ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 7 Μαρτίου 2022

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΥΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΣΚΔ:

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΣΥΡΑΝΕ ΤΟΥΣ ΜΗΤΣΟΤAΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝΔΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΣΚΔ:

Πλήρης η κωλοτούμπα, και όχι 360 μοιρών, στο ενεργειακό!
 
Το ενεργειακό μίγμα και οι δυνατότητες επανεργοποίησης του προγράμματος εξόρυξης υδρογονανθράκων, μετά την παράταση για τον λιγνίτη μέχρι το 28, βρέθηκε στο επίκεντρο σύσκεψης το πρωί του Σαββάτου στο Μέγαρο Μαξίμου.
 
Στη σύσκεψη «παρών» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και η γενικής γραμματέας Αλεξάνδρα Σδούκου. Επίσης συμμετείχε ο επικεφαλής της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρίας Υδρογονανθράκων Αρ. Στεφάτος.
 
Στην κυβέρνηση προβληματίζονται τώρα για τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης στην οικονομία και αναζητούν εναλλακτικές αντικατάστασης του ρωσικού φυσικού αερίου, τόσο άμεσα όσο και σε βάθος χρόνου, καθώς εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα διαρκέσει για σημαντικό χρονικό διάστημα.
 
Σε πρόσφατη τοποθέτησή του ο Αρ. Στεφάτος είχε επισημάνει ότι «υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι η Ελλάδα –και ειδικότερα η Κρήτη- θα μπορούσε να φιλοξενεί σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου. Αποστολή μας είναι να ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο τους επενδυτές να προχωρήσουν γρήγορα στις απαραίτητες σεισμικές και γεωλογικές έρευνες για να υπάρξει σαφήνεια για την ύπαρξη, το μέγεθος και τη δυνητική αξία των κοιτασμάτων αυτών». 
 
Μιλώντας στην ημερίδα με τίτλο « Οι Υδρογονάνθρακες στην Ενεργειακή Μετάβαση, Δεδομένα και Πολιτικές» του Ινστιτούτου Πετρελαϊκής Έρευνας του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΙΤΕ/ΙΠΕ) και του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ) είχε μιλήσει για τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει το φυσικό αέριο ως καύσιμο-γέφυρα προς την ενεργειακή μετάβαση, που, όπως είπε, «είναι κάτι πολύ περισσότερο από την αυξημένη χρήση ΑΠΕ. Πρόκειται για μια μακροπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία που θα αλλάξει εκ βάθρων το ενεργειακό μας σύστημα σε ορίζοντα 30-50 χρόνων». 
 
Και εξήγησε ότι υπάρχουν δυο παράμετροι για τη χρήση του φυσικού αερίου που πρέπει να ληφθούν υπόψη: «Από τεχνικής πλευράς, το φυσικό αέριο έχει κομβική σημασία για την διασφάλιση της επάρκειας εφοδιασμού και της ευστάθειας του ηλεκτρικού συστήματος, ενώ αποτελεί βασικό παράγοντα για την ανάπτυξη της βιομηχανίας υδρογόνου. Από οικονομικής πλευράς, οι τιμές αναφοράς του φυσικού αερίου στην Ευρώπη έχουν αυξηθεί κατά 250% από τις αρχές του έτους. Οι ηλεκτροπαραγωγοί στην Ευρώπη πληρώνουν 90 ευρώ/μεγαβατώρα για φυσικό αέριο, ενώ οι συνάδελφοί τους σε Αίγυπτο και Ισραήλ, χώρες της λεκάνης της Ανατολικής Μεσογείου που είναι παραγωγοί φυσικού αερίου συνάπτουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια αγοράς αερίου με 12 ευρώ/μεγαβατώρα».
 
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της ΕΔΕΥ, «Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα έχει στην παρούσα φάση μια μοναδική ευκαιρία να αναπτύξει δραστηριότητες έρευνας και ανάπτυξης για κοιτάσματα φυσικού αερίου, συμβάλλοντας στην προώθηση της «πράσινης» μετάβασης και της ασφάλειας εφοδιασμού και αποκομίζοντας στην πορεία σημαντικά οικονομικά και γεωστρατηγικά οφέλη. Κλειδί για την επιτυχία του εγχειρήματος είναι η αξιοποίηση των δυνητικών κοιτασμάτων της Ελλάδας με την τήρηση των πιο αυστηρών προδιαγραφών περιβαλλοντικής προστασίας και σε επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες».
 
«Βασική προτεραιότητα της ΕΔΕΥ είναι να προωθήσει την αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της χώρας σε πρώτη φάση και σε δεύτερη να στηρίξει την ανάπτυξη νέων, «πράσινων» τεχνολογιών που εμφανίζουν συνέργειες με τον κλάδο φυσικού αερίου, όπως είναι η δέσμευση και αποθήκευση του διοξειδίου του άνθρακα, η ανάπτυξη αποθηκών φυσικού αερίου στα κοιτάσματα φυσικού αερίου (όπως το κάνει ήδη η Νορβηγία), η παραγωγή μπλε υδρογόνου και η αξιοποίηση της τεχνογνωσίας των υπεράκτιων πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου με υπεράκτια αιολικά πάρκα για παραγωγή και πράσινου υδρογόνου», κατέληξε ο κ. Στεφάτος, τονίζοντας ότι «τα δυνητικά οφέλη αυτών των επενδύσεων δικαιολογούν το ρίσκο που θα αναλάβουν οι ενδιαφερόμενοι».
 
Είπαν και για τον ΕastMed. Αλλά γι αυτόν περιμένουν την γραμμή από Ουάσινγκτον, μόλις ξεφορτώσουν οι γραμμές που πήραν φωτιά με το Ουκρανικό, να δουν από που θα περάσει. Άσε που θα έτρωγαν και οι δύο εξάψαλμους από τις φράξιες των εφοπλιστών ένθεν κεκείθεν που τους στηρίζουν αντίστοιχα.

8 σχόλια:

ΑΡΡ. είπε...


ΘΑ ΠΕΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΔΗΣ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.
Η ΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΓΗΣ.

ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ (Ι)

...................................

Σας είπα ότι ο κοντός τα έχει σκεφτεί όλα. Θα τινάξει τον πλανήτη στον αέρα και δεν χρειάζονται πυρηνικά. Παραθέτω την είδηση.

Στις 2 Μαρτιου του σωτηριου ετους 2022, η ΕΚΤ και η ΕΕ, ενημερωνονται αιφνιδιαστικα και γραπτως απο τη Ρωσικη Κεντρικη Τραπεζα και τη Ρωσικη αντιπροσωπεια στις Βρυξελλες, πως στις 4 Μαρτιου, η Ρωσια προκειται να προχωρησει σε απο-φορολογηση της αγορας του χρυσου της (σε ποσοστο 20%) και θα συνδεσει την ισοτιμια του νομισματος της, απευθειας με την αξια του χρυσου και οχι με καποιο αλλο νομισμα (πχ.δολλαριο ή ευρω).

Αμεσως, στις Βρυξελλες σημαινει συναγερμος και στα χρηματιστηρια (αγορες), προκαλειται πανικος (κραχ).
Αυτο που για εναν αιωνα ετρεμε το παγκοσμιο τραπεζικο-αρπακτικο συστημα, που ειχαν στησει οι Ροθτσιλντ, εγινε πραγματικοτητα.

Στην απελπιδα προσπαθεια της να διασωσει το ευρωδολλαριο, την ιδια κιολας ημερα η ΕΚΤ απαγορευει στις ευρωπαικες συστημικες τραπεζες, την εισαγωγη και πωληση τραπεζογραμματιων (μετρητα σε ευρω) απο και προς τη Ρωσια, θελοντας ετσι να διασφαλισει, πως κανεις “εξυπνακιας” Ευρωπαιος πολιτης, δεν θα σκεφτει να ανταλλαξει στο εξης, τα ευρω του με..το χρυσο (που τοσο απλοχερα του προσεφερε ο Πούτιν.

......................................................

όλες οι σοβαρές χώρες αυξάνουν όσο μπορούν το απόθεμα τους σε χρυσό //// ...ακριβώς γιά τέτοιες καταστάσεις ... μεταξύ άλλων το ίδιο έκανε και ο τούρκος ...

........................................

Ξηλώστε αμπέλια, ξεριζώστε ελαιόδεντρα , πάρτε επιδοτήσεις και οδηγίες από την εε. Παραδώστε άδειες και ψαροκάικα. Ακούστε ότι ζητούν και απαγορεύουν σαν γιδια την ώρα που στηρίζουν τους τούρκους. Και τώρα στην επισιτιστική κρίση που έρχεται φάτε τα @@μου



ΑΡΡ. είπε...



ΘΑ ΠΕΣΗ ΣΠΗΛΑΙΩΔΗΣ ΠΕΙΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΛΙΓΟΥΡΕΥΩΜΕΝ ΠΕΤΡΕΣ.
Η ΕΚΔΙΚΗΣΙΣ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΓΗΣ.


ΞΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ (ΙΙ)

έτσι και χειρότερα όπως το γράφεις και έχεις απόλυτα δίκαιο ... θα το καταλάβουν; διότι έχει συνέχεια..
--Πυροβόλησε τα πόδια της η Ευρώπη με το φυσικό αέριο: Έφτασε στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα
---Αντι-κυρώσεις Ρωσίας σε ΕΕ-ΗΠΑ: Τους απαγόρευσε την αγορά δημητριακών – Είδος πολυτελείας το ψωμί στην Ελλάδα
... από τώρα και στο εξής: δεν θέλετε τα δικά σας λιγνίτη και υδρογονάνθρακες;.. θα καίτε λάστιχα αυτοκινήτων... γαλότσες.. σκουπίδια ..σαν τους γνωστούς σκηνίτες ... και θα τρώτε... μπομπότα (αλεύρι αραβοσίτου-είδος πολυτελείας)... χαρουπάλευρο ... και φυσικά αλεύρι σόγιας (ΦΥΤΟ-ΟΙΣΤΡΟΓΟΝΟ=από αυτό που ταΐζετε τα ευνουχισμένα θηλυπρεπή "μοσχάρια" σας) κλπ//// ... εάν δεν έχετε τίποτε από αυτά θα τρώτε χωματάκι ψημένο ... θα κάνετε το σκατό σας παξιμάδι ////
...........................................

Να δω ποιος Έλληνας θα οργωση το χωράφι με 2€ το λίτρο πετρέλαιο και οποίος το καταφέρει να δω τι λιπάσματα θα βάλει με τις τιμές των από 14-16 € πέρυσι το σακί σήμερα να είναι στα 50 € και έχει ακόμη ανηφόρα
Τώρα να δω το νεοέλληνα ραγιά

.........................................................


Και επειδη η ιστορια επαναλαμβανεται.
Ο Ναπολεων υποχρεωσε τους με το ζορι Συμμαχους του να επιβαλουν κυρωσεις στην Αγγλια.Το αποτελεσμα ηταν να αρχισουν να καταρρεουν οι οικονομιες των ιδιων και οχι των Αγγλων.

ΝΙΚΑΝΔΡΙΚ είπε...

Γι αυτο παει στον Ερντογαν?
Πως σπρωχνουν τα παιδακια να παει στο νονο?
Ελα αγορι μου πανε στο νονο να σου δωσει κοκο.
Η παει λες με αλλο αερα αφου η Μαρεβα ειναι συνιδιοκτητης?

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

"Έφτασε στα 345 ευρώ η μεγαβατώρα"

Στα 0,91€ το κόστος παραγωγής μιας ηλεκτρικής kWh από φυσικό αέριο από σήμερα ,(από τα 0,12€ πέρσι τον Μάιο!)...1 ηλεκτρική kWh χρειάζεται να καούν 2,05 θερμικές kWh από φυσικό αέριο σε σούπερ ντουπερ σύγχρονο εργοστάσιο (φτάνει και μέχρι τις 3,3 σε παλιότερα).
Εύκολος είναι ο υπολογισμός με 429€ σήμερα την kWh από εισαγόμενο φυσικό αέριο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Βαστάτε Τούρκοι τ' άρματα...

Επίσημη επιβεβαίωση από τους Τούρκους, ύποπτη σιωπή από το Μαξίμου – Ομερ Τσελίκ: Ο Ερντογάν θα συζητήσει τα πάντα με Μητσοτάκη. Από ΑΟΖ-υφαλοκρηπίδα-αποστρατικοποίηση μέχρι … έρευνες για φυσικό αέριο”!

Πόσες φορές έχουμε γράψει και πει εδώ μέσα ότι αυτός που θα κυβερνά το 22-23 θα γραφτεί με ΜΑΥΡΑ γράμματα στις σελίδες της Ελληνικής ιστορίας;;

Πριν πόσο καιρό λέγαμε " Ο ΓΑΜΟΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ";; Και ότι ο Ελλαδέμπορας Κούλης Χρυσός πούλησε το Αιγαίο και μας το φέρνει σιγά σιγά...ε;;;;

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2020/08/blog-post_15.html

Και εδώ από το 2019 το φωνάζαμε.

http://zeys-elaynon.blogspot.com/2019/08/blog-post_6.html

Μμ. είπε...



Η ΣΩΣΤΗ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ: Οι ήρωες πολεμούν ωσάν Ουκρανοί
και οι Ουκρανοί προδίδονται σαν Έλληνες. (Από μέσα, απ' τους ΚουλοΖελέδες
των πάντα εννοείται.)
ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΑΚΟΥΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Τα νησιά μας και η Κύπρος δεν σώζονται με κανένα τρόπο (Καστελλόριζο και δεξιά του?)? ας ρίξει ο πιλότος το αεροπλάνο που θα μεταφέρει το χαϊβάνι ρε γαμώτο . Η Σουρανή με τον Καλίν κάνουν μυστικές συνομιλίες γιατί φοβούνται διαρροές, ο αφοπλισμός μισο-έγινε των νησιών , η συναίνεση του πωλητικού συστήματος είναι δεδομένη , όλοι τα παίρνουν από εφοπλιστές για το κακό μας .
kakos04

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλημέρα Νικόλα...εκεί δεν πάει από μόνος του ο ΗΛΙΘΙΟΣ. Εντολές άλλων ακολουθεί..Έχουν κάνει τα κουμαντα τους με τον Κορς, ιδιοκτήτη της Turkish Petrolium από το 18 για "συνεκμετάλλευση"...εγώ τόσα χρόνια τι λέω;;; Τον Τσίπρα τον έφεραν για να ξεπουλήσει την Μακεδονία και αυτόν πούστη για να δώσει το ΜΙΣΟ ΑΙΓΑΙΟ.