ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ "ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ" ΚΡΑΤΟΣ ΣΉΜΕΡΑ (και πόσο φταίει η κλιματική αλλαγή)

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ "ΕΠΙΤΕΛΙΚΌ" ΚΡΑΤΟΣ ΣΉΜΕΡΑ
(και πόσο φταίει η κλιματική αλλαγή).
 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 1:
Πράγματι η ξερή βιομάζα στην περιοχή που κάηκε σήμερα ήταν υπερβολική.
 
Από που προήλθε:
Τόσο από τα σπασμένα αμάζευτα κλαδιά των δέντρων του δάσους του προηγούμενου βαρύ χειμώνα (εδώ φταίει η κλιματική αλλαγή πράγματι) αλλά και όσων κατέληξαν στο δάσος από τους γύρω Δήμους από τα κλαριά που έσπασαν μέσα στον αστικό ιστό. Και γι αυτό ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ η κλιματική αλλαγή!
Το πρόγραμμα πυροπροστασίας που θα λειτουργούσε, υποτίθεται, προληπτικά ως προς αυτό το πρόβλημα, ξεκίνησε το τέλος Μαϊου. Ζητήθηκαν από τις υπηρεσίες όλης της χώρας 17εκ, το υπουργείο διέθεσε 1,7εκ, αποτέλεσμα: μαζεύτηκαν μόνο "οσα βλέπει η πεθερά". Και, ελλείψει οποιουδήποτε συστήματος μετατροπής της βιομάζας σε κάτι χρήσιμο, (πχ RNG ή έστω κομπόστ) πήγε για "λίπασμα" στα δάση. Λίπασμα τύπου πυρίτιδα έκαναν το δάσος αντί "μπετον αρμέ" (κατά την γραμμή που δόθηκε στους ρεπορτερς να λένε) σε πυριτιδαποθήκη. Στα ΜΜΕ όμως βρήκαν να δώσουν 20 εκ. για να αναμεταδίδουν την προπαγάνδα τους.
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ 1
Η πολιτεία στον τομέα "πρόληψη" τα έκανε μαντάρα! Πολύ μεγαλύτερες οι ευθύνες της από της κλιματικής αλλαγής.
 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 2
Σήμερα δεν πέταξαν σχεδόν καθόλου τα Canadair! Όλο το βάρος εναέριας πυρόσβεσης έπεσε στο βραδείας αντίδρασης ρωσικό μεγαθήριο (εξαιρετικό όμως για τηλεοπτικά πλάνα) και στις αναποτελεσματικές ρήψεις των ελικοπτέρων.
Αποτέλεσμα: Η φωτιά δεν μπόρεσε να ελεγχθεί έγκαιρα λόγω της έλλειψης του μοναδικού "εργαλείου" γι αυτόν τον σκοπό. Των Canadair
 
Γιατί δεν πέταξαν (όπως και στην φωτιά στην Λίμνη Εύβοιας που εκτυλίχθηκε παράλληλα το ίδιο ανεξέλεγκτα);;
Αυτά τα πτητικά μέσα δεν μπορούν να απογειωθούν ή να απονηωθούν σε θερμοκρασίες αέρα μεγαλύτερες των 45 βαθμών Κελσίου! Ο αέρας είναι τότε πολύ λεπτός για να τα ανυψώσει. Και έτσι σήμερα τα καθήλωσαν ΟΛΑ.
 
Εδώ φταίει, σε πρώτη ανάγνωση, η κλιματική αλλαγή για την μία ώρα από όλες που εκδηλώθηκε η φωτιά (δες σχετικό Πίνακα). Αλλά επειδή οι ακραίες θερμοκρασίες ήταν γνωστές μέρες πριν, ο επιτελικός σχεδιασμός κάλυψης του κενού τους ήταν καταστροφικός! Αντί να πετάξουν τις κρίσιμες ώρες και να καλυφθούν με τα άλλα εναέρια μέσα μόνο για την μια ώρα (γύρω στις 3μμ) ΔΕΝ ΠΕΤΑΞΑΝ ΚΑΘΟΛΟΥ. Και η φωτιά "έφυγε"!
Όποιος αυτό το "χρεώνει" στην κλιματική αλλαγή, ελέγχεται ως, επιεικώς, ηλίθιος.
 
ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ 2
Η φύση της σημερινής φωτιά δεν είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, όπως εναγωνίως θέλουν να πείσουν τα κυβερνητικά παπαγαλάκια και, δυστυχώς, και κάποια "ούλτρα αριστερά" εξαπτέρυγα τους ένθεν κεκείθεν.
Αντιθέτως, και αυτή η φωτιάς πού είναι αποτέλεσμα πολύ κακών* "επιτελικών" σχεδιασμών, θα είναι μια ακόμα αιτία για την επιδείνωση της κλιματικής αλλαγής!
Τι δεν καταλαβαίνεις ακριβώς για τον ποιο λόγο πρέπει να φύγουν άμεσα;;

Αυτά τα συμπεράσματα, που δεν είναι κάποιου "ειδικού" αλλά αποτέλεσμα μόνο του "κοινού νου" που δεν μασάει σανό. Και εδώ να θυμίσουμε και να πούμε στα τσογλάνια της Αμερικανικής πρεσβείας τύπου Ούτση και Πατρινού Μινάρα και την υπόλοιπη παρέα,πως δεν ξεχνάμε πως όταν η Ελλάδα διαπραγματευόταν την αγορά 4-8 Beriev 200 από την Ρωσία,αυτοί κίνησαν γη και ουρανό να ματαιώσουν την αγορά του πλέον αποτελεσματικού αεροσκάφους αεροπυρόσβεσης.
 
Πρώτη φορά πάντως είδα κατάσβεση πυρκαγιάς με 112 αστυνομικούς να κοιτάνε γύρω γύρω σαν χάνοι ένα φουκαρά πυροσβέστη που προσπαθούσε να την σβήσει μόνος του από μια υδροφόρα του δήμου. Μιλάμε για στρατό αστυνομικών που απλά κοίταζαν ! Κερδάνε...
 
 
* Πολύ κακών επιτελικών σχεδιασμών;; ή πολύ ΚΑΛΏΝ, τελικά; (για τα επιχειρησιακά τους σχέδια). Αλλά τους ξέφυγε περισσότερο από την περίμετρο των πρώην βασιλικών ανακτόρων, όπου η "αποψίλωση" ήταν άκρως επιθυμητή για κάτι 150εκ επενδύσεις που παίζουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: