ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Κυριακή 1 Αυγούστου 2021

Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να τεθεί σε χρήση ένα εμβόλιο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται για να τεθεί σε χρήση ένα εμβόλιο είναι:
 
1. Να μην προκαλεί νόσο ή σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες
2. Να προκαλεί μακράς διάρκειας ισχυρή ανοσία
3. Το εμβολιαζόμενο άτομο να μην μεταδίδει νόσο σε επίνοσα άτομα.
 
Στα υπάρχοντα εμβόλια covid η περίπτωση 1 είναι σε στάδιο παρατήρησης με αυξητικό όμως ποσοστό σοβαρών παρενεργειών (θρομβώσεων - μυοκαρδίτιδας) και ενδείξεις θανάτων Ήδη η περίπτωση 2 καταρρίπτεται λόγω των μεταλλάξεων του ιού και της μικρού χρόνου αποτελεσματικότητας του εμβολίου, με ομολογίες και παραδοχές των παρασκευαστών του. Η περίπτωση 3 καταρρίπτεται και αυτή σύμφωνα με τα νέα δεδομένα μετάδοσης του ιού κι από πλήρως εμβολιασμένα άτομα
 
Συνεπώς σήμερα τα εμβόλια κατά του ιού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμών όπως άλλα εμβόλια. Πολύ περισσότερο για παιδιά και εφήβους. Η δε υποχρεωτικότητα τους αμφισβητείται εκτός της νομικής επιστήμης και εκ των αποτελεσμάτων τους.
 
Περεταίρω:
 
Προτού ένα εμβόλιο εγκριθεί στην ΕΕ, πρέπει να υποβληθεί σε αυστηρές δοκιμές από τον παρασκευαστή του και στη συνέχεια σε επιστημονική αξιολόγηση από τις ρυθμιστικές αρχές. Στις αρχές αυτές συμπεριλαμβάνονται ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων και άλλες ρυθμιστικές αρχές οι οποίες εδρεύουν στις χώρες της ΕΕ/του ΕΟΧ.
 
Στις δοκιμές περιλαμβάνεται έλεγχος της ποιότητας του εμβολίου:
 
Της καθαρότητάς του·.
Των συστατικών του, συμπεριλαμβανομένων των αδρανών συστατικών ή των «εκδόχων» του·
Του τρόπου παρασκευής του.
Στη συνέχεια, ο παρασκευαστής πραγματοποιεί δοκιμές σχετικά με τις επιδράσεις του εμβολίου, οι οποίες περιλαμβάνουν εργαστηριακές δοκιμές και δοκιμές σε ζώα.
 
Ακολουθεί πρόγραμμα κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους. Ο παρασκευαστής του εμβολίου υποβάλλει το εμβόλιο σε τρία στάδια κλινικών δοκιμών με τη συμμετοχή ολοένα και αυξανόμενου αριθμού ατόμων σε κάθε στάδιο. Το πρόγραμμα αυτό πρέπει να ακολουθεί αυστηρά πρότυπα καθώς και τις διαδικασίες και τα πρωτόκολλα που έχουν οριστεί από τις ρυθμιστικές αρχές:
 
Αυτό το στάδιο μπορεί να διαρκέσει περίπου δέκα χρόνια από τη στιγμή της αρχικής σύλληψης έως την έγκριση του εμβολίου.
 
Βρισκόμαστε ήδη στο τρίτο στάδιο δοκιμών των άνω εμβολίων. Σύμφωνα με τα παραπάνω για να λάβουν έγκριση (όχι προσωρινή άδεια όπως σήμερα, που στην ουσία λειτουργεί και χρησιμεύει ως άδεια δυναμικών δοκιμών τρίτου σταδίου) τα παραπάνω εμβόλια χρειάζεται μια περίοδος δέκα σχεδόν ετών του τρίτου σταδίου των δοκιμών προκειμένου να υπάρχει μια πλήρης στατιστική εικόνα από την χρήση αυτήν.
 
Συνεπώς ακόμα και αν δεν μεταλλασσόταν ο ιός το αρχικό εμβόλιο θα ήταν αδύνατο να λάβει έγκριση και ως εκ τούτου να ενταχθεί σε πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού κατά τις ενωσιακές διατάξεις. Δεν είναι λοιπόν καθόλου τυχαίο που ευρωπαϊκές χώρες αρνούνται ακόμα να εντάξουν τα παραπάνω εμβόλια σε πρόγραμμα υποχρεωτικού εμβολιασμού των πολιτών τους.

2 σχόλια:

Μμ. είπε...


ΧΕ.. ΜΕ..

Αστυνόμος Θεοχάρης.
Δόγμα: Κώλο θα δώσεις
τον πούλο θα πάρης.

Μια ΤΡΥύπα είναι η ζωή
ΤΡΥπιοι την κυβερνάνε
και οι πασάδες του ντουνιά
με ΤΡΥπόλια κονομάνε!

ΥΓ.
Θαρσείτε, Έλληνες!
Κουλοκαύσων είναι και Κουλοπανδημία.
Κουλοκατάστασις. Θα περάσει,
και τα όρχεα ημών καλοκαιρινώς θα κλάσει.

Ανώνυμος είπε...

μπολιασμενος θαρθω παλι στην παλια μας γειτονια να σου παιξω μπουζουκακι κι ομορφη διπλοπενια μολις πιανω το μπουζουκι τα δαχτυλα μου ειναι νεκρα παω να σου τραγουδησω μα μου ερχεται στα ξαφνικα μια ζαλαδα πεφτω κατω μες στου δρομου τα νερα