ZEYΣ ΕΛΑΥΝΩΝ


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2022

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ LNG ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΛΥΚΑΣΤΡΟΣ :

ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΗΠΑ ΜΕ LNG ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

🔸Τα βεβαιωμένα αποθέματα στα κοιτάσματα φυσικού αερίου των ΗΠΑ είναι 13.167κυβικα χιλιόμετρα.
 
🔸Οι ΗΠΑ καταναλώνουν κάθε χρόνο 850κυβικα χιλιόμετρα και η Ευρώπη άλλα 350 περίπου. Σύνολο 1.200 κυβικά χιλιόμετρα φυσικού αερίου τον χρόνο. (κάτωθεν στο 1 και 2)
 
🔸Οι πολιτικές "Πράσινης Μετάβασης" με ΑΠΕ και φαραωνικού μεγέθους επενδύσεις και δανεισμούς, αναμένεται να μειώσουν την αντίστοιχη ετήσια κατανάλωση φυσικού αερίου μέχρι το 2050 κατα 30%. Δηλαδή περίπου 1% μείωση κάθε χρόνο.
 
✔️ Άρα η στρατηγική πλήρους εξάρτησης της Ευρώπης μόνο από το Αμερικανικό LNG "τελειώνει" τα αμερικανικά αποθέματα σε 11-12χρόνια το πολύ.
 
Μετά τι;;
 
Άρα απαιτείται μία τελείως διαφορετική πολιτική ενεργειακής (άρα και αμυντικής) ασφαλείας στον πλανήτη από αυτόν που επιχειρείται βλακωδώς τώρα με το Ουκρανικό (όλα τα σοβαρά μεγάλα αποθέματα συνδέονται για να εξυπηρετήσουν την οικονομική ζώνη περί την Κίνα , που αγόρασε πρόσφατα και το 49% της Σαουδαραβικής ARAMCO).
 
🔹 Οι ποσότητα των κοιτασμάτων φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου υπολογίζεται (κάτωθεν στο 1) στα 26.300 κυβικά χιλιόμετρα, το 40% περίπου εντός της Ελληνικής ΑΟΖ που έχουν βάλει στο μάτι οι δανειστές μας και η Τουρκία. 
 
Δηλαδή η Ευρώπη έχει όσο ένα Κατάρ ή όσα δυο ΗΠΑ στην αυλή της! Αποθέματα που της επιτρέπουν με ασφάλεια και ρεαλισμό να ολοκληρώσει της "πράσινη μετάβαση" της μέχρι το 2050 με άνεση, και χωρίς την οικονομική αφαίμαξη της.
 
Όλα τα άλλα, αυτά που γίνονται τώρα και αυτά που πρέπει εμείς να κάνουμε ως Ελλάδα, ως χώρα της Ευρώπης, συνάγονται με την χρήση του κοινού νου. Ούτε καν κομπιουτεράκι δεν χρειάζεται.

1)  Οι καλά τεκμηριωμένοι υπολογισμοί Φώσκολου για τα κοιτάσματα φα στην Ανατολική Μεσόγειο και οι ουτοπίες των προγραμμάτων Πισαριδη και Σταθακη ΕΔΩ.

2)  Η κατανάλωση στην Ευρώπη (πηγή Statista) ΕΔΩ

3)  H κατανάλωση φυσικού αερίου στις ΗΠΑ σε κυβικά πόδια (πηγή ΕΙΑ) ΕΔΩ,.

Θα πουλάνε το ρωσικό αέριο οι Κινέζοι σε γιουάν κι έτσι θα αντικαταστήσουν το δολάριο! Μπινγκο! Σε ψηφιακό γιουάν μάλιστα. Που και αυτό όμως είναι ευάλωτο.! Συνεχίζουν και οι Κινέζοι, βλακώδεις, να το παράγουν με την Κεντρική τους Τράπεζα από δάνεια. Άρα αν ο θείος Σαμ αποφασίσει να το κάνει Κουγκι, εξαφανίζεται και αυτό μαζί με όλα τα άλλα κλασσικά νομίσματα!

Πόσα θέλει η Κίνα;; Αυτά που έχει και 850κυβικα χιλιόμετρα κάθε χρόνο από την Ρωσία & co. Άλλα τόσα θα χρειάζεται και η Ινδία το 2030, που "πιάνει" την Κίνα σε βιομηχανική παραγωγή

1 σχόλιο:

Μμ. είπε...



Το Κούλι έχει σχέδιο και η Κούλα νομοσχέδιο
στο μυαλό γερμανοψώρα και ανεμοδαρμένη χώρα.