτερο πρόσχημα στρατολόγησης όλων των εποχών για να δημιουργήσουν έναν στρατό (μπορεί να είναι και οι Κινέζοι μέσα) που θα φτάνει  εύκολα στον Ατλαντικό σε χρόνο ρεκόρ, παρά το γεγονός ότι οι ηλίθιοι στις ΗΠΑ θα να είναι πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουν τακτικά πυρηνικά και να πολεμήσουν μέχρι τον τελευταίο Ευρωπαίο.
 

Υ.Γ Το Καλίνινγκραντ δεν συνορεύει με την Ουκρανία, συνορεύει με την Πολωνία και τη Λιθουανία. Πόσο πρόθυμες είναι αυτές οι δύο χώρες πρόθυμες να ξεκινήσουν επίσημα το Δεύτερο Μέρος του  Γ' Παγκόσμιου Πόλεμου και να μετατραπούν σε μια λίμνη λιωμένου γυαλιού;; Το έχω ξαναγράψει το μίσος τους για την Ρωσία είναι κακός σύμβουλος.Το μόνο σίγουρο, είναι με το στόμα των Πολωνών μιλάνε οι Η.Π.Α. και το ΝΑΤΟ.

Υ.Γ 1  Η Εσθονία,Λιθουανία,Πολωνία,Φινλανδία και Σουηδία δεν φοβούνται τυχαία την ρώσικη μηχανή γιατί ξέρουν ότι έχουν να αντιμετωπίσουν ποσότητα και χαμηλής ποιότητας κάποιες φορές άλλα ανθεκτικά συστήματα,όπως και έναν αντίπαλο που δεν θα υπολογίσει απώλειες.Οι ρωσοι έχουν την τακτική των "κυμάτων". Ούτε πακέτα COMAO,wild weasel,υπερκέραση φίλιων τμημάτων κτλ.

Ξεκινά το κύμα και όπου φτάσει,χωρίς γυρισμό.Σε κουβέντα που είχα παλαιότερα στην Αλεξανδρούπολη με ένα πιλότο Kamov,που λειτουργούσε ως πυροσβεστικό για μας,σε ερώτηση για κρίσεις που ενδεχομένως έζησε μου είπε : φυσικά,φορτώσαμε το ε/π με τορπίλες,βόμβες και μια σφαίρα για μας γιατί πίσω δεν θα γυρνούσαμε...


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το βλέπω στο χάρτη κ.Λύκαστρε, αν γίνει κάτι, είναι πολύ εύκολο να μπουκάρουν οι Λευκορώσσοι και να φτιάξουν χερσαίο διάδρομο στα Νοτιοδυτικά, δεν ξέρω αν θα πάρουν σβάρνα και Βίλβνιους-Κάουνας, πάντως την Αλύτους στο νότο, δεν την βλέπω καλά. Για να παίρνουν αμπάριζα Λετονία-Λιθουανία οι Ρως , το κόβω δύσκολο όσο έχουν και το άλλο μέτωπο ανοιχτό.
Άσχετα πάντως του τι θα γίνει, κυττώντας την σύγχρονη ιστορία από την πτώση του Σιδηρούν, δεν τους έφτανε ο Γιέλτσιν και το ΔΝΤ, έπρεπε να αγνοήσουν το δημοψήφισμα της Ουκρανίας για παραμονή στην Ομοσπονδία, το Τσετσενικό ζήτημα, η αποκαθήλωση 2 φορές ρωσσόφιλων προέδρων στις Γεωργία και Ουκρανία, και ακόμα δεν μπορούν (ή όπως λέτε δεν θέλουν) να τους κάνουν ζάφτι.
Μάλλον έχουν χαζέψει οι δυτικοί στρατηγοί από το ντεκαπάζ, το πολύ μακιγιάζ
και τη λέηζερ αποτρίχωση.Εκτός αν ρίχνουν το βάρος στο πως θα κουνάνε τον πισινό τους καλύτερα στο ΤικΤοκ, να ψωνίσουν κανά τεκνό....
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Μάλλον έχουν χαζέψει οι δυτικοί στρατηγοί από το ντεκαπάζ, το πολύ μακιγιάζ
και τη λέηζερ αποτρίχωση"

Κατάλαβες τώρα κ.Ξενοδόχε γιατί τους αποκαλώ εδώ και καιρό ξεφωνημένες αδελφάρες;;

Ανώνυμος είπε...

Ο Γιάννης φοβάται το θεριό και το θεριό το Γιάννη
Στη συγκεκριμένη περιοχή νομίζω ισχύει γάντι!

Ανώνυμος είπε...

@ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ
Κ.Λύκαστρε, εγώ νόμιζα ότι τις αποκαλείτε ξεφωνημένες αδερφάρες γιατί ΕΙΝΑΙ αυταπόδεικτα.
Ακουσα πριν λίγο στο Οπεν (με πηγή το τούρκικο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολού) την παρακάτω είδηση, και σκέφτηκα "και οι γά'ι'δαροι το χαβά τους, για μια δυνατή Τουρκία,προίκα στους Σίνες μαζί με ΝΑ Μεσόγειο και Αιγαίο"......
Είδα και χτές στο σάητ παρακάτω για επαναπροσέγγιση Αιγύπτου-Τουρκίας, και βλέπω ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ μας ΖΩΝΟΥΝ(=περικυκλώνουν) τα φίδια (Ιταλία, Αλβανία,Σκόπια,Βουλγαρία,Τουρκία,Αίγυπτος,Λιβύη)

https://www.bankingnews.gr/amyna-diplomatia/articles/674211/nea-ekseliksi-to-state-department-ipa-enekrine-tin-polisi-kit-eksygxronismoy-ton-f-16-stin-tourkia
Ξενοδοχωφ