ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τρίτη 1 Μαρτίου 2022

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.


 ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΠΛΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Η αποστολή όπλων σε εμπόλεμο κράτος δεν υποδηλοί αβροφροσύνη ή στήριξη αλλά συμμετοχή, ανάλογη της ποιότητας κ της ποσότητας των όπλων, στην σύγκρουση. Ως εκ τούτου δε συνιστά απλά στάση υπέρ του Διεθνές Δίκαιου αλλά και ταυτόχρονη μονομερής ερμηνεία του.

Υπονομεύει η αποστολή όπλων την εθνική άμυνα;; Δυνητικά με 3 τρόπους:

-Από την απώλεια των ίδιων των όπλων (ανάλογα τι στάλθηκε).
-Από τη στοχοποίηση της χώρας καθώς όπως προειπώθηκε συνιστά συμμετοχή στον πόλεμο.
-Παράπλευρα, εφόσον χρησιμοποιούμε πολεμικό υλικό εμπλεκόμενου .

Όπως είναι γνωστό ....

-Τα μοναδικών δυνατοτήτων αερόστρωμνά μας
-Τα καλύτερά μας ΑΑ μεγάλου βεληνεκούς
-Τα καλύτερα μας SHORAD
-Tα καλύτερα αντιαρματικά μας

Είναι όλα ρωσικής κατασκευής. 

Ερωτήματα:
-Θα μπορούν πλέον να συντηρηθούν;;
-Με τι θα αντικατασταθούν;;
-Υπάρχουν αντίστοιχα συστήματα ίσης ή μεγαλύτερης επιχειρησιακής αξίας;;
-Ποιός θα πληρώσει για την αντικατάσταση;;
-Τι σημαίνει αυτή η αντικατάσταση από τη σκοπιά της εξάρτησης από έναν προμηθευτή;; 

Για να επιστρέψουμε στα γνωστά, η πρωτοφανής συσπείρωση του ΝΑΤΟ μπορεί να έχει άμεση επίδραση και στην κορβετιάδα. Και όπως δείχνουν τα πράγματα, όχι για καλό. Είναι περίοδος όπου το "γεωπολιτικό κριτήριο" (=λέγε με προστασία) μπορεί να ευνοηθεί σε σχέση με το επιχειρησιακό. 

4 σχόλια:

kakos04 είπε...

Καλημέρα , και εμείς για λόγους ασφαλείας είχαμε αρκετά Ρώσικα συστήματα λόγω κρυφού εμπάργκο από φίλους , και κάποια που δεν μας έδιναν της προκοπής οι Τζώνηδες αντίστοιχα ούτε συστήματα ούτε βλήματα , τα Ρώσικα ήταν ανώτερα. Οι δε Κύπριοι πολλά περισσότερα λόγω εμπάργκο , και τα δίνουν τώρα για να πάρουν στο μέλλον νατοϊκά και καλά αν ζήσουν και αν τους τα δίνουν . Άκουγα τον κύριο Φίλη σε εκπομπή ότι 2 φορές τον μήνα πηγαινοέρχονται ανταλλακτικά για BMP στην Κύπρο και βλήματα αεροπορικώς , τώρα τι θα κάνουν με τα μέτρα που πήραν + τον τουρισμό και αυτοί και το ξέπλυμα χρήματος που άφηναν λεφτά στις τράπεζες τους. Και εμάς με τα ανταλλακτικά τι θα γίνει?
Κάπου διάβαζα ότι τυχαία ! συνέπεσαν οι αποφάσεις της αποστολής όπλων στην Ουκρανία με την επίσκεψη του Ισραηλινού προέδρου εδώ και την συνάντηση με την ηγεσία μας ή έδωσε εντολές να πράξει το δυτικό Ισραήλ (όπως γράφουν μερικοί εμάς) για χάρη του ανατολικού ώστε να μην φαίνεται το πρώτο όπως λένε?
Δείτε και εδώ για τον ὁλιγάρχη Κολομόϊσκι http://sxolianews.blogspot.com/2022/02/blog-post_53.html
Και στην Αμερική πάντως η προπαγάνδα καλά κρατεί , εδώ τα σχόλια https://arstechnica.com/gadgets/2022/03/apple-halts-all-device-sales-in-russia-in-response-to-invasion-of-ukraine/?comments=1 είναι απογοήτευση
με τόσους να επικροτούν το εμπάργκο της apple σε Ρωσία - Ουκρανία και των άλλων big tech companies , δεν καταλαβαίνουν ότι μπαίνουμε σε ένα μέλλον που όποιος είναι ανυπάκουος θα αχρηστεύεται ως και το ψυγείο του , δεν μιλάμε μόνο για τηλέφωνα και υπολογιστές , μιλούν κάποιοι και για διαγραφή των δεδομένων Ρώσων χρηστών στο cloud για αντίποινα , είτε για την πρόσβαση στις online επιστημονικές βιβλιοθήκες - πατέντες , οι δικοί μας κάνουν κανένα hard copy στις συνδρομές που έχουν τα ιδρύματα μας ? γιατί οι Ρώσοι έχουν ήδη .
Το μέγεθος της λογοκρισίας και προπαγάνδας στην δύση είναι τρομακτικό , η KGB=FSB ωχριά .

ΑΡΡ. είπε...


ΜΕΤΑΝΘΡΩΟΠΙΑ

Βαίνομεν όντως εις ό,τι πιο σκοτεινό,εφιαλτικό και απευκταίον επιφυλάσσει η κολασμένη μοίρα μιας καταδεδικασμένης ανθρωπότητος.
Ο παρελθών μεσαίων δηλονότι θα ομοιάζει μαγευτικό ηλιοβασίλεμα εν συγκρίσει προς το επερχόμενον τεχνολογικόν τοιούτον.
¨'Ο οι σιοί μη ποτε δοίεν.¨

Ιωάννης είπε...

'Ενα-δύο αεροπλανάκια της Π.Α. να καταρρίψει ο Πουτίνγκας και θα σφίξουν οι κώλοι!!! Αναρωτιέμαι, ο κόσμος θα αντιδράσει;;; Θα τα πάρει στην κράνα να γδάρει την Κωλο-οικογένεια που έχει κάνει τσιφλίκι της της Ελλάδα;;; 'Η θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και χεσμένα τα σώβρακα να κοιτάνε σαν υπνωτισμένοι;;;

Ανώνυμος είπε...

το μακρανήψι του ΨευδοΕθναρχη του 1ου κάνει τις ίδιες κινήσεις με τον πρόγονο του προσδοκόντας στο ίδιο αποτέλεσμα