ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Ο Θουκιδίδης ψάχνει να αυτοκτονήσει, αλλά δυστυχώς μια φορά κάνεις πεθαίνει.

 Η 🇹🇷 θα στηρίξει & θα ψηφίσει την υποψηφιότητα της 🇬🇷 για τη θέση μη μόνιμου μέλους στο Σ. Ασφαλείας ΟΗΕ & η Ελλάδα θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη Γ. Γραμματεία του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (δήλωση μετά τη συνάντηση με τον ομόλογό μου @MevlutCavusoglu). pic.twitter.com/wn5qX300P9

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Θα στηρίξουμε την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΙΜΟ ;; !!!Του ΙΜΟ; Πάμε καλά;; Υψηλή Στρατηγική για κλάματα. Ο Θουκιδίδης ψάχνει να αυτοκτονήσει, αλλά δυστυχώς μια φορά κάνεις πεθαίνει.

Για τους 40.000 άνδρες των τουρκικών στρατευμάτων κατοχής στην Κύπρο υπάρχει κάποια δήλωση κ. Δένδια;; Δεν φταίνε οι Τούρκοι για όσα κάνουν καλά κάνουν όταν έχουν απέναντι τους τέτοια δουλικά τέτοιους σκυφτούληδες όχι γαλάζιες πατρίδες θα ζητάνε, όχι τουρκολιβυκά μνημόνια θα υπογραφούν, όχι νησιά και Θράκη θα απαιτούν να δώσουμε αλλά θα μας ζητήσουν να φύγουμε απ' την χώρα μας .

Και να είστε σίγουροι ότι θα τους δεχθούν χωρίς να έχουν αναγνωρισμένο το δίκαιο της θάλασσας και το διεθνές. Διότι θα πουν ότι η επιλογή αφορά συγκεκριμένο άτομο. Όχι την ίδια την Τουρκία ως χώρα. Τέτοιες αυτοκτονικές τάσεις δεν κάνουν ούτε οι Σέρβοι που τους αναγκάζουν να αναγνωρίσουν το Κόσοβο. Οι Σέρβοι  είναι το μοναδικό κράτος νικητής του Α βαλκανικού που μετά που νίκησε, έχασε εδάφη.

Υ.Γ  Άντε καιρός να μας αδειάζουν τη γωνιά, τέτοια λαμπρά μυαλά. Θέλατε και 12 νμ ε;; Λίγο να σε παρει το αεράκι απ την Αττική είσαι δε διεθνή ύδατα χα χα ...Η χώρα έχει προοπτική περιπτέρου. Δεν παίζει να έχει υπάρξει ξανά στα χρονικά αυτού του τόπου πιο ανόητη εκμετάλλευση της δύσκολης κατάστασης που έχει περιέλθει η Τουρκία.

18 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η πλάκα είναι ότι (αν δεν με απατά η μνήμη μου) η Τουρκία δεν έχει υπογράψει τις διεθνείς συμβάσεις του Δικαίου της Θάλασσας!

Ανώνυμος είπε...

Και όντως δεν υπέγραψε!

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7_%CF%84%CF%89%CE%BD_%CE%97%CE%BD%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD_%CE%95%CE%B8%CE%BD%CF%8E%CE%BD_%CE%B3%CE%B9%CE%B1_%CF%84%CE%BF_%CE%94%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CE%98%CE%AC%CE%BB%CE%B1%CF%83%CF%83%CE%B1%CF%82

Ανώνυμος είπε...

Δεν μας έφτανε ο τούρκος στο αντίστοιχο παγκίσμιο συμβούλιο για την ενέργεια,που παραμένει παρά τις άστοχες ενέργειες του στην (ενεργειακή)κρίση, και το μόνο που τον κόφτει είναι να μην φτιαχτεί ο ΗστΜέντ, θα'χουμε και τούρκο σε έναν οργανισμό,του οποίου το "σύνταγμα"(Δίκαιο της θάλασσας) δεν το έχει υπογράψει η χώρα του!Θα μου πεις ότι εδώ ο ΟΗΕ έχει τούρκο πρόεδρο σε μια εκτελεστική επιτροπή που έχει κάνει αβαβά όλα τα ψηφίσματα του Αττίλα, και όσα σχέδια έχει παρουσιάσει ως λύσεις (ο ΟΗΕ,όχι ο τούρκος)τα κάνουν επίσης κουρέλια,και βγήκε και προχτές και είπε οτι είναι η μεγαλύτερη καταστροφή στην Ευρώπη ο σεισμός,κάνοντας (όπως η γιουροβίζιον και οι αθλητικές ομοσπονδίες) λογικά άλματα γεωγραφίας.
Να μην ανοίξω το στόμα μου για την €υρωπε'ι'κή €νεση που στέλνει δις € και έχει συνδεδεμένο μέλος χώρα η οποία απειλεί ένα μέλος της, κατέχει το 30% ενός άλλου, και δεν το αναγνωρίζει από πάνω
ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
Υ.Γ.Αντε να τελειώνουμε με δαύτους, να ασχοληθούμε με τίποτα σοβαρό
ΤΟ “ΣΙΔΗΡΟΥΝ ΓΕΝΟΣ” ΚΑΙ Η ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ ΠΛΕΟΝ “ΣΚΟΥΡΙΑ” ΤΟΥ!

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , είναι γελοίοι αν δεν πονούσε η ψυχή μου από τέτοιες ειδήσεις . Έχουμε γεμίσει από αλλόφυλους και κρύπτο σε όλες τις θέσεις ευθύνης και έχουν γίνει θέσεις του Καραγκιόζη . Με τόσα τα τελευταία 10 χρόνια με την Τουρκία και μιλάνε για υποστήριξη . Θα μπούμε στον ΟΗΕ να υπακούμε στον θείο Σαμ χωρίς νόημα , ή πιστεύει κανείς ότι θα αποφασίζουμε εμείς ? να κάνουμε τον μπροστινό χαλάστρα σε Κίνα κ Ρωσία κ Αρκτική και άλλους . Και ταυτόχρονα θα υποστηρίζουμε τους Μόγγολους στο ΔΝΟ να μας την κάνουν και να αμφισβητούν νησιά - λιμάνια -διαδρομές - εφοπλιστές κ αγωγούς . Μια σφαλιάρα στον Δένδια και γρήγορα γιατί βάζει και άλλους εχθρούς εντός εκτός και επί τα αυτά .
Όπως λέει και ο ανώνυμος θα συμμετέχει σε αποφάσεις αυτός που δεν αναγνωρίζει τον οργανισμό και τις αρχές του και εμείς συμφωνούμε . Ούτε οι κόπροι του Αυγεία τόσα ταλέντα . Ως και τον Αριστοφάνη θα βραχυκύκλωναν τα ταλέντα μας .

Άσχετο 1 αλλά έμαθα προχτές από γειτόνισσα ότι πήρε το πανεπιστήμιο της Γάνδης 2 μύρια από Ε.Ε. για μελέτη μινωικών και κυκλαδίτικων κτισμάτων + 2-3 σε μικρά Ασία (40 κτίσματα σύνολο ) , τι ψάχνουν και γιατί δεν πήραμε εμείς την έρευνα & την χρηματοδότηση ? Θα συμμετάσχει και αυτή λίγο .
Άσχετο 2 , χάζευα το μεσημέρι το παρακάτω https://www.youtube.com/watch?v=5nnc7dP7Ovc , τι γνώσεις έχουν χαθεί και τι ξεχάσαμε και τι φτώχια νοητική μας έχουν επιβάλει . Τόσα έχουν ειπωθεί και εδώ στο ιστολόγιο και συνέχεια νιώθω μικρός χάνος , και δεν έχουμε και χρόνο να μελετάμε όπως πρέπει , ούτε αυτά που αναφέρουν κ οι άλλοι σχολιαστές .

Πάω την νεολαία προπόνηση τώρα, να είστε καλά

kakos04

Ανώνυμος είπε...

@kakos04

ο Ντέντε (εξελληνισμένα "Δένδιας",'οπως π.χ. elia Mossa=Ηλίας Μόσιαλος*)είναι της γνωστής φάρας, και η δουλειά που έκανε στην Κέρκυρα (που έχει Στοά-και δεν εννοώ το σκεπαστό πεζοδρόμιο του Λιστόν- εδώ και 300 χρόνια)όταν πήρε το δίπλωμα του ως δικηγόρος ήταν ν'αναλάβει την διαχείρηση της βίλλας Ρόθτσιλντ, η οποία χτίστηκε όταν δολοφονήθηκε ο Καποδίστριας,και ΑΛΛΑΞΕ ο "φοίνικας" σε δραχμη, και από κρατικό νόμισμα έγινε εκδιδόμενο (και με τις 2 έννοιες)από την (μόνο κατ'όνομα)Τράπεζα της Ελλάδος,της οποίας ιδρυτής και μέλος του ΔΣ είναι μέχρι σήμερα ο Οίκος του (πάλι με τις 2 έννοιες, η 2η "ανοχής").
Επίσης ο.....συνδαιτήμονας του ΥπΕξ του "γκείτονα"ονομάζεται Νταβούτ-ογλου.
"(Ο)γλού" είναι συνήθης κατάληξη ονομάτων των δίπλα,και το Νταβούτ θυμίζει έντονα Νταβίντ,αυτός με το 'Αστρο, στις συναγωγές όχι στον ουρανό.
Επίσης, γιατί σας κάνει εντύπωση ότι ξένοι κάνουν ανασκαφές;;Οι ανασκαφές στην Ελλάδα ήταν πάντα έτσι κατά 80%, μιας και συνήθως οι αμιγώς ελληνικές ομάδες ασχολούνται με οικόπεδα προς οικοδόμιση.Εξαίρεση,Πέλλα,Αμφίπολη, και χαρακτηριστικό παράδειγμα τα Πετράλωνα στη Β.Ελλάδα, που ξωπέταξαν τον Πουλιανό,και έστειλαν τους σκελετούς στους άλλους ταβάδες μας, τους γερμανούς.Κνωσσός π.χ. ανασκάπτηκε από Εβανς.Ισραηλινοί ανασκάπτουν τη Ν.Κρήτη επί εποχής Σημίτη
Και μιας και έπιασα τη λεβεντογέννα, αλήθεια κάνατε καβάντζα οικόσιτα γιατί κάπου πήρε το μάτι μου ότι μπαίνουν περιορισμοί σε ζώα/πότισμα

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" Άσχετο 2 , χάζευα το μεσημέρι το παρακάτω https://www.youtube.com/watch?v=5nnc7dP7Ovc , τι γνώσεις έχουν χαθεί και τι ξεχάσαμε και τι φτώχια νοητική μας έχουν επιβάλει "

Καλησπέρα Νικόλα σχετικά με το βίντεο που έστειλες, κάποια από αυτά που λέει είναι σωστά και κάποια άλλα όχι. Για παράδειγμα εκεί που αναφέρει για την κεραυνοβολημενη Σεμέλη ...λυπάμαι που θα το πω αλλά η κ.Μαραγκού έχει ΜΑΥΡΑ και ΑΞΗΜΕΡΩΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ. Δεν γνωρίζει την αλήθεια πίσω από τον Μύθο. Διότι κάθε μύθος από πίσω του κρύβει μια αληθινή ιστορία.

Η Σεμέλη ήταν ΚΟΡΗ του Κάδμου ο οποίος μας ήρθε ΠΡΟΣΦΥΓΑΣ από την Αίγυπτο.Η ΑΤΛΑΝΤΟΣΚΥΘΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΓΗΙΝΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΔΑΣ .

Στην Νύσσα λοιπόν γεννήθηκε ο φυγάς Διόνυσος ...Τον γέννησε εκεί η Σεμέλη...για δεύτερη φορά... χαχα πολύ ενδιαφέρον αυτό!!!Αν σου πω ότι Νύσσα στα αρχαία Αραβικά σημαίνει "προσφυγικά" τι θα μου πεις;;;

Αν τώρα αποδοθεί στη Σεμέλη η πραγματική της ιδιότητα, τότε πολύ σωστά μέσα από την Σεμέλη αναδύθηκε ο Διόνυσος.Αρκεί μόνο να δεχτείς ότι η Σεμέλη δεν ήταν γυναίκα αλλά ένας τεράστιος υποχθόνιος λαβύρινθος που είχε σχήμα Κοχλία (βλέπε Blue eye Σαχάρας) και εκεί μέσα ανατράφηκε ο Ωμηστής Μινώταυρος Διόνυσος ο οποίος ζητούσε* συνέχεια και λαίμαργα αίμα ανθρώπων.

(*οι τρισάθλιοι ιερείς του )

Σέμελος=κοχλίας

Υ.Γ Επίσης η κ.Μαραγκού δεν ερεύνησε για την Αίγα, Αιγαίο, κ.λ.π. και περί του ΑΙ και ΕΙ των Δελφών. χα χα χα ολόκληρο ανάλυση έχω κάνω για αυτό.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Επίσης φίλε Κακέ....ο Παυσανίας , στα Αχαϊκά, 19, 1-10 μάς λέει ότι ο Διόνυσος έφτασε στην Πάτρα ως "ΞΕΝΟΣ ΘΕΟΣ" σύμφωνα με τους Δελφούς ....και το άγαλμα του ήρθε λάφυρο ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΙΑ.!!!! Αδελφός της Πασιφάης (Σελήνης) ήταν και ο Αιήτης που ζούσε στην Κοχλίδα ή Κολχίδα που ήταν και υποχθόνια.

Επίσης ο Ηρόδοτος μας μαρτυρά ότι το όνομα του Διονύσου,δηλαδή την θρησκεία του οι Έλληνες την γνώρισαν πολύ μετά.!!!

""52. Έθυον δέ πάντα πρότερον οι Πελασγοί θεοίσι επευχόμενοι, ως εγώ εν Δωδώνη οίδα ακούσας, επωνυμίην δέ ουδ’ ούνομα εποιεύντο ουδενί αυτών. ου γάρ ακηκόεσάν κω. Θεούς δέ προσωνόμασάν σφεας από του τοιούτου ότι κόσμω θέντες τά πάντα πρήγματα καί πάσας νομάς είχον. Έπειτε δέ χρόνου πολλού διεξελθόντος επύθοντο εκ τής Αιγύπτου απικόμενα τά ουνόματα τών θεών τών άλλων, ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΕ ΥΣΤΕΡΟΝ ΠΟΛΛΩ ΕΠΥΘΟΝΤΟ.".

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ
Ξέχασα πριν να εξηγήσω το *

Όταν ο Ηλίας Μόσσιαλος έγινε εκπρόσωπος τύπου του ΓΑΠ το 2010,ένας δημοσιογράφος με........αγάπη στους περιούσιους, είπεότι το όνομα είναι εξελληνισμένο, όχι το κανονικό.Εκανα λοιπόν το γκούγλ σέτρς,και είδα ότι ο επισκέπτης καθηγητής του αγγλικού πανεπιστημίου, έχει εκδόσει και 2-3 βιβλία, στα οποία έχει τ'όνομα Ελία Μόσσα.Δεν ξέρω αν είναι λογοτεχνικό ψευδώνυμο του συνεργάτη των Ελλένικ Χόαξες,μάλλον το αντίθετο πρέπει να ισχύει, δηλ.να το εξελλίνησε για να μην φαίνεται ότι είναι από α΄λλη γη,άλλα μέρη

Ανώνυμος είπε...

η Μαραγκού στο βίντεο λέει ότι ο Πύθων θάφτηκε από ένα παιδί που λεγόταν Αιξ. ένας άλλος ερευνητής, δε θυμάμαι το όνομα του, έβλεπα κάπου τις προάλλες σε ένα βίντεο πάλι, έλεγε ότι το παιδί που τον έθαψε ήταν γιος του Αιξ. όπως και να χει το γένος του Αιγός εν προκειμένω είναι αρσενικό, και στις δύο περιπτώσεις, αλλά δεν ξέρω πώς ακριβώς το λέει ο Πλούταρχος γιατί υποτίθεται ότι εκείνος είναι η πηγή. Λύκαστρε εσύ που είσαι και διαβασμένο παληκάρι, για διαφώτισε μας.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

" η Μαραγκού στο βίντεο λέει ότι ο Πύθων θάφτηκε από ένα παιδί που λεγόταν Αιξ."

Πύθων είναι το Τυφώνειο Ιερατείο που στην προσπάθεια να κρυφτεί από τον διωγμό των Ηλιακών Ελλήνων , κατέφυγε κρύφτηκε ΥΠΟΓΕΙΑ στην περιοχή των Τεμπών. Αίξ δεν είναι άνθρωπος...αλλά αντικείμενο. Αίξ από το Αίσσω σημαίνει ορμώ κινούμαι με ορμή περιστροφικά.!!!

Και αφού αυτό το "αντικείμενο" ήταν που τους έχωσε μέσα αν σου πω ότι ήταν ο Μετροπόντικας της τότε εποχής που άνοιγε ΥΠΟΓΕΙΑ τούνελ για να κρυφτούνε στο βάθος της Υπόγειας Αυτοκρατορίας τους τι θα μου πεις;;

Άλλωστε ο Κρόνος το ίδιο τον Αδελφό του Άτλαντα με την βοήθεια του Ερμή τον έχωσε βαθιά στην γή. Δηλαδή οι Κρόνιοι κατέχωσαν τους αδελφούς τους Άτλαντες βαθιά μέσα στην γη..." εις βάθος γης ενβαλών"..(μετά από σύγκρουση στα δύο μέρη, και επειδή φοβήθηκαν μην πάρουν την εξουσία)

https://prnt.sc/_RuurkasNeO7

Υπάρχει ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΥΠΟΓΕΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ...ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ.!!

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Με λίγα και απλά λόγια ο Πύθων που δεν ήταν άτομο αλλά ολόκληρη ορδή από κυνηγημένους εχθρούς των Ηλιακών Ελλήνων που για να γλυτώσουν , κρύφτηκαν κάτω από την γη. Ήξεραν που να πάνε να κρυφτούν τυχαία δεν εξαφανίστηκαν εκεί από προσώπου γης.!!

Όπως και στις Θερμο-ΠΥΛΕΣ...υπάρχουν Θερμές Πύλες που οδηγούν ΥΠΌΓΕΙΑ.

Ανώνυμος είπε...

δλδ Λύκαστρε εσύ ισχυρίζεσαι ότι αυτό το Αιξ, ουδέτερου γένους κατ' εσέ, ήταν συνεργάτης της ορδής που λεγόταν Πύθων; βοήθησε δλδ αυτή την ορδή να διαφύγει;

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

@ 21 Μαρτίου 2023 στις 10:45 μ.μ.

Μπορείς να πιστέψεις και ότι ήταν κατσίκα. Όμως άλλο το ΑΙ-ΓΑ και άλλο το Αίξ.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Όχι εγώ λέω ότι αυτό με το όνομα Αίξ δεν ήταν ούτε άνθρωπος ούτε κατσίκα. Ούτε ο Πύθων ήταν κάποιο φιδάκι της φύσης.Πύθων/Δράκος εν και το αυτό.

Ανώνυμος είπε...

πάντως κάποιες άλλες πηγές, που δεν εκτιμάς και πολύ, ισχυρίζονται ότι υπάρχει καρμική σχέση μεταξύ αυτού του Τυφώνειου ιερατείου και του Ηλιακού, αντίστοιχη με τη σχέση που έχει το πρώτο ενεργειακό κέντρο με το έβδομο. ίσως λοιπόν αυτό το Αιξ, αμφιβόλου γένους, να ήταν ένα είδος εξισσοροπιστή; το οποίο, δεν βοήθησε ακριβώς τον Πύθωνα, αλλά τον τοποθέτησε εκεί που είναι πραγματικά η θέση του;λέω μια περίπτωση.βέβαια το περίεργο είναι ότι ενώ οι υπόγειοι μπορούν να ανέλθουν έστω και στη ζούλα, οι ανώγειοι μάλλον δεν μπορούν να κατέλθουν! υπάρχει κάποια καταγεγραμμένη ιστορία που να λέει οτι Ηλιακοί κατήλθαν μέσα στη γη για να σκοτώσουν τους Τυφώνειους; μήπως δεν μπορούν τελικά; ή μήπως μπορούν αλλά δεν το κάνουν γιατί γνωρίζουν την καρμική σχέση που είπα παραπάνω; ποια είναι η δική σου γνώμη;

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , ξανά κ ευχαριστώ για τις απαντήσεις να μαθαίνουμε οι άσχετοι . Ωραίο το blue eye Σαχάρας δεν το είχα δει , κόντα στην οροσειρά του Άτλαντα είναι πρέπει να το ελέγξω . Και η Κολχίδα (τ υπόγειο κομμάτι) ήταν μια από τις Αρεθούσες που μας έλεγες ή άλλη είσοδος είναι ? Έχουμε μετροπόντικα άλλης τεχνολογίας στα Τέμπη !, να τον δανείσουν μπας και δει λειτουργικό μετρό η Θεσσαλονίκη , μόνο μην σκάψει πολύ βαθιά και βγούνε οι φίλοι της αυτοκρατορίας γιατί ο George Lukas τα παράτησε :) . Από αυτά που μας λες αγαπητέ Λύκαστρε έχουμε και άλλα σύνορα να φυλάμε εκτός των περιγύρων , η ανακωχή τους εμποδίζει να εξέλθουν ?
Αγαπητέ ΞΕΝΟΔΟΧΩΦ κότες έχουμε , πιο πολύ θα περιορίσουν τα εύκολα την τροφή τους αλλά αν απαλλοτριώσουν τα νερά την γεγαμήκαμεν , έχω ένα κρυφό πηγάδι αδήλωτο αλλά πιος θα πηγαίνει κουβά κουβά να παίρνει , όπως λέει και ο οικοδεσπότης η μεγάλη μάχη είναι το νερό και ο πόλεμος τα CBDC . Για την ξυνισμένη καθηγήτρια του Λονδίνου την σιχάθηκα από όταν τον εμφάνισε ο ΓΑΠ , και είναι το τσουτσέκι που λέει τι έρχεται αλλά από μακριά να γλιτώσει την σφαλιάρα με την αναίδεια και το μίσος που χαρακτηρίζει την χοντροθρεμμένη συνομοταξία του .
Να είστε όλοι καλά για τα ερεθίσματα .

kakos04

Ανώνυμος είπε...

δεν είναι καθόλου απίθανο όμως ο Πύθων να ήταν ένα ον με φυσική μορφή αρχικά, φυσική όχι όπως την ξέρουμε εμείς σήμερα σχηματικά, παχυλής μορφής εννοώ, το οποίο κάποια στιγμή απλώς την έχασε και παρέμεινε εγκλωβισμένο σε κάποιο κατώτερο αστρικό πεδίο.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Δράκους (Όφεις) ονόμαζαν μέχρι κάποια εποχή και τους θησαυροφύλακες των μεγάλων Σεληνιακών ναών. Δράκος ή Der Ako...οι Σκυθόφωνες και Αραβόφωνες Καδμείοι, καθώς και οι Σύριοι ονόμαζαν μετακατακλυσμιαία τους ναούς του Πυρός Der Ako και ήταν συνήθως στρογγυλοί. Συνταυτίζονται με τους Δελφύνους* και τα παλαιότερα Τυφώνεια ιερά τα οποία κατέστρεψε ο Ζευς στην Τιτανομαχία. Η ετυμολογική προσέγγιση του Der Ako είναι πολυσύνθετη αφού ξεκίνησε από δύο πανάρχαιες Ελληνικές λέξεις με συγκεκριμένη έννοια, στην συνέχεια βαρβαρίστηκαν και επιβλήθηκαν από τους Καδμείους και τελικά υιοθετήθηκεαν ως μία μόνο λέξη, βαρβαρισμένη πλέον, από τους Έλληνες .


*Το "φίδι" που σκότωσε ο Απόλλωνας στα Τέμπη ήταν θηλυκό και ονομάζονταν Δελφύνη.!! Η Δελφύνη ήταν χθόνια θεότητα δηλαδή ΚΆΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, κόρη της Γαίας, με τη μορφή γυναίκας και φιδιού. Αδελφός της ήταν ο Τυφώνας...νάτο και το Τυφώνειο Ιερατείο.