ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Η εαρινή σύναξη των αγοραφυλάκων στο Eurogroup 2023

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

Η εαρινή σύναξη των αγοραφυλάκων στο Eurogroup 2023
 
Μαζευτήκαν, που λέτε, και φέτος οι σοφοί στο Eurogroup και, χωρίς πρακτικά πάλι και άλλες τέτοιες γραφειοκρατικές αηδίες, αποφάσισαν για το 2024:
 
✔️ Πίστη στο δόγμα της Συνθήκης της Λισσαβόνας των τρεις και εξήντα (επιτρέπεται λέει πάλι από το 24 και μετά να γράφουν ετήσια χρέη τα κράτη μέλη μέχρι το 3% του ΑΕΠ τους. Και αθροιστικά όχι πάνω από το 60% γιατί σταματάει έτσι η ανάπτυξη).
Γιατί αυτή η εμμονή;; Τρεχαγύρευε, επειδή κάποιοι το είπαν αυτό το 2006 (αλλά ποτέ δεν αποδείχτηκε ως αληθές)
 
✔️Από το 2024, λεει, χώρες με μεγάλα δημοσια χρέη, σαν και του λόγου μας, θα πρέπει να κάνουν πάλι το σκατό τους παξιμάδι, να κόψουν κι άλλο συντάξεις και κοινωνικό κράτος κατά το δοκούν κλπ, για να έχουν περίσευμα τουλάστιχον 2% κάθε χρόνο. Μπορούν να αρχίσουν να λαμβάνουν αυτοβούλως και κατά μόνας μνημονιακά μέτρα από το 3ο Τρίμηνο του 23. Αλλιώς κορονοϊοπακέτα πρασινης ανάπτυξης, ΕΣΠΑ κλπ συναφή, γιόκ!
 
✔️Το τι θα κάνουν γι αυτά τα δισ που θα ρίξουν πάλι στις Τράπεζες-ζόμπι του Ευρωσυστήματος, δεν είπαν. Εκεί τις αγορές τις ρυθμίζουν, ως γνωστόν, τα εκτυπωτικά της Λαγκαρντ, που μπορεί να τρομπάρει όσο χρήμα αέρα χρειάζονται για να μην καταρρεύσουν alles tzuzamen. Αυτός ο λογαριασμός, θα έρθει αργότερα.
 
✔️Και καλούνται οι κυβερνήσεις να υποβάλουν το σχέδιο τους ως προς τα πιο πάνω μέσα στον Απρίλιο του 23 (εξ ου και οι καθυστερήσεις προκήρυξης εκλογών από το εδώ γκουβέρνο. Θέλει να πορευτούμε με την δική της σφραγίδα...).Κατόπιν τούτου, καλούνται όλα τα κόμματα να καταθέσουν και προτάσεις στο πρόγραμμά τους επί του τι σκοπεύουν να κάνουν και ως προς αυτό.
 
Είναι πολλά τα λεφτά που λείπουν από την διαχείριση Μητσοτάκη, και θα λείπουν πολύ περισσότερα από το 24 και μετά .
 
Α, και που θα βρουν τα δισ που λείπουν για να κάνουμε καμιά ανάπτυξη και ενδογενως βρε αδελφέ .
 
Σχετικό ΕΔΩ... Μα αυτά δεν τα βλέπει η Γιαδικιάρογλου. Τι ψάχνουμε τώρα θα πεις.Πάντως για ευθανασία στους συνταξιούχους, ακόμα δεν το αποφάσισαν. Πάλι καλά.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα , κλασικά αγνοούν την πραγματική οικονομία πάλι και παίζουν τζένγκα . Μόνο με λαιμητόμους διορθώνονται αυτοί . Όσο για τους συνταξιούχους μην ξεχνάτε το μεγάλο πείραμα ευθανασίας - στείρωσης . Προχτές πέθανε λεωφορειατζής στο τιμόνι εδώ από χωριό κοντά σε μένα . Και συνεχώς βρίσκουν κόσμο που είδε τρομαχτικό όνειρο και πέθανε στον ύπνο του . Τις συντάξεις τις λύσανε , μόνο με τους ανεμβολίαστους έχουν πρόβλημα τους συνταξιούχους .

kakos04

No N@me είπε...

Την καλησπέρα μου στην παρέα,
Γράψε και καμιά ωδή για τον Πάτση αλλά κυρίως για τον εισαγγελέα αφού η υπόθεση μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει διότι είναι σα να έχει κάνει κάποιος ληστεία μετά φόνου να τον συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω και τελικά να τον δικάζουν γιατί πέρασε με κόκκινο κατά την στιγμή της διαφυγής του.

PS
Μην το πάρεις σαν υπόδειξη απλά έτσι να υπάρχει στο αρχείο της σελίδας άλλη μια βρωμιά της ΣΑΠΙΛΑΣ που μας έχει σκεπάσει καταγεγραμμένη.

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ είπε...

Καλησπέρα φίλε Κακέ...η λαιμητόμος είναι εύκολος και γρήγορος θάνατος.Όλα στην Ευρώπη μοιάζουν όλο και περισσότερο σε ταινία των Monty Pythons. Μόνο που το αστείο γίνεται φρίκη πλέον. Το καλοκαίρι η Ευρώπη θα "καεί" οικονομικά.