ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 4 Μαΐου 2023

Στις εικαστικές ειδήσεις τώρα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Στις εικαστικές ειδήσεις τώρα 
 
Ως κειμήλιο σπάνιας συλλεκτικής αξίας πουλήθηκε χθες στον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s του Λονδίνου το τελευταίο γνωστό αντίγραφο του προγράμματος της Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Το ιστορικό έγγραφο, που περιλάμβανε τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει κυβέρνηση, προσέλκυσε το έντονο ενδιαφέρον των συλλεκτών καθώς φέρεται να είναι το μόνο αντίγραφο που έχει διασωθεί μετά την μυστηριώδη εξαφάνιση όλων των αντιτύπων το καλοκαίρι του 2015.
 
Πηγές του βρετανικού οίκου που δεν θέλησαν να κατονομαστούν, αναφέρουν ότι το έγγραφο πουλήθηκε έναντι εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ανώνυμο συλλέκτη, ο οποίος φέρεται να έχει τεράστια συλλογή από ιστορικά προγράμματα ελληνικών κομμάτων, όπως το «Συμβόλαιο Με Το Λαό» του Ανδρέα Παπανδρέου, το «Εγγυόμαστε το Αύριο» του Αντώνη Σαμαρά και το πολύ σπάνιο «Τσιλέρ, Έλα Να Την Πάρεις» του Δημοσθένη Βεργή.
 

5 σχόλια:

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Το τελευταιο το θελω και εγω.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Kαι εγώ επίσης φίλε ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ...και μα το κέρατο της αρκούδας θα το πάρουν.

Ανώνυμος είπε...

Τα έξοδα του μουσείου που θα φιλοξενεί το μνημειώδες κείμενο θα προκύψουν από την εκποίηση για πολτοποίηση της νομολογίας και προκηρύξεων διαγωνισμών για στελέχωση του επιτελικού κρατους, ως ελάχιστη συνεισφορά του Κουλη.

Ανώνυμος είπε...

Την θυμάμαι την αφίσα του Βεργή,δυστυχώς δεν σκέφτηκα τηνμελλοντική της αξία και δεν την πήρα σπίτι μου, έχω πάντως 2 αναπτήρες από τη μακρινή δεκαετία του 90:
΄΄Ένωσις Κεντρώων", και "Π.Ψωμιάδης,ο μακεδώνας της καρδιάς μας".
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα κ.Ξενοδόχε ..αυτή είναι η ιστορική αφίσα με τον Βεργή.Μπορείς να την αποθηκεύσεις αν θέλεις...θα έχει ανεκτίμητη ιστορική αξία στο μέλλον.χα χα

https://www.lifo.gr/sites/default/files/styles/free_height_medium/public/articles/2020-11-19/vergis.jpg?itok=NfNpXhES