ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023

30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 04:10 τα χαράματα

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

30 Μαρτίου 1952, ημέρα Κυριακή και ώρα 04:10 τα χαράματα:

"Η δημιουργία βαριάς μεταλλουργικής και χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα μπορεί να υποστηριχθεί όχι μονάχα επειδή υπάρχουν σημαντικά ευνοϊκές τεχνικές προϋποθέσεις στη χώρα μας ή γιατί είναι ανάγκη να διαφυλαχθούν οι εσωτερικοί οικονομικοί της πόροι που με τη μορφή συναλλάγματος βγαίνουν αθρόα στο εξωτερικό για να αγοράζονται εκεί μισοκατεργασμένα ή τελειωμένα προϊόντα, αλλά μπορεί, και πρέπει, πρωταρχικά να υποστηριχθεί ως μια από τις βασικές επιδιώξεις της λαϊκής δημοκρατίας για την ολοκλήρωση του αστικοδημοκρατικού μετασχηματισμού του τόπου και τη ριζική μετατροπή στη διάρθρωση της οικονομίας του. Η εκβιομηχάνιση της χώρας μπορεί να στηριχθεί και να πραγματοποιηθεί σε γερή τεχνικοοικονομική βάση μονάχα αν δημιουργηθεί βαριά βιομηχανία. [...]"
 
Γράφει στο οπισθόφυλλο ο Δημήτρης Μπάτσης, προτείνοντας από το 1947 το ίδιο μοντέλο ενδογενούς ανάπτυξης που έχει ακόμα και σήμερα ανάγκη η χώρα. Δυο οι άξονες της: η παραγωγή ενέργειας και τα μεταλλεύματα.
 
Είμαι σίγουρος ότι αν δεν τον είχαν εκτελέσει σαν σήμερα πριν 71 χρόνια μαζί με τον Νίκο Μπελογιάννη επειδή τόλμησε να γράψει αυτό το οπισθόφυλλο, πάλι τα ίδια θα έλεγε.Ίσως να πρόσθετε και την ανάγκη δημιουργίας ενός ενεργειακού νομίσματος επί των τεχνολογιών blockchain για να χρηματοδοτηθεί ενδογενως και η εργασία, το κοινωνικό κράτος, το ΕΣΥ, η παιδεία και η έρευνα, η πρωτογενής παραγωγή διατροφικών κλπ.
 
Το ακριβώς ανάποδο από τον "εκσυγχρονισμό" του Σημίτη, για να γίνεται κατανοητό.
Εντός του ευρώ;;
 
Ναι, έτσι που κατάντησε, ένα ενεργειακό νόμισμα βάσης χρειάζεται και αυτό για να μην γίνει "ρούβλι".

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ημουν 10 ετών όταν πήγα -μετά γονέων και φόβου χαφιέδων*-όταν είδα την πρεμιέρα της ταινίας "ο άνθρωπος με το γαρύφαλλο(=Μπελογιάννης)", και μου έκανε εντύπωση η φράση κάποιας συζύγου που έφευγε από τη φυλακή κράτησης των εκτελεσθέντων το Σάββατο το βράδυ ΤΗς 29ης Μαρτίου: "Πάμε σπίτι, Κυριακή ούτε οι γερμανοί δεν τόλμησαν να κάνουν εκτέλεση κρατουμένων".
Στα λιγότερο ποιητικά, η αγκύλωση και αρνησιπατρία του ΚΚΕ δεν άφησε τον σκηνοθέτη να επεκταθεί στο ποιός ήταν ο Μπάτσης, ουσιαστικά ήταν μία αγιογράφιση του Μπελογιάννη,και του πόσο ήρωες είναι οι "σύντροφοι" που δεν λογαριάζουν θάνατο.Άλλωστε η επίσημη δικαιολογία ήταν η κατασκοπία και η αναφορά στο ΚΚΣΕ πληροφοριών μέσω ασυρμάτου,και η ταινία πήγε να καταρρίψει τις επίσημες κατηγορίες, δεν ήταν για να ξυπνάμε από την παραμύθα, σκοπός των κομμάτων είναι να έχουν πρόβατα σε αποικία,όχι αετούς και λέοντες πολίτες.

Στον επόμενο αιώνα, έφτασε το 1ο μνημόνιο για να δω μια ανάρτηση που να αναφέρεται στο βιβλίο, και μάλιστα,θυμάμαι ότι ήταν σε συνάρτηση με την "Σύμβαση Κούπερ", μέχρι τότε ήξερα "ο Μπελογιάννης και οι άλλοι 2 που εκτελέστηκαν ως κατάσκοποι". Με την πρώτη ματιά στο βιβλίο του Μπάτση άρχισα να μπαίνω στο νόημα της εκτέλεσης του.Επειδή έχω άπλετο ελεύθερο χρόνο, έψαξα και βρήκα και το ΦΕΚ που υπάρχει η σύμβαση δέσμευσης του ορυκτού πλούτου της Ελλάδος για 45 χρόνια,και την επιστασία των ΗΠΑ σε εξορύξεις και έρευνες για μέταλλα, υδρογονάνθρακες γιατί μέχρι να το δώ με τα μάτια μου δεν το πίστευα.Το έχω αποθηκεύσει μάλιστα σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο, ωστόσο είναι στο 1ο ΦΕΚ μετά την απελευθέρωση από τους ναζί,με πρωθυπουργό τον Γεώργιο Παπανδρέου, λογικά μπορεί να βρεθεί ακόμα.
Το βιβλίο, είναι σε αρκετά σάητ στο ίντερνετ, αν κάποιος το θέλει βάζω έναν από αυτούς για δωρεάν κατέβασμα στο αρχείο σας.
Λογικά το άρθρο το είχε ανεβάσει η κ.Σουφλή σε ένα από τα σάητ που της εξαφανίζουν κατά καιρούς,άρα δεν πρέπει να υπάρχει δική της ανάρτηση πλέον.

* Το 1980, είχαμε ακόμα "εθνάρχη" η κυκλοφορία της ταινίας περισσότερο επετράπη για να έχουν δουλίτσα οι χαφιεδες(ήταν παρώντας στην αίθουσα ο χαφιές της γειτονιάς μου, το θυμάμαι ακόμα γιατί πήγα να τον χαιρετίσω,και με τράβηξε πίσω ο πατέρας μου λέγοντας "θα σου πω στο σπίτι, πάμε να φύγουμε")ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

https://derkamerad.com/wp-content/uploads/2015/08/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82-%CE%9C%CF%80%CE%AC%CF%84%CF%83%CE%B7%CF%82-%CE%97-%CE%92%CE%B1%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC-%CE%92%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B7%CF%87%CE%B1%CE%BD.pdf

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

κ.Ξενοδόχε ο Μπάτσης δεν ήταν κουμουνιστής. Με πατέρα βασιλόφρονα και ναύαρχο κάτι τέτοιο ακούγεται αστείο που λένε άλλοι.Εκτελέστηκε διότι με το βιβλίο του έλεγε αλήθεια και μέσα από αυτό "προφήτευε" την πορεία της Ελλάδας.

Ούτε αριστερός ήταν ούτε τίποτε άλλο...απλά η εντολές ήταν να βγει από την μέση και τι καλύτερο εκείνη την εποχή να χαρακτηριστεί κουμουνιστής για να μπορέσουν να τον εκτελέσουν χωρίς να φανεί η αληθινή αιτία εκτέλεσης του.

Πήγε ενάντια στο σύστημα τότε του έβαλαν την ταμπέλα του "αριστερού"...σήμερα όποιος πάει ενάντια στο σύστημα του βάζουν την ταμπέλα του "αρνητή εμβολίου". του "ψεκασμένου", του "συνομοσιολόγου" και ένα σωρό άλλα. Ο εκτελέσεις σήμερα γίνονται με διαφορετικό τρόπο (βλέπε Καραίβατζ), αλλά ακόμα γίνονται.!!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ.

Ανώνυμος είπε...

Ετσι ακριβώς κ.Λύκαστρε.Σ'όποια αποικία κάνει κουμάντο η Στοά, πρόσωπα και καταστάσεις αλλάζουν μεν, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.Ισως θυμάστε το εύστοχο μου σχόλιο ('νταξ δεν είμαι και Κομφούκιος,κοινή λογική είναι)για τον κρίσιμο ρόλο που έπαιξε η Χρυσαυγή για την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών,ώστε να στοχοποιηθούν οι αντιδρούντες ως "φασίστες",και να περάσει τελικά με την αποστασία των βουλευτών των ΑΝεξΕΛ,ή το ότι εμάς τους ανεμβολίαστους μας έλεγαν "χριστιανοταλιμπαν" ή "Λιακοπουλικούς" ή -και πάλι-"φασίστες του Ορμπαν", όπως και για το λαθρομεταναστευτικό.Είχα σ'ενα σχόλιο αναφέρει το "πολίτες-σκυλιά του Παβλώφ", κάτι στο οποίο μας εκπαιδεύουν κυρίως μέσω κινητών και σόσιαλ μήντια,όπως το 2008 με το κάψιμο της Αθήνας όπου έφυγαν χιλιάδες ςμς όπως και στις πορτοκαλί επαναστάσεις σε Ουκρανία (την 1η που βγήκε η Τιμοσένκο, όχι το 2014) και Γεωργία,κάπου το 2004-2007, όταν βγήκε ο απατεώνας που προκάλεσε την εισβολή Ρωσσίας κατά την Ολυμπιάδα του Πεκίνου (αυτοί οι Τυφώνιοι άλλο σεναριογράφο δεν έχουν;Αλλά να μου πείς, αφού περνάει η παραμύθα τους , γιατί να ψαχτούν;)που μετά έγινε δήμαρχος στην Ουκρανία, και τώρα , μετά τη φυλακή είναι σε τρελλάδικο.
Δεν μου φεύγει από το μυαλό αυτό το "μπάκετ τσάλεντζ"το μπουγέλωμα δηλ. ενός "διάσημου από έναν άλλο", που στο υποσυυνείδητο όλων εμάς των πτωχών στο μυαλό, περνάει ως εκπαίδευση για αυτόματη αντίδραση μέσω μονολεκτικής εντολής.Εχουμε αρκετά παραδείγματα θανάτων σε προσπάθεια για σέλφι ή και θανάτους από ασφυξία εφήβων, επειδή είναι "τσάλεντζ" στο τικ τοκ.Για να μην πώ για το ότι όλοι ακούνε τραπ και κουνάνε κώλο από 4-5 ετών.Η γενιά μου δυστυχώς δεν έβγαλε σωστούς γονείς,και δεν έχει και τις δικαιο΄λογίες των πολέμων των προηγούμενων.
"'Ολα τριγύρω αλλάζουνε, κι'όλα τα ίδια μένουν".Προχτές ήταν η επέτειος της αυτανάφλεξης του αμαξιού του εκδότη Μαυρίκος που είχε την "Ακρόπολη",και παλαιότερα ο Γκιόλιας του μπλόγκ "τρωκτικό"
Και να κλείσω και με τα δικά μου νέα, αν πουλήσω μέσα στον Απρίλη, θα πληρώσω το πρόστιμο του Πελίτι που ανέβασα σε άλλο άρθρο σας,έτσι κι αλλιώς οι 50.000 θα πάνε σε σόγια-φίλους για δωρεές, και όσα χρειαστούν στην ανακαίνηση του πατρικού της μάνας μου, άσχετα που δεν μένω εκεί, θα είναι για να τιμήσω τους προγόνους μου, και το σόι της
Σας αφήνω τώρα, πάω να τελειώσω το ημέηλ στον κ.Αδαλή να με συμβουλεύσει πως να επενδύσω τα χρήματα από την πώληση